Πισω απο τις Καμερες

5' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το… παράρτημα στη Β΄ Εθνική

Ηταν 7 το πρωί της Τετάρτης. Παρά το κοπιαστικό ταξίδι, οι οπαδοί του Ολυμπιακού είχαν όρεξη και κουράγιο να φωνάζουν συνθήματα. Και ποια επιθυμία τους εξέφραζαν… πρωί πρωί; «Ρίξτε το παράρτημα στη Β΄ Εθνική». Σύνθημα που ακούστηκε αργότερα και σε καφετέρια, παρουσία του Κώστα Κωνσταντινίδη. Δεν θέλει και ρώτημα για ποιο παράρτημα μιλούσαν…

Κρητική φιλοξενία

Για μία ακόμη φορά οι Κρητικοί δικαίωσαν τη φήμη τους για το πόσο φιλόξενοι είναι… Στελέχη του Εργοτέλη και της Ποδοσφαιρικής Ενωσης του Ηρακλείου προσπάθησαν με κάθε τρόπο να εξυπηρετήσουν τους εκπροσώπους του Τύπου οι οποίοι βρέθηκαν στο Ηράκλειο για να καλύψουν τον τελικό. Οσον αφορά το γραφείο Τύπου της ομοσπονδίας και δη τον επικεφαλής του, Μιχάλη Τσαπίδη, πήρε άριστα…

Η απογοήτευση του Τόργκελε

Αν και το είχε καταλάβει ότι δύσκολα θα έμενε, ο Σάντορ Τόργκελε απογοητεύθηκε μόλις έμαθε από τον ατζέντη του ότι ο Παναθηναϊκός δεν θα του ανανεώσει το συμβόλαιο. Ο Ούγγρος ήταν ιδιαίτερα αγαπητός στους «πράσινους» οπαδούς και περνούσε καλά στην Ελλάδα, παρότι από τον Δεκέμβρη και μετά αγωνίστηκε από ελάχιστα έως καθόλου. Πίστευε ότι αν έπαιρνε την ευκαιρία να παίξει σε 2-3 συνεχόμενα παιχνίδια, δεν θα την άφηνε χαμένη, αλλά τα χρήματα που έπρεπε να δοθούν στην Κρίσταλ Πάλας (700 χιλ. ευρώ) κρίθηκαν πολλά για κάποιον που θα ξεκινούσε στο ρόστερ του Παναθηναϊκού ως πέμπτος (ιεραρχικά) επιθετικός και θα είχε ελάχιστες ευκαιρίες. Οι Παπαδόπουλος (ή ο αντικαταστάτης του αν δεν μείνει), Γκέκας, Μάντζιος και ο δεξιός χαφ-εξτρέμ που θα αποκτηθεί, θα ήταν πιο μπροστά απ’ αυτόν στον σχεδιασμό της ομάδας αν κρίνουμε ότι ο νέος προπονητής δεν έκανε κάτι για να τον κρατήσει, άρα δεν εκτιμά διαφορετικά την ιεράρχηση σε σχέση με τον Μαλεζάνι.

Ηταν και άτυχος

Παρ’ όλα αυτά, ο Τόργκελε θεωρείται από τους ανθρώπους του Παναθηναϊκού καλός και εξελίξιμος παίκτης, σε καλή ηλικία (23 ετών). Ηταν όμως άτυχος γιατί ενώ ξεκίνησε καλά και κέρδισε (ειδικά στον παιχνίδι με τη Βέρντερ) τις εντυπώσεις, δεν πέτυχε ούτε ένα γκολ. Είχε αρκετές καλές ενέργειες, όμως η μπάλα δεν ήθελε να πάει μέσα. Αντίθετα, ο Μάντζιος που μπήκε κι αυτός την ίδια εποχή στην ενδεκάδα, έβαζε το ένα γκολ μετά το άλλο και όπως ήταν φυσικό, πήρε προβάδισμα. Οταν στο παιχνίδι με τη Λάρισα, το τελευταίο του α΄ γύρου, δεν έπαιξε λόγω τραυματισμού ο Μάντζιος, πρόβλημα τραυματισμού αντιμετώπιζε και ο Τόργκελε. Επαιξε ο Γκέκας που από το παιχνίδι εκείνο άρχισε το σερί των επτά συνεχόμενων αγώνων με γκολ, οπότε ο Ούγγρος απέμεινε τελευταία επιλογή για δύο θέσεις στην επίθεση, πίσω από τους Παπαδόπουλο, Γκέκα και Μάντζιο.

Θα του μιλήσει ο Μπάκε

Αν έμενε ο Μαλεζάνι, την τύχη του Τόργκελε θα την είχε σίγουρα και ο Σανμαρτεάν. Ο Μπάκε όμως έχει μάθει για την απίστευτη τεχνική του Ρουμάνου, όχι μόνο από ανθρώπους μέσα από την ομάδα, αλλά και από απλούς φιλάθλους, που του φώναζαν το όνομα του Σανμαρτεάν όταν τον αναγνώριζαν στον δρόμο! Εχει περιέργεια ο Σουηδός να μιλήσει μαζί του, αν και δεν τρέφει πολλές ελπίδες. Οσα καλά έχει ακούσει από τον κόσμο που ξέρει μόνο τις… ντρίπλες του και όχι τις ιδιορρυθμίες του, άλλα τόσα (και περισσότερα) έχει ακούσει από ανθρώπους που ο Σανμαρτεάν τους έχει κάνει να ξεχάσουν τις ντρίπλες του και να θυμούνται μόνο τον δύστροπο χαρακτήρα του.

Τo «σπίτι» του Πανιώνιου

Ωραίες οι μακέτες του νέου αθλητικού κέντρου που ετοιμάζεται να κάνει η ΠΑΕ Πανιώνιος, στην περιοχή του Κορωπίου. Δηλαδή, η ΠΑΕ θα πουληθεί -εάν και εφόσον πουληθεί- με το Κορωπί ή χωρίς αυτό; Εστω κι αν ακόμα υπάρχει μόνο μια περιοχή και κάποια σχέδια.

Τυχεροί οι κλέφτες

Ευτυχώς για τους κλέφτες που μπήκαν στο σπίτι της μητέρας του Σχορτσιανίτη, Ζορζέτ που δεν ήταν εκεί την ώρα, στο σπίτι ο ίδιος ο Σοφοκλής. Για ευνόητους λόγους…

Ομαδική… απόδραση

Εάν κάποιος ισχυριστεί ότι στην πριμέρα ντιβισιόν θα πέσει περονόσπορος στις ομάδες δεν θα έχει άδικο. Και αυτό διότι η ολοκλήρωση της σεζόν θα βρει μια ενδεκάδα ποδοσφαιριστές και μάλιστα πρώτης γραμμής, ν’ αποχωρούν από τους συλλόγους, με τους οποίους συνδέθηκαν για αρκετά χρόνια. Πρώτος και καλύτερος ο Ζινεντίν Ζιντάν, ένας από τους κορυφαίους παίκτες όλων των εποχών. Ο Γάλλος, ωστόσο, δεν θ’ αποχωριστεί τη Μαδρίτη, αν και δεν έχει αποσαφηνιστεί ποια θέση θα καταλάβει στη Ρεάλ. Το καλύτερο θα είναι να βρεθεί στις ακαδημίες, διότι, όπως είπε ο Λόπεθ Κάρο και το συμμεριζόμαστε απόλυτα: «Τον Ζιντάν πρέπει να τον μιμούμαστε ακόμη και στον τρόπο που περπατάει».

Κι άλλα δάκρυα

Θλίψη και για τους οπαδούς της Μπαρτσελόνα. Ο Χένρικ Λάρσον αποχωρεί από τον σύλλογο και οι εκδηλώσεις αγάπης είναι άξιες σχολίων, αφού ο Σουηδός έχει χιλιάδες πιστούς στην Καταλωνία, παρά τα μόλις δύο χρόνια που βρίσκεται εκεί. Πολύ λιγότερα δάκρυα θα τρέξουν για τον Γκάμπρι, ο οποίος, πιθανότατα, μετακομίζει στην Εσπανιόλ. Ο 41χρονος Αμεντέο Καρμπόνι αποχαιρετά τη Βαλένθια (ίσως αναλάβει τεχνικός διευθυντής), ο Νιχάντ τη Σοσιεδάδ, ο Κάνιας τη Μπέτις, ο Σάβιο τη Σαραγόσα, ο Τριστάν τη Ντεπορτίβο Λα Κορούνια (και εδώ είχαμε ελάχιστα δάκρυα), ο Χοακίν την Μπέτις και ο Αλφάρο τη Σαντατέρ. Οσοι παρακολούθησαν το περασμένο Σαββατοκύριακο στιγμιότυπα των αγώνων των παραπάνω ομάδων, σίγουρα θα συγκινήθηκαν από τις εκδηλώσεις λατρείας. Είδαμε τη βαθμοθηρία να δίνει τη θέση της στο συναίσθημα.

Τα χέρια στην τσέπη

Βαθιά τα χέρια στην τσέπη φέρονται αποφασισμένοι να βάλουν οι νέοι, για το βόλεϊ, παράγοντες του ΤΑΠ Ολυμπιακός. Ηδη, οι Βαγγέλης Μαρινάκης και Γιώργος Γλου υποσχέθηκαν στους παίκτες ότι θα τους δώσουν 100.000 ευρώ εάν προκριθούν στον τελικό του πρωταθλήματος και κατακτήσουν τον τίτλο. Είναι πολύ καλό να μπαίνουν στον χώρο παράγοντες αποφασισμένοι να διαθέσουν χρήμα και χρόνο στο άθλημα. Μακάρι να συμβεί κάτι αντίστοιχο και στις υπόλοιπες πιο μικρές ομάδες.

Αρχισαν τα σενάρια για αλλαγές προπονητών στην Α1

Τα πλέι οφ της Α1 του μπάσκετ μόλις άρχισαν, αλλά τα σενάρια για τις θέσεις των προπονητών «δίνουν» και «παίρνουν». Εχουμε και λέμε λοιπόν: Επικρατέστερος για τον πάγκο του Πανιωνίου, ο Μάνος Μανουσέλης, αντικαθιστώντας τον Νίκο Λινάρδο, ενώ για τον Απόλλωνα Πατρών, ο Ηλίας Ζούρος (φωτο) με βοηθό πάλι (εφόσον δεχθεί) τον Γιάννη Χριστόπουλο. Ρευστές είναι οι προβλέψεις για τον πάγκο του Αρη. Ο Ματσόν, αναλόγως, με την κατάκτηση ή όχι της 3ης θέσης, θα αποφασισθεί αν θα μείνει ή θα φύγει. «Λανσάρεται» όμως για το Μαρούσι, εφόσον ο Γιαννάκης δεν παραμείνει και την επόμενη περίοδο. Στην ΑΕΚ, ο Κακιούσης μάλλον φεύγει, αφού δεν μπορούσε να υπολογίσει πόσο… χαμηλά θα έμπαινε ο πήχυς από τη διοίκηση. Μάλιστα, «κυοφορείται» επιστροφή Γιάννη Γρανίτσα και απομάκρυνση Δημήτρη Φιλίππου. Αυτά. Προς το παρόν…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή