ΕΠΙ ΣΚΟΠΟΝ

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΚΟΝΤΕΥΟΥΜΕ να φτάσουμε στους… Ολυμπιακούς του Πεκίνου του 2008 κι εμείς εδώ ακόμα να αξιοποιήσουμε τις ολυμπιακές μας εγκαταστάσεις των Αγώνων της Αθήνας του 2004. Και μιλάμε για αξιοποίηση για αθλητικούς σκοπούς και όχι για τα συνέδρια κομμάτων, πολιτικών και συνδικαλιστικών φορέων και οτιδήποτε άλλο δεν έχει σχέση με τον αθλητισμό.

ΠΟΛΙΤΕΙΑ και ομοσπονδίες δεν μπόρεσαν να βρουν μια κοινή γραμμή πλεύσης. Ωστε και η πρώτη να μπορέσει να αποσβέσει μέρος του κόστους των πανάκριβων κτιρίων και σταδίων, αλλά και οι δεύτερες, εκτός από την οικονομική τους ενίσχυση, να καλλιεργούσαν με περισσότερη άνεση τα αθλήματά τους.

ΚΑΙ δεν είναι μόνο το πρόσφατο παράδειγμα του σταδίου της Νίκαιας, από το οποίο… ξεσπιτώθηκε οριστικά η άρση βαρών. Ή αυτό της πάλης στα Λιόσια. Είναι όλες αυτές οι εγκαταστάσεις της παραλίας του Σαρωνικού. Από το Νέο Φάληρο έως το ιστιοπλοϊκό κέντρο του Ελληνικού. Ο Σχινιάς. Τα γήπεδα τένις του Ολυμπιακού Κέντρου του Αμαρουσίου. Το ποδηλατοδρόμιο.

ΜΠΟΡΕΙ κάποιοι να ισχυριστούν πως σε μερικά από αυτά γίνονται κάποιοι αγώνες. Πρόκειται όμως για μεμονωμένες διοργανώσεις. Οπως αυτή που θα γίνει στο γήπεδο του μπιτς βόλεϊ ή αυτή στις υδάτινες πίστες του Ελληνικού. Δεν είναι όμως αυτό που θα θέλαμε όλοι. Φίλαθλοι, πολιτεία και οι ασχολούμενοι με τον αθλητισμό. Είτε επαγγελματικά είτε ερασιτεχνικά.

ΤΙ ΘΕΛΑΜΕ; Ολες αυτές οι εγκαταστάσεις να ήταν κυψέλες, όπου καθημερινά, όλη την αγωνιστική περίοδο θα έσφυζαν από κόσμο. Από παιδιά κάθε ηλικίας. Οργανωμένα κέντρα άθλησης. Με προπονητές, που θα καθοδηγούσαν τους νέους αθλητές να ξεκινήσουν σωστά το οποιοδήποτε άθλημα. Χώροι οι οποίοι θα τραβούσαν τη νεολαία από τα καφενεία της εποχής. Τα «Ιντερνετ Καφέ». Γήπεδα και στάδια που θα κάλυπταν τις χαμένες αλάνες των παιδικών μας χρόνων.

ΔΥΣΤΥΧΩΣ όμως, αντί τέτοιων χώρων, έχουν μεταβληθεί ορισμένες σε αυτοσχέδιες αγωνιστικές πίστες, όπου η κάθε είδους αλητεία μαζεύεται για να επιδείξει την ικανότητά της στην οδήγηση αυτοκινήτων ή μηχανών.

ΕΝΩ κάποιες άλλες περιοχές δεν έχουν ούτε αυτή την… πολυτέλεια, με αποτέλεσμα να χορταριάζουν από την αχρηστία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή