Αστέρια στην εκκίνηση του πρωταθλήματος

Αστέρια στην εκκίνηση του πρωταθλήματος

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Γρηγοριάδης, Νιανγκουάρα, Αλυφαντής, Γιαννιώτης, Δρυμωνάκος, Κοκκώδης, Δημοσχάκη, Ειρήνη και Βασιλική Καβαρνού, Λυμπερτά, Μαγγανάς, Ζήσιμος, Ξυλούρης, Αντωνόπουλος, Εξάρχου, Οικονόμου, Τσαγκαράκης, Τζαβέλλα, Πάστρας, Γκιούλμπας, Μπούμη, Διαμαντίδης, Βασ. και Γ. Δεμέτης, Μπιτσάκης και όλα τα μεγάλα ονόματα της ελληνικής κολύμβησης θα «πέσουν» από σήμερα ώς και την προσεχή Τρίτη, στο πανελλήνιο πρωτάθλημα ανδρών – γυναικών, που θα διεξαχθεί στο κλειστό κολυμβητήριο του ΟΑΚΑ. Εχουν δηλωθεί 265 κολυμβητές από 57 σωματεία.

Οι αγώνες πέρα από τη βαθμολογική τους σημασία έχουν και άλλη. Οι αθλητές μπορούν να «πιάσουν» τα όρια για το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ανδρών – γυναικών (Βουδαπέστη, 30/7 – 6 Αυγούστου), το ευρωπαϊκό εφήβων – νεανίδων (Μαγιόρκα, 6-9 Ιουλίου) και το παγκόσμιο πρωτάθλημα εφήβων – νεανίδων (Ρίο ντε Τζανέιρο, 23-27 Αυγούστου). Ειδικά για το ευρωπαϊκό εφήβων, είναι η τελευταία ευκαιρία, ενώ για τις άλλες διοργανώσεις υπάρχει περιθώριο ώς και τα «Βενιζέλεια» (10, 11 Ιουνίου).

Κάθε ημέρα οι αγώνες θα αρχίζουν στις 9 το πρωί (προκριματικοί) και στις 6 το απόγευμα, οι τελικοί. Οι σημερινοί τελικοί είναι: 400 μ. ελευθέρως Α, 400 μ. μικτής Γ, 50 μ. πεταλούδας Α, Γ, 50 μ. υπτίως Α, Γ, 4Χ100 μ. ελευθέρως Γ.

– Το πρώτο σημαντικό του μετάλλιο ο Ιαν Θορπ το πήρε στα 400 μ. μέτρα ελευθέρως το 1998 στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του Περθ. Τώρα ο μεγάλος Αυστραλός πολυολυμπιονίκης σκέπτεται ν’ αφήσει τα 400 μ. και εν όψει των Ολυμπιακών Αγώνων του Πεκίνου, να ασχοληθεί εντατικά με το εκατοστάρι, στο οποίο, ώς τώρα, δεν έχει νικήσει σε μεγάλο αγώνα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή