ΣΥΝΤΟΜΑ

2' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΧΑΝΤΜΠΟΛ

«Λόρδος» και φέτος ο Αθηναϊκός

Ο Αθηναϊκός κατέκτησε ξανά το κύπελλο Ελλάδας μετά την επικράτησή του επί του Πανελληνίου, με 26-24. Για την Α1 γυναικών η Αναγέννηση Αρτας έκανε το πρώτο βήμα για την κατάκτηση του 12ου συνεχούς πρωταθλήματος. Επικράτησε εντός έδρας του ΑΣΕ Ορμή με 26-21, στον πρώτο τελικό των πλέι οφ.

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΒΑΔΗΝ

Βάδισαν αργά

Δεν ήταν καλές οι εμφανίσεις των Ελλήνων στο παγκόσμιο κύπελλο βάδην, που έγινε στην Ισπανία. Την καλύτερη θέση (10η) πήρε στα 10.000 μ. εφήβων, ο Παπαμιχαήλ με 43.31. Στο ίδιο αγώνισμα, ο Χρυσικός τερμάτισε 33ος με 45.58. Την 29η κατέλαβε η Σταύρου, στα 10 χλμ. νεανίδων με 52.36. Στα 20.000 μ. ο Κουπίδης τερμάτισε 39ος με 1 ώρα 25.34 και ο Σπηλιόπουλος 84ος με 1:37.53. Ο Στεφανόπουλος δεν τερμάτισε στα 50 χλμ., όπως και οι Τριανταφύλλου, Ζαπουνίδου και Χατζηπαναγιωτίδου στα 20.000 μ. Στα «Κνώσεια 2006» η Στέλλα Πιλάτου σημείωσε εξαιρετική επίδοση στο μήκος (6,75 μ.). Ο Μπαρλής έριξε 71,09 στη σφυροβολία. Στο πρώτο ελληνικό «γκραν πρι» ξεχώρισαν οι Δεβετζή (6.60 στο μήκος) και Τσιάμης (16,44 στο τριπλούν),

ΚΑΝΟ ΚΑΓΙΑΚ

Καλό ξεκίνημα

Καλές εμφανίσεις έκανε ο Ανδρέας Κιλιγκαρίδης στον πρώτο αγώνα του παγκοσμίου κυπέλλου ήρεμων νερών, που διεξήχθη στην Πολωνία. Ο πρωταθλητής του κανό καγιάκ κατέλαβε την 5η θέση στον τελικό του C1 1.000 μ

ΡΥΘΜΙΚΗ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ

Αισιοδοξία για το μέλλον

Αισιοδοξία για το μέλλον της ρυθμικής γυμναστικής δημιούργησε το πανελλήνιο πρωτάθλημα γυναικών – νεανίδων. Στο ομαδικό γυναικών πρωταθλητής σύλλογος αναδείχθηκε ο Σπάρτακος. Η Ανδριόλα (ΓΛΟΑ) κυριάρχησε σε σύνθετο, σχοινάκι, μπάλα, κορύνες και κορδέλα. Στις νεάνιδες πρώτευσε ο Γ.Σ. Ηλιούπολης και στο σύνθετο ατομικό η Μπαχαρίδου (Πανθεσσαλονίκειος).

ΤΕΝΙΣ

Κέρδισε 40 θέσεις

Κοντά στους πρώτους 200 (203ος) αθλητές της παγκόσμιας κατάταξης βρίσκεται ο Κ. Οικονομίδης με τις έξι νίκες που πέτυχε στο τουρνουά της Πράγας κέρδισε 40 θέσεις «φιγουράρει» στην 203η. Ο Βασ. Μαζαράκης είναι 137ος και η Λένα Δανιηλίδου 58η. Στο τουρνουά της Σύρου στο διπλό οι Π. Γεμουχίδης – Αλ. Γιακούποβιτς ηττήθησαν στον τελικό από τους Βρετανούς Ιρβάιν, Γκούνταλ με 3-6, 2-6.

ΤΡΑΜΠΟΛΙΝΟ

Υπερίσχυσαν τα φαβορί

Τα φαβορί υπερίσχυσαν στα πανελλήνια πρωταθλήματα τραμπολίνο: Ανδρες: Κολοζάκης (Ειρήνη Περιστερίου), έφηβοι: Σωμαρακάκης (Ν. Καζαντζάκης), παίδες: Σάρρα (ΓΑΣ Αργυρούπολης), γυναίκες: Ομαδικό: ΑΟ Πεύκης, Αγγελίδου (Ειρήνη Περ.), νεάνιδες: ομαδικό: Αχιλλέας Γλυφάδας, Ζαφειρίου (ΓΟ Καβάλας), κορασίδες: Ομαδικό: Παλμός Καβάλας – Σπυριδωνίδου (Παλμός).

ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟΣ ΓΥΡΟΣ ΕΙΡΗΝΗΣ

Επιτυχίες Αναστόπουλου

Την 20ή θέση στη πρώτη ετάπ του ποδηλατικού γύρου Ειρήνης που διεξάγεται σε τρεις χώρες (Γερμανία, Τσεχία και Πολωνία) κατέλαβε ο Βασίλης Αναστόπουλος (137 τερματίσαντες). Στη δεύτερη ετάπ κατετάγη 46ος.

ΙΠΠΑΣΙΑ

Οι πρωταθλητές Ελλάδος

Πρωταθλητές Ελλάδος στην ιππασία αναδείχθηκαν οι: Υπερπήδηση εμποδίων: Ενηλίκων: Ν. Φούκη (ΑΟΙΒ), Νεαρών Ιππέων: Χρ. Μαυροφρύδη (ΙΟC), εφήβων: Δ. Μανδρίνος (ΙΟ Πυλαίας), παίδων: Αλ. Μανδρίνος (ΙΟ Πυλαίας). Ιππική δεξιοτεχνία: Ενηλίκων: Τζ. Γεωργοπούλου (ΙΟΒ), εφήβων: Αλ. Αλεξοπούλου (ΑΟΙ), παίδων: Λ. Κουδούνη (ΙΟ Θέρμης). Πρωταθλητής όμιλος στην υπερπήδηση ήταν ο ΕΙΟ.

ΑΠΩΛΕΙΑ

«Εφυγε» στα 36 του

Από την επάρατο νόσο έφυγε χτυπημένος στα 36 χρόνια του ο Βαγγέλης Παπακηρύκος, από τους κορυφαίους Ελληνες αθλητές όλων των εποχών του θαλασσίου σκι. Στα επτά του κατέκτησε το Κύπελλο του μικρότερου αθλητή πανελληνίων αγώνων και σε ηλικία δέκα ετών πέτυχε το πρώτο του πανελλήνιο ρεκόρ στο σλάλομ. Είχε αναδειχθεί 6ος θέση σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα και 15ος σε παγκόσμιο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή