Σωσίβιο στο κύπελλο ψάχνουν Ιντερ, Ρόμα

Σωσίβιο στο κύπελλο ψάχνουν Ιντερ, Ρόμα

1' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η περσινή κατάκτηση του κυπέλλου Ιταλίας από την Ιντερ πανηγυρίστηκε στις τάξεις των οπαδών της σαν να επρόκειτο για τον τίτλο της πρωταθλήτριας και σηματοδότησε το ξεκίνημα μιας νέας εποχής υπό τις οδηγίες του Ρομπέρτο Μαντσίνι. Τα πράγματα όμως δεν εξελίχθηκαν όπως περίμενε η εξέδρα των «νερατζούρι». Ενα χρόνο μετά, η στασιμότητα είναι απόλυτη. Καμία αντίδραση στην υπεροχή της Γιουβέντους και της Μίλαν και είναι πάλι αντίπαλος με τη Ρόμα (την είχε νικήσει δύο φορές πέρυσι) στον τελικό για το τρόπαιο της παρηγοριάς, σ’ ένα θεσμό που υποβαθμίζεται πλέον από τις μεγάλες ιταλικές ομάδες, ειδικά όσες έχουν υποχρεώσεις και στην Ευρώπη, μην μπορώντας να αντεπεξέλθουν σε τόσο βαρύ πρόγραμμα. Επιπροσθέτως, η αμφισβήτηση για τον προπονητή είναι πλέον έντονη και δεν αποκλείεται σε περίπτωση αποτυχίας να χάσει ο Μαντσίνι τη δουλειά του.

Αυτή τη φορά, το πρώτο παιχνίδι στη Ρώμη ήταν ισόπαλο 1-1 και η Ιντερ έχει ένα ελαφρό προβάδισμα, αφού της αρκεί ακόμη και μια λευκή ισοπαλία στην έδρα της για να διατηρήσει τον τίτλο της. Από την άλλη πλευρά, η Ρόμα είναι υποχρεωμένη να διατηρεί την προσοχή της και στο πρωτάθλημα, μιας και θα μπορούσε στην τελευταία αγωνιστική να πλασαριστεί στην τέταρτη θέση, την τελευταία που εξασφαλίζει εισιτήριο για το Τσάμπιονς Λιγκ της επόμενης περιόδου. Για να γίνει όμως αυτό, θα πρέπει να νικήσει μέσα στο Μιλάνο (τη Μίλαν αυτή τη φορά) και παράλληλα να έχει βαθμολογική απώλεια η Φιορεντίνα στο παιχνίδι της στη Βερόνα με την Κιέβο.

Ούτε και στο αποψινό παιχνίδι θα είναι παρών ο Φραντσέσκο Τότι, που δεν ρισκάρει υποτροπή στα τελευταία στάδια της θεραπείας του, προκειμένου να είναι εντάξει για το Παγκόσμιο Κύπελλο. Πρόβλημα τραυματισμού αντιμετωπίζει και ο Αντριάνο της Ιντερ, με τον Μαντσίνι να μην τον υπολογίζει στα αρχικά πλάνα του. Οι γηπεδούχοι θα έχουν άλλη μία απώλεια, στην αμυντική τους γραμμή, αφού ο Ιβάν Κόρντομπα είναι τιμωρημένος, αλλά μπορούν να στηριχτούν στους Βερόν και Στάνκοβιτς, οι οποίοι ξεπέρασαν κάποια προβλήματα μικροτραυματισμών. «Το παιχνίδι είναι ανοιχτό και θα παλέψουμε μέχρι τέλους. Ξέρουμε όλοι τη σημασία του αγώνα», δήλωσε ο Κριστιάν Κίβου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή