«Μειονέκτημα» έγινε η έδρα στους τελικούς

«Μειονέκτημα» έγινε η έδρα στους τελικούς

1' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τι «σκοτώνονταν» ο Ολυμπιακός και ο Εθνικός να πάρουν την πρώτη θέση στην κανονική περίοδο του πρωταθλήματος πόλο της Α1, αφού, όταν παίζουν μπροστά στους οπαδούς τους χάνουν; Μήπως τα ίδια δεν συνέβησαν και πέρυσι, όταν ο Ολυμπιακός πήρε τον τίτλο με 3-2 νίκες στη σειρά των τελικών, με τους δύο αντιπάλους να νικούν κάθε φορά που, τυπικά, έπαιζαν εκτός έδρας, άρα με λιγότερους οπαδούς τους; Τα ίδια συνέβησαν και εφέτος, στους δύο πρώτους αγώνες, οπότε το σκορ στις νίκες είναι 1-1. Σήμερα (έναρξη στις 17.00) θα διεξαχθεί ο τρίτος αγώνας, με τον Ολυμπιακό να έχει το πλεονέκτημα (ή, μήπως, τελικά μειονέκτημα;) έδρας.

Ο Εθνικός νίκησε στον πρώτο αγώνα με 12-10 στην παράταση (10-10 η κανονική διάρκεια), μολονότι σε αυτήν έπαιξε με παίκτη λιγότερο, λόγω αποβολής, χωρίς αντικατάσταση του Νίκου Στελλάτου! Το γεγονός αυτό έκανε τον προπονητή του Ολυμπιακού, Βαγγέλη Πάτερο να πει, ότι η ομάδα του ήταν «εκτός τόπου και χρόνου». Στο δεύτερο παιχνίδι ο Ολυμπιακός νίκησε με 8-6. Το σημαντικό, ώς τώρα, είναι ότι δεν υπάρχουν ουσιαστικά παράπονα για τη διαιτησία. Αντίθετα, δηλαδή, με ό,τι είχε συμβεί πέρυσι.

Σήμερα θα κριθεί η 3η θέση. Ο Πανιώνιος υποδέχεται, στις 18.00, τα Χανιά. Στον πρώτο αγώνα νίκησε 12-4, ενώ στον δεύτερο έχασε με 6-9.

Αήττητη η Βουλιαγμένη στις γυναίκες

Η Βουλιαγμένη κατέκτησε τον τίτλο στην Α1 γυναικών, με 18 νίκες και δύο ισοπαλίες. Στην τελική φάση σημείωσε έξι νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια. «Αποδείξαμε ότι είμαστε οι καλύτεροι. Είχαμε διάρκεια σε όλη την περίοδο και ήμασταν προσηλωμένοι στον στόχο μας. Θεωρώ, ότι η ομάδα είναι έτοιμη και ώριμη για τίτλους στην Ευρώπη. Το υλικό που έχει δεν πιστεύω ότι χρειάζεται αλλαγές. Αν, βέβαια, οι βασικοί μας αντίπαλοι στην Ευρώπη ενισχυθούν σημαντικά, τότε θα δούμε τι μπορούμε να κάνουμε. Πάντως και φέτος πήγαμε καλά στην Ευρώπη», δήλωσε ο προπονητής, Τάσος Παπαναστασίου. Η τελική βαθμολογία της κορυφαίας τετράδας: Βουλιαγμένη 38, Γλυφάδα 29, Ολυμπιακός 25, ΝΕ Πατρών 19.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή