Ολυμπιακός – Μαρούσι στον δρόμο προς τον τελικό

Ολυμπιακός – Μαρούσι στον δρόμο προς τον τελικό

1' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το Μαρούσι ήταν συνεπέστατο στο ραντεβού του με την πρόκριση στα ημιτελικά των πλέι οφ και σήμερα ο Ολυμπιακός θα υποδεχτεί, στο ΣΕΦ (19.00, ΝΕΤ), την ομάδα των βορείων προαστίων για τον πρώτο αγώνα. Το Μαρούσι νίκησε για δεύτερη φορά τον ΠΑΟΚ (83-74) και πλέον με αντίπαλο τον Ολυμπιακό έχει το μειονέκτημα της έδρας, στη σειρά των 5 αναμετρήσεων.

«Δεν σταματάμε εδώ. Η τετράδα είναι μια καλή βάση πάνω στην οποία πατάμε με αυτοπεποίθηση για να κοιτάξουμε ψηλότερα. Φάνηκε ότι μας άξιζε να περάσουμε τον ΠΑΟΚ, γιατί είχαμε και αντοχή και υπομονή και χαρακτήρα. Το Μαρούσι είναι μοντέλο σε όλους τους τομείς. Οι αντίπαλοί μας είναι ομάδες-αυτοκρατορίες», είπε ο Σωτήρης Νικολαΐδης, ενώ τόνισε ότι η μακρύτερη διάρκεια των ημιτελικών συγκριτικά με τους τρεις αγώνες της πρώτης φάσης μοιράζει ισόποσα τις πιθανότητες πρόκρισης στον τελικό: «Το όπλο μας είναι ότι είμαστε ομάδα με όλη τη σημασία της λέξης και όλοι έχουν τον ρόλο τους. Φυσικά και ο Ολυμπιακός είναι ένας δύσκολος αντίπαλος, αλλά εμείς ξέρουμε να τους κοιτάμε όλους στα μάτια και να διεκδικούμε ότι μπορούμε περισσότερο. Σε μια σειρά αγώνων που χρειάζεσαι τρεις νίκες, κάθε παιχνίδι έχει ξεχωριστή σημασία γιατί ο δρόμος είναι μακρύς. Δεν σκεφτόμαστε ούτε Ευρωλίγκα ούτε τίποτα πιο μακριά από το παιχνίδι που έχουμε μπροστά μας». Ο Γιώργος Καράγκουτης και ο Αλέξης Κυρίτσης θα τεθούν στη διάθεση του Γιαννάκη, παρά τους μικροτραυματισμούς τους.

Ο Ολυμπιακός επιστρέφει δριμύτερος στο γήπεδο και άπαντες δηλώνουν πανέτοιμοι για την πρώτη νίκη, ζητώντας και τη συμπαράσταση του κόσμου τους.

«Η λογική έλεγε ότι θα προκρινόταν το Μαρούσι και έτσι έγινε. Είναι δύσκολη ομάδα, αλλά εμείς κοιτάμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Στοχεύουμε μόνο στο 1-0», υποστήριξε ο Γιόνας Καζλάουσκας, ενώ ο Σοφοκλής Σχορτσιανίτης ξεπέρασε το πρόβλημα της αμυγδαλίτιδας που είχε. Στις εξέδρες του ΣΕΦ θα βρίσκεται ο γενικός διευθυντής των Μαϊάμι Χιτ και πρώην προπονητής των Λος Αντζελες Λέικερς, Ράντι Πφαντ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή