Η ψυχολογία… κόντρα στην έδρα

Η ψυχολογία… κόντρα στην έδρα

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το ψυχολογικό προβάδισμα των παικτών του Ολυμπιακού θα βρει απέναντί του, αύριο, την ισχυρή έδρα του Ηρακλή στον τελευταίο αγώνα της σειράς των ημιτελικών του πρωταθλήματος βόλεϊ της Α1 ανδρών. Οι «ερυθρόλευκοι» κατάφεραν να κάνουν το 2-2 και τώρα θα κληθούν να καταφέρουν κάτι αρκετά δύσκολο: να νικήσουν για 3η συνεχόμενη φορά τον πρωταθλητή Ελλάδος προκειμένου να πάρουν το «εισιτήριο» για τον τελικό.

«Ο αγώνας αναμένεται πολύ δύσκολος. Ο Ηρακλής βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο και πρέπει να αντιδράσει. Από την πλευρά μας πρέπει να παίξουμε ελεύθερα, όπως κάναμε μέχρι τώρα. Ο αντίπαλός μας έχει ένα λογικό ελαφρύ προβάδισμα, αλλά το βόλεϊ είναι ο… βασιλιάς της ψυχολογίας στα ομαδικά. Στους ημιτελικούς και τους τελικούς οι έδρες δεν παίζουν καθοριστικό ρόλο. Αγωνίζεσαι οκτώ μήνες και όλα κρίνονται τις δύο τελευταίες εβδομάδες. Οι αθλητές μου είναι σε καλή κατάσταση», μας είπε ο προπονητής, Στέλιος Προσαλίκας, ο οποίος ευχαρίστησε τους παίκτες του για την ισοφάριση και τη διοίκηση γιατί δεν πίεσε ψυχολογικά την ομάδα και προετοιμάστηκαν ανεμπόδιστα παρά τα προβλήματα των τελευταίων ημερών.

Στο… στρατόπεδο του Ηρακλή καταλογίζουν ευθύνες για την ισοφάριση στη διαιτησία: «Ολη η Ελλάδα, δυστυχώς γι’ αυτούς, είδε πως οι δύο διαιτητές τελείωσαν το τρίτο σετ δείχνοντας σε μένα κόκκινη κάρτα για τις εύλογες διαμαρτυρίες, αφού η επίθεση του Τσέρνιτς ήταν μισό μέτρο μέσα. Ολη η Ελλάδα είδε πως τελείωσε το πρώτο σετ με άουτ επίθεση του Πάμπελ και τον Χριστοφιδέλη να πατάει γραμμή στο σέρβις», τόνισε ο προπονητής της ομάδας, Αλέκος Λεώνης, ενώ ο Μάριος Γκιούρδας εξέφρασε την πεποίθησή του ότι ο Ηρακλής θα προκριθεί στον τελικό της διοργάνωσης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή