Πάρτι της Σεβίλλης στον τελικό του UEFA

Πάρτι της Σεβίλλης στον τελικό του UEFA

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η… αραχνιασμένη τροπαιοθήκη της Σεβίλλης, στην Ανδαλουσία, θα δεχθεί το καλογυαλισμένο κύπελλο UEFA. Η ισπανική ομάδα κατέκτησε και μάλιστα πανηγυρικά, επικρατώντας της Μίντλεσμπρο με 4-0, τον πρώτο ευρωπαϊκό τίτλο της καριέρας της και σήκωσε ψηλά στον ουρανό του Αϊντχόβεν το βαρύτιμο τρόπαιο.

Ο Μαρέσκα με δύο γκολ, στο 78΄και στο 84΄, ήταν ο άνθρωπος που οδήγησε τους Ανδαλουσιανούς στην κορυφή και μια ολόκληρη πόλη σε ξέφρενους πανηγυρισμούς. Το σκορ είχε ανοίξει ο Λουίς Φαμπιάνο (27΄) και είχε κλείσει ο Κανουτέ (89΄).

Από την άλλη πλευρά, η επίσης «Σταχτοπούτα» στα τρόπαια, Μίντλεσμπρο, δεν στάθηκε άξια των περιστάσεων και προδόθηκε για μια ακόμη φορά από την αμυντική της λειτουργία. Η επιθυμία του Στιβ Μακ Κλάρεν δεν εισακούστηκε. «Μια γλυκιά μοίρα με ορίζει φέτος. Ελπίζω να μου χαρίσει το κερασάκι στην τούρτα», είχε δηλώσει πριν από τον αγώνα ο νέος τεχνικός της Εθνικής Αγγλίας, ο οποίος δεν πανηγύρισε με ένα σημαντικό τίτλο το τελευταίο του παιχνίδι στον πάγκο των Τισάιντερς.

ΜΙΝΤΛΕΣΜΠΡΟ: Σβάρτσερ, Πάρναμπι, Ρίγκοτ, Σάουθγκεϊτ, Κουεντρό (70΄ Γιακούμπου), Μόρισον (46΄ Μακαρόνε), Ρόσενμπακ, Μπόατενγκ, Ντάουνινγκ, Χάσελμπαϊνκ, Βίντουκα (86΄ Κάτερμολ).

ΣΕΒΙΛΛΗ: Πάλοπ, Ντάνιελ, Ναβάρο, Εσκιουντέ, Νταβίντ, Νάβας, Μαρτί, Μαρέσκα, Αντριάνο, Φαμπιάνο (72΄ Ρενάτο), Σαβιόλα (46΄ Κανουτέ).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή