Πισω απο τις Καμερες

4' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πιο ακριβά συμβόλαια

Σε μια χρονιά που ο Παναθηναϊκός πήγε πολύ άσχημα από πλευράς αποτελεσμάτων, όλοι όσοι ανανέωσαν τα συμβόλαιά τους (Γκονζάλες, Γκαλίνοβιτς, Βύντρα, Κώτσιος, Αντριτς, Αντερσον) πήραν καλή αύξηση ή, τουλάχιστον, έμειναν στα ίδια. Μείωση δεν έγινε σε κανέναν κι ας πήγε άσχημα η ομάδα και τα προσδοκώμενα έσοδα θα είναι πολύ μικρότερα στην επόμενη περίοδο. Ακόμα και ο Παπαδόπουλος, που δεν συμφώνησε, δέχθηκε πρόταση με υπερδιπλάσιες αποδοχές από το προηγούμενο συμβόλαιο, άσχετα με το αν την αποδέχθηκε ή όχι. Αν πήγαινε και καλά η ομάδα, πόσα παραπάνω έπρεπε να τους δώσει;

Εχει ή όχι παίκτες;

Τελικά έχει ή δεν έχει καλούς παίκτες ο Παναθηναϊκός τα τελευταία χρόνια; Αν έχει, γιατί δεν παίρνει τίτλους στην Ελλάδα ακόμα και σε χρονιές που είναι πολύ δυνατός στην Ευρώπη; Αν δεν έχει καλούς παίκτες, γιατί ο «μόνιμος» πρωταθλητής Ολυμπιακός γλυκοκοιτάζει τους περισσότερους απ’ όσους περνάνε στην πόρτα εξόδου της Παιανίας; Ή μονά είναι ή ζυγά, δεν γίνεται να είναι… μονόζυγα.

Ολόκληρη ενδεκάδα

Το λογικό είναι ο δευτερότριτος να γλυκοκοιτάζει τους παίκτες που πέτυχαν με τον πρώτο και όχι ο πρώτος αυτούς που απέτυχαν με τον δευτερότριτο. Δεν είναι μία – δύο περιπτώσεις για να πούμε έτυχε. Οι παίκτες του Παναθηναϊκού που έχουν απασχολήσει στα σοβαρά τον Ολυμπιακό, φτιάχνουν ολόκληρη ενδεκάδα, ανεξάρτητα από το πόσους πήρε και πόσους δεν κατάφερε να πάρει, για διάφορους λόγους.

Ρεκόρ ποδοσφαιριστή

Το κύπελλο που σήκωσε ο Βίκτορ Μπαΐα, το βράδυ της Κυριακής, με την Πόρτο, ήταν το 29ο της καριέρας του. Αριθμός εξωπραγματικός για τροπαιοθήκη ποδοσφαιριστή, εάν αναλογιστεί κανείς ότι οι αμέσως επόμενοι, Ράικαρντ, Πελέ, έχουν, όπως λένε οι στατιστικολόγοι, από 25. Ο Μπαΐα είδε τον τελικό κυπέλλου με τη Σετούμπαλ από τον πάγκο, ωστόσο, με το σφύριγμα της λήξης πετάχτηκε σαν ελατήριο από τη θέση του και το γιόρτασε δεόντως. Κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά ότι φέτος θα κρεμάσει τα παπούτσια του. Αλλωστε όπως λένε πολλοί παίκτες: «Οι τίτλοι θρέφουν την καριέρα ενός ποδοσφαιριστή».

Βαθυστόχαστες ερωτήσεις

«Τώρα ποιος είναι ο στόχος σας, να πάρετε τον τίτλο από την Πέμπτη;», ρώτησε καταπληκτική ρεπόρτερ τον Κώστα Κοκκινάκη του Εθνικού, μετά τη νίκη της ομάδας του στον τρίτο αγώνα της σειράς των τελικών του πόλο. «Οχι, θέλουμε να χάσουμε, διότι μας αρέσει να παίζουμε με τον Ολυμπιακό και να ζούμε με την αγωνία», έπρεπε να της απαντήσει αυτός. Δυστυχώς, της απάντησε συμβατικά, περίπου «φυσικά, θέλουμε να νικήσουμε».

Τούρτα για την εκλογή

Τρία κεράκια που αντιστοιχούν στις τρεις συνεχόμενες θητείες του στην προεδρική καρέκλα της FIBA Europe και στόλιζαν μια πολύ μεγάλη τούρτα σε σχήμα μπάλας μπάσκετ, έσβησε χθες το πρωί ο Γιώργος Βασιλακόπουλος, στα γραφεία της ΕΟΚ. Οι εργαζόμενοι στην ομοσπονδία μπάσκετ επιφύλαξαν την έκπληξη στον πρόεδρο της FIBA Europe, που επέστρεψε στα «πάτρια εδάφη». Πάντως, ο Ελληνας πρόεδρος του ευρωπαϊκού μπάσκετ δεν έφαγε το κομμάτι της τούρτας, λόγω δίαιτας και καλής διατήρησής του.

Η… τιμή του Πανιώνιου

Πόσες χιλιάδες ή εκατομμύρια ευρώ θα θέλει ο Αχιλλέας για να πουλήσει την ΠΑΕ Νέος Πανιώνιος; Τα πάντα έχουν το τίμημά τους και ο πιο «επώνυμος» φίλαθλος των «κυανέρυθρων» θα έχει βρει τη διαπραγματευτική τιμή για την πώληση των μετοχών. Το πρόσωπο, όμως, στο οποίο εμπιστεύτηκε και εξουσιοδότησε για να διαπραγματευτεί, είναι αυτός που του «χάρισε» την ΠΑΕ, με το σβήσιμο των προηγούμενων χρεών. Ο Κώστας Τσολακάκης γνωρίζει τα πάντα γι’ αυτά που χρωστά, αλλά και γι’ αυτά που δεν χρωστά η ΠΑΕ. Και ο διαπραγματευτής στη συγκεκριμένη φάση παίζει τον πιο καθοριστικό ρόλο για να ενδώσει ο Κώστας Τσακίρης στην πρόταση-πρόκληση αγοράς της ΠΑΕ…

Αλλαγή παιχνιδιού

Δέκα λεπτά καλύτερο μπάσκετ απ’ αυτό που έπαιξε στο πρώτο ημίχρονο, απέδωσε ο Παναθηναϊκός στον προχθεσινό, πρώτο ημιτελικό και ο Αρης δεν άντεξε. Αύριο, αναμένεται τελείως διαφορετικό παιχνίδι στο Αλεξάνδρειο Μέλαθρο. Τώρα, το θέμα είναι οι αντοχές του Παναθηναϊκού, γιατί ο Αρης θα είναι σίγουρα καλύτερος και πιο ενθουσιώδης.

Δεν θυμούνται;

Πριν από μερικά χρόνια ο Ιταλός Τζιαν Πάολο Μοντάλι ήταν προπονητής της Εθνικής Ελλάδος βόλεϊ. Φεύγοντας από το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα είχε πει ότι οι Ελληνες παίκτες είναι καλοί μόνο για… φραπέδες, ενώ στα γονίδιά τους υπάρχει ο φόβος. Μετά, την τύχη της Εθνικής ανέλαβε ο Στέλιος Προσαλίκας, ο οποίος έφερε την ομάδα μας στην 5η θέση των Ολυμπιακών Αγώνων. Τώρα ο Μοντάλι καλείται να έρθει ως σωτήρας για τον Ολυμπιακό στη θέση του Προσαλίκα. Αραγε από τότε άλλαξαν τα γονίδια ή οι προτιμήσεις των Ελλήνων στον καφέ; Τελικά, κάποιοι έχουν αδύνατη μνήμη.

Παρουσία στο Διαδίκτυο

Στο γυναικείο μπιτς βόλεϊ ο ανταγωνισμός είναι μόνο μέσα στο γήπεδο. Χθες, οι Θάλεια Κουτρουμανίδου και Μαρία Τσιαρτσιάνη παρουσίασαν την προσωπική τους σελίδα στο Διαδίκτυο και κατά την παρουσίαση παρευρέθησαν πολλές από τις αθλήτριες του χώρου. Παρούσες ήταν, μεταξύ άλλων, οι βασικές τους αντίπαλοι, Βάσω Καραντάσιου – Βίκυ Αρβανίτη, και το νέο -πολλά υποσχόμενο- ζευγάρι, Μαρία Γκαραγκούνη – Πόλα Κίτσου. Μπράβο στα κορίτσια.

Ξαναφόρεσε την ερυθρόλευκη φανέλα ο Μητρόπουλος

Ο Τάσος Μητρόπουλος φόρεσε ξανά την ερυθρόλευκη φανέλα. Ο «ψηλός» αγωνίστηκε για πρώτη φορά με την ομάδα των βετεράνων του Ολυμπιακού στον αγώνα με αντίπαλο τη μεικτή των βετεράνων της Νέας Σαλαμίνας. Πέτυχε μάλιστα και το πρώτο γκολ στη νίκη των Πειραιωτών με 6-1. Και ποιος ξέρει. Ισως περάσει ξανά την πόρτα των εγκαταστάσεων του Ρέντη και αναλάβει ένα πόστο που το ξέρει πολύ καλά. Στο φιλικό, πάντως, τραυματίστηκε ο Αντώνης Γλύκας και εισήχθη άμεσα στο νοσοκομείο με ρήξη αχίλλειου τένοντα και υποβλήθηκε σε επέμβαση. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των γιατρών, θα είναι σε θέση να ξαναπαίξει με τους βετεράνους του Ολυμπιακού μετά περίπου 3 μήνες. Οι επόμενοι αγώνες των παλαιμάχων ποδοσφαιριστών των «ερυθρολεύκων» θα διεξαχθούν σε Χαλκίδα, Σπάτα, Αίγινα, Χίο, Κιάτο, Ερμιόνη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή