Στην Κρήτη η σύγχρονη ιστιοπλοϊκή Οδύσσεια

Στην Κρήτη η σύγχρονη ιστιοπλοϊκή Οδύσσεια

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αθληση, ιστορία, πολιτισμός. Αυτή είναι η σύγχρονη Οδύσσεια. H ODYS SAIL 2006. Ιστιοπλοϊκά σκάφη θα εκκινήσουν σταδιακά -αρχής γενομένης από τις 29 Ιουνίου- από όλη τη Μεσόγειο και τον Εύξεινο Πόντο (Πορτογαλία, Ισπανία, Γαλλία, Μονακό, Ιταλία, Τυνησία, Μάλτα, Ρουμανία, Ουκρανία, Ρωσία, Βουλγαρία, Τουρκία, Λίβανο, Κύπρο, Ισραήλ, Αίγυπτο, Λιβύη, Κροατία και από ελληνικά λιμάνια) και θα συναντηθούν στις 29 Ιουλίου, 200 μίλια έξω από το Ρέθυμνο. Από εκεί θα ολοκληρωθεί το αγωνιστικό μέρος της ODYS SAIL, με αγώνες ανοικτής θάλασσας. Θα γίνουν δύο αγώνες για τις κλάσεις ORC και IRC: Ρέθυμνο – Ηράκλειο – Ρέθυμνο και Ρέθυμνο – Χανιά – Ρέθυμνο. Τα σκάφη της IMS θα συναγωνισθούν σε ιστιοδρομίες όρτσα – πρίμα, που θα γίνουν έξω από το Ρέθυμνο.

Στην πανέμορφη πόλη της Κρήτης οι εκδηλώσεις της ODYS SAIL θα κορυφωθούν με τις τελετές, υπό τον τίτλο «Ο Χορός των Υδάτων της Μεσογείου». Πρόκειται για πολιτιστικές εκδηλώσεις υψηλού επιπέδου, που οργανώνει το Πανεπιστήμιο Κρήτης. Θα είναι φεστιβάλ αφιερωμένο στο νερό. Θα συνεργασθούν σημαντικοί φορείς (Ακαδημία Αθηνών, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, τα Μουσεία Φυσικής Ιστορίας και Κυκλαδικής Τέχνης και η γκαλερί Ζουμπουλάκη). Θα γίνει και Θεματική Εκθεση, στην οποία θα εκπροσωπηθούν όλες οι χώρες που θα μετάσχουν.

Η ODYS SAIL αντλεί στοιχεία από τον πολιτισμό των Μινωιτών και την Οδύσσεια.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή