Βασσάρας: Να ληφθούν μέτρα στη διαιτησία

Βασσάρας: Να ληφθούν μέτρα στη διαιτησία

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ονειρο έμεινε για τον Κύρο Βασσάρα η συμμετοχή στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου. H FIFA τον άφησε τελικώς εκτός των γηπέδων της Γερμανίας, καθώς οι δύο απ’ τους τρεις βοηθούς του απέτυχαν να περάσουν από τα τεστ της παγκόσμιας ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας. «Νιώθω νικητής και όχι ηττημένος», τόνισε ο Βασσάρας μιλώντας χθες στο «Sportime 89,2».

Και πρόσθεσε: «Θα ήθελα ύστερα από πολλές θυσίες και αγώνες να επιλεγώ στους 23 διαιτητές του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Εκανα τα πάντα για να πείσω και να προετοιμάσω τους βοηθούς μου γι’ αυτόν το στόχο. Δυστυχώς η ατυχία με τον τραυματισμό στα σπριντ του Παναγιώτη Μαυρόπουλου και η αποτυχία του Συμεών Τσολακίδη στα τεστ οδήγησαν την ελληνική διαιτησία εκτός Παγκοσμίου Κυπέλλου. Θα μπορούσε να δώσει το παρών για δεύτερη φορά και αυτή τη φορά ως τρίο. Δεν μπορώ να μη συγχαρώ τον Δημήτρη Μποζατζίδη που το πίστεψε και ακολούθησε την προετοιμασία που κάναμε σαν ομάδα». Ο Κύρος Βασσάρας δεν απογοητεύτηκε απ’ τον αποκλεισμό του. Αντιθέτως… «Στη ζωή, όπως νιώθεις την εύνοια πρέπει να νιώθεις και την αδικία. Υπάρχουν εμπόδια αλλά κάθε εμπόδιο είναι σε καλό, πάντα είμαι αισιόδοξος. Πρέπει να σε δυναμώνουν αυτά τα πράγματα και όχι να σε βάζουν κάτω. Χάθηκε μια μάχη αλλά όχι και ο πόλεμος. Θα συνεχίσω να προσπαθώ, να βάζω νέους στόχους».

Μάλιστα, αναφέρθηκε στην… επόμενη ημέρα της ελληνικής διαιτησίας, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Η ομοσπονδία κατέβαλε μεγάλες προσπάθειες για να βρεθεί η καλύτερη δυνατή λύση στο πρόβλημα. Πρέπει να πάρει μέτρα τώρα, που είναι νωρίς. Η επιτροπή διαιτησίας θα πρέπει να δουλέψει συλλογικά και επισταμένως ώστε να υπάρξουν νέες προδιαγραφές στην ελληνική διαιτησία και να μην ξαναγίνει κάτι τέτοιο». Στρέφοντας το βλέμμα του στο μέλλον, είπε με έμφαση: «Η ηλικία μου μου επιτρέπει να έχω τις προϋποθέσεις για το επόμενο Παγκόσμιο Κύπελλο».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή