Τι γραφει ο ξενος Τυπος

5' 47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

LΙΒΕRΑΤΙΟΝ

Επτά τελικοί σε δύο ημέρες

Για ένατη συνεχόμενη χρονιά το Παλαί ντε Σπορ του Μπερσί υποδέχθηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο τη μεγάλη γιορτή του γαλλικού μπάσκετ. Επτά τελικοί Κυπέλλου Γαλλίας σε δύο ημέρες. Το πολυτελές πλαίσιο και ένα σχεδόν σχιζοφρενικό πρόγραμμα: ελάχιστοι θεατές το Σάββατο στους δύο τελικούς του ερασιτεχνικού Κυπέλλου Γαλλίας και ένας τελικός του πρωταθλήματος μπάσκετ των μεγάλων εταιρειών. Ενα ξέχειλο και παθιασμένο, απεναντίας, γήπεδο στους τέσσερις ημιτελικούς του προγράμματος, που θέλγουν το κοινό: Ντιζόν – Ορλεάν, στους άνδρες, και Μπουρζ – Βαλενσιέν στις γυναίκες. Πέρα από τα σπάνια διαλείμματα με μουσική χιπ-χοπ που έδιναν έναν χαρούμενο τόνο στην ημέρα, μόνο η μουσική της μπάντας του Περπινιάν και οι φωνές των οπαδών της SIG του Στρασβούργου κατά την απονομή του επάθλου έσπασαν για λίγο τη μονοτονία του Σαββάτου. Στο τελευταίο λεπτό ενός αμφίρροπου αγώνα, οι Καταλανές με την αγαπημένη τους Γιανέκα Λοπ (25 πόντους) κέρδισαν τον αγώνα με 69-67. Αντίθετα, την Κυριακή οι ορδές των πολύχρωμων οπαδών εισέβαλαν στο γήπεδο από πολύ νωρίς. Οι υπεύθυνοι κάνουν λόγο για 14.000 θεατές, το ένα τρίτο των οποίων υποστήριζαν την ομάδα της Ορλεάνης και οι υπόλοιποι εκείνη της Ντιζόν. Τρίτη ομάδα της Β΄ εθνικής που φτάνει στο Μπερσί, η Ορλεάν δεν είναι η πρώτη που ακυρώνει τις ιεραρχίες. Παρ’ όλα αυτά το παιχνίδι πήρε χωρίς δυσκολία ο ισχυρότερος, υπακούοντας σε έναν άλλο άγραφο νόμο. Λίγο πριν, σε έναν σκληρό και αμφίρροπο αγώνα, η Μπουρζ επικράτησε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά της «αιωνίου» αντιπάλου της.

ΜΙRRΟR.CΟ.UΚ

Φεύγει ο Ντάβιτς

Ο Εντγκαρ Ντάβιτς ανακοίνωσε χθες ότι εγκαταλείπει την Τότεναμ, για να επιστρέψει στην παλιά του αγάπη, τον Αγιαξ. Ο 33χρονος βετεράνος είναι έτοιμος να σπάσει το συμβόλαιό του με την αγγλική ομάδα, παρότι του μένουν ακόμη δύο χρόνια στους Χότσπερς. Ο Ντάβιτς νιώθει μεγάλη απογοήτευση εξαιτίας της απρόσμενης ήττας του συλλόγου στα χέρια της Ουέστ Χαμ, στερώντας του την πολυπόθητη συμμετοχή στη διοργάνωση του Τσάμπιονς Λιγκ. Ο Ντάβιτς γίνεται έτσι η πρώτη απώλεια των Σπερς. Την ίδια ώρα, η διοίκηση της ομάδας έχει εξαπολύσει πραγματική εκστρατεία δημοσίων σχέσεων, ώστε να επιτύχει την επανάληψη του παιχνιδιού κατά της Ουέστ Χαμ, υποστηρίζοντας ότι οι παίκτες της βρέθηκαν σε μειονεκτική θέση, καθώς υπέστησαν τροφική δηλητηρίαση την παραμονή του αγώνα στο ξενοδοχείο τους. Η Τότεναμ υποστηρίζει ότι έχει την υποστήριξη της πλειοψηφίας των συλλόγων της Πρέμιερσιπ, στο αίτημά της για επανάληψη του αγώνα με την Ουέστ Χαμ. Ο προπονητής της ομάδας, Μάρτιν Τζολ, όμως, άφησε να εννοηθεί σε δημοσιογραφικά πηγαδάκια ότι συμφωνεί με την αποχώρηση του Ντάβιτς, τον οποίο θεωρεί πλέον αγωνιστικά ανεπαρκή.

ΒΒC

Αλλαγές στην Τογιότα

Τελικώς ο Πασκάλ Βασελόν θα αντικαταστήσει τον πρώην τεχνικό διευθυντή της ομάδας Φόρμουλα 1 της Τογιότα, Μάικ Γκασκόιν, ο οποίος αποχώρησε τον προηγούμενο μήνα. Οι δύο θέσεις τεχνικού διευθυντή απαλείφθηκαν από το νέο οργανόγραμμα της ομάδας και πλέον γενικοί διευθυντές αναλαμβάνουν ο Λούκα Μαρμορίνι, υπεύθυνος για τον κινητήρα, και ο Βασελόν υπεύθυνος για το σασί. Ο Γκασκόιν αποχώρησε λόγω «θεμελιωδών διαφορών» μετά τον τρίτο αγώνα της σεζόν. Η ομάδα της Τογιότα, η οποία ξοδεύει τα περισσότερα χρήματα στη Φόρμουλα 1, άρχισε τη χρονιά άσχημα, καθώς στους πρώτους πέντε αγώνες έχει συγκεντρώσει μόνο επτά βαθμούς. Ο Βασελόν θα αναλάβει πολλά από τα καθήκοντα του Γκασκόιν, τόσο στον σχεδιασμό του σασί όσο και στα αεροδυναμικά και στο μάνατζμεντ της ομάδας. Ο πρόεδρος της ομάδας, Τζον Χόουετ, δήλωσε ότι η ομαδική δουλειά αποτελεί το κλειδί για την επιτυχία και την επίτευξη του απώτερου στόχου, που δεν είναι άλλος από την κατάκτηση του πρωταθλήματος. «Νομίζουμε ότι αυτά θα επιτευχθούν εάν δώσουμε λιγότερη σημασία στη θέση του τεχνικού διευθυντή. Είμαστε αισιόδοξοι ότι αυτές οι αλλαγές θα μας βοηθήσουν σημαντικά να πετύχουμε εσωτερική σταθερότητα και τελικά να αποδώσουμε καλύτερα στην πίστα», δήλωσε ο κ. Χόουετ.

ΑS

Φοβερό ποδοσφαιρικό ζευγάρι

Τo φαινόμενο Αγκουέρο στην Αργεντινή μοιάζει με το φαινόμενο Μέσι. Πολλοί υποστηρίζουν ότι θα μπορούσε να αποδειχθεί καλύτερος από τον Μαραντόνα, αλλά αυτό είναι αδύνατο. Είναι όμως ένα από τα αστέρια που ξεπετάχτηκαν πρόσφατα από το αργεντίνικο ποδόσφαιρο. Εκεί το ποδόσφαιρο έχει περισσότερο φολκλόρ, είναι πιο αργό και έχει διαφορές με το ευρωπαϊκό. Τους αρέσουν πολύ τα κόλπα, ενώ η Ευρώπη παίζει με γρήγορες εναλλαγές. Ο Αγκουέρο θα πρέπει να συνηθίσει στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, αν όμως δεν συμβεί κάτι στραβό, θα πρέπει να σκίσει στην Ατλέτικο. Θα μπορούσε να αποτελέσει φοβερό ζευγάρι με τον Φερνάντο Τόρες, που είναι κι αυτός πολύ γρήγορος. Ομως, υπάρχει ένα πρόβλημα. Ο κόσμος της Ατλέτικο περιμένει απ’ αυτόν να λύσει τα πάντα και αυτό δεν είναι δυνατόν να συμβεί. Είναι πιτσιρικάς, 17 χρόνων, ακόμη κι αν δείχνει 30. Πρέπει να υπάρξει υπομονή, όμως κανείς δεν πρέπει να έχει αμφιβολία ότι η Ατλέτικο πήρε έναν παίκτη με παρόν και σπουδαίο μέλλον. Ο Αγκουέρο έχει στον νου του το ποδόσφαιρο και τίποτε άλλο, είναι υπερβολικός σαν Αργεντίνος. Και είναι λάθος που ο Πέκερμαν δεν τον κάλεσε στην Εθνική Αργεντινής για το Μουντιάλ. Είναι πέντε – έξι οι νέοι που προσφέρουν πολλές ελπίδες, και ο Αγκουέρο είναι ένας από αυτούς.

DΕR SΡΙΕGΕL

Σημαντική απώλεια

Τη Δευτέρα αναμένεται να ανακοινώσει τη σύνθεση της ομάδας της Εθνικής Γερμανίας ο προπονητής, Γιούργκεν Κλίνσμαν. Ασαφές παραμένει προς το παρόν κατά πόσο θα συμμετάσχει ο Κρίστοφερ Μέτσελντερ, ο οποίος τραυματίστηκε στην προπόνηση. Εξίσου αβέβαιο είναι το μέλλον του παίκτη στην ομάδα του, την Μπορούσια Ντόρτμουντ. Το σίγουρο είναι ότι θα πρέπει να παραμείνει εκτός γηπέδων για δύο εβδομάδες, ύστερα από ρήξη που υπέστη στο δεξί πόδι. Σε περίπτωση που επιλεγεί από τον Κλίνσμαν στις 15 Μαΐου, θα αναγκαστεί να θυσιάσει μέρος της προετοιμασίας, η οποία σημειωτέον ξεκινά αμέσως σε προπονητικό κέντρο στη Σαρδηνία. Ο πρώτος αγώνας της Εθνικής Γερμανίας είναι με την Κόστα Ρίκα στις 9 Ιουνίου. Πάντως, ο Μέτσελντερ αναμφισβήτητα θα αποτελέσει μεγάλη απώλεια για την ομάδα του στο τελευταίο παιχνίδι της περιόδου, το Σάββατο, μέσα στο γήπεδο της Μπάγερν Μονάχου. Αμφίβολο είναι επίσης κατά πόσον θα ξαναφορέσει τη φανέλα της Μπορούσια.

LΕ FΙGΑRΟ

Η Μανοντού στην επίθεση

Είναι δύσκολο αυτή τη στιγμή να ξεφύγει κανείς από την 20χρονη Γαλλίδα κολυμβήτρια Λορ Μανοντού. Πέντε μήνες ύστερα από το πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Τριέστης, όπου εξασφάλισε τρεις τίτλους και δύο παγκόσμια ρεκόρ, η «βασίλισσα» επανέρχεται στον υγρό στίβο, αναζητώντας νέες νίκες στο γαλλικό πρωτάθλημα. Χθες το βράδυ, η Μανοντού επρόκειτο να υπερασπισθεί έναν από τους πρώτους τίτλους της, εκείνον των 800 μέτρων. Η αθλήτρια από το Μελόν, όμως, θα πρέπει να είναι έτοιμη για σκληρή δουλειά, έχοντας εγγραφεί στις κούρσες των 200, 400 και 1.500 μέτρων ελεύθερο, 50 και 100 μέτρα ύπτιο, 200 μέτρα μεικτό και 200 μέτρα πεταλούδα. Οι αγώνες είναι κρίσιμοι, καθώς θα κρίνουν τη συμμετοχή των αθλητών στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Βουδαπέστης από τις 31 Ιουλίου έως και τις 6 Αυγούστου και από εκεί, για το Παγκόσμιο της Μελβούρνης το 2007, προτού καταλήξουν στο Πεκίνο, για τους Ολυμπιακούς του 2008. «Το μόνο που έχει σημασία για μένα σήμερα είναι να νικήσω και να εξασφαλίσω τη θέση μου στο Euro της Βουδαπέστης, έστω και για τις κούρσες του υπτίου. Οι Ολυμπιακοί του Πεκίνου πλησιάζουν και υπόσχομαι ότι θα είμαι έτοιμη», λέει με μεγάλη αυτοπεποίθηση η Γαλλίδα κολυμβήτρια.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή