Πισω απο τις Καμερες

4' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ευφάνταστοι καλοκαιρινοί μύθοι

Είναι υπέροχοι οι αστικοί μύθοι, που φτιάχνουν τα καλοκαίρια μας και σπάνε την ανία. Πέρυσι υπήρχαν… αυτόπτες μάρτυρες της συνάντησης του Κόκκαλη με τον Φίγκο σε κότερο στις Κυκλάδες, ενώ άλλοι ορκίζονταν ότι έφτασαν στο τελωνείο 80 χιλιάδες φανέλες του Ολυμπιακού με το όνομα του Πορτογάλου στην πλάτη. Λίγες μέρες αργότερα, κάποιος είδε τον Σαβιόλα στο αεροδρόμιο και τον αναγνώρισε, με κερασάκι στην τούρτα τη φήμη πως σερβιτόρος σε γνωστό ξενοδοχείο των βορείων προαστίων ορκίζεται ότι τον σέρβιρε στη μυστική συνάντησή του με τον Βαρδινογιάννη. Εφέτος, η σεζόν ξεκίνησε με τις φήμες για άλλες 80 χιλ. ερυθρόλευκες φανέλες με το όνομα του Ρονάλντο και συνεχίστηκε με τη μαρτυρία ενός άλλου σερβιτόρου, που ισχυρίζεται ότι ο Τζίγκερ έφαγε μαζί με τον Φαν Νιστελρόι στη Θεσσαλονίκη. Η φήμη ενισχύθηκε από τη μαρτυρία ιερομονάχου ότι ο Ολλανδός εμφανίστηκε στο Αγιον Ορος, προφανώς για να ζητήσει τη θεία φώτιση και να πάρει τη σωστή απόφαση να έλθει στον Παναθηναϊκό. Και δεν έχουν αρχίσει ακόμα οι ζέστες…

Μύθων συνέχεια

Αν πάει καλά η Γαλλία στο Παγκόσμιο Κύπελλο, ο Ζινεντίν Ζιντάν θα μείνει στη Γερμανία μέχρι τον Ιούλιο. Κρίμα, γιατί έτσι και τελείωνε Ιούνιο, προλάβαινε να έλθει στην Ελλάδα για να συναντηθεί με τον Νικολαΐδη, που τον ήξερε από τη Μαδρίτη. Εχω έναν μπάρμαν πρόθυμο να γίνει ο επόμενος αυτόπτης μάρτυρας!

Αυτοσυγκράτηση

Εξανέστη και διαμαρτυρήθηκε έντονα, με χειρονομίες και χοροπηδήματα, ο προπονητής του Αμαρουσίου, Παναγιώτης Γιαννάκης, όταν, στον προχθεσινό αγώνα των πλέι οφ του μπάσκετ με τον Ολυμπιακό, οι διαιτητές δεν έδωσαν υπέρ της ομάδας του ένα κατά την άποψή του φάουλ. Πόσο ήταν το σκορ; 67-42 υπέρ του Ολυμπιακού. Πόσος χρόνος απέμενε ώς τη λήξη; Περί τα 7΄30΄΄. Λίγη αυτοσυγκράτηση δεν βλάπτει…

Κι εγώ… πρόεδρος

Σκέπτομαι να διεκδικήσω την προεδρία της Ομοσπονδίας Μπέιζμπολ. Από μικρός είχα τ’ όνειρο και την επιθυμία να διοικήσω αυτό το τόσο διαδεδομένο, και στην Ελλάδα και στον κόσμο, άθλημα. Ψάχνω να βρω ανθρώπους να με στηρίξουν. Δεν θα βρω; Ασχετος με το άθλημα είμαι. Τριάντα ένα χρόνια δημοσιογράφος είμαι. Τόσους πολιτικούς (και της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ) γνωρίζω. Στο υφυπουργείο Αθλητισμού είμαι γνωστός. Ολο και κάποιος θα μ’ εκτιμά και θα με συμπαθεί κάπου. Ετσι δεν είναι;

Μπορεί να βοηθήσει

Στο σύστημα που εφαρμόζει ο Τροντ Σόλιντ (4-3-3), είναι απαραίτητο οι ακραίοι αμυντικοί να μπορούν να παίζουν όλη την πτέρυγα. Για τον λόγο αυτό αποκτήθηκαν ο Ζεβλάκοφ και ο Ντομί. Ειδικά για τον πρώτο, τον Πολωνό ποδοσφαιριστή, στάζουν μέλι στου Ρέντη και θεωρούν ότι μπορεί να βοηθήσει τα μέγιστα και στις επιθέσεις του Ολυμπιακού. Τονίζεται, δε, ότι διαθέτει εξαιρετική σέντρα.

Η δεύτερη ευκαιρία

Ο Χάρης Παππάς θα γυρίσει στον Ολυμπιακό. Θα προετοιμαστεί το καλοκαίρι με τους «ερυθρολεύκους», θα πάρει χρόνο συμμετοχής στα φιλικά παιχνίδια και μετά θα αποφασιστεί αν θα παραμείνει στο Λιμάνι ή θα παραχωρηθεί εκ νέου δανεικός. Αυτή τη φορά, ο νεαρός ποδοσφαιριστής εμφανίζεται αποφασισμένος να αρπάξει την ευκαιρία από τα μαλλιά.

Καμία σύγκριση

Οι κακές γλώσσες στον Ολυμπιακό λένε ότι δεν συγκρίνονται οι Μπαμπαγκίντα και Παππάς, δύο παίκτες που παίζουν στην ίδια θέση. Και αυτό γιατί, όπως προσθέτουν, ο Παππάς είναι πολύ καλύτερος του Μπαμπαγκίντα.

Αψογα πορτογαλικά

Η παγκοσμιοποίηση έχει και τα… καλά της. Ακόμη και σε ένα παιχνίδι ποδοσφαίρου της Γ΄ Εθνικής οι φίλαθλοι των ομάδων κατεβαίνουν στο γήπεδο τόσο διαβασμένοι σε σημείο που θα τους ζήλευαν οι κάτοχοι «μάστερ» ξένων γλωσσών αφού εκτοξεύουν ύβρεις στη μητρική γλώσσα των ξένων παικτών! Χαρακτηριστικό παράδειγμα στο παιχνίδι Εθνικός / ΑΟ Μάνης – Μεσσηνιακός, όπου σε σκληρό μαρκάρισμα του Ταβάρες στον Μπασόφ οι φίλαθλοι των γηπεδούχων τον… στόλισαν με κοσμητικά επίθετα σε άψογα πορτογαλικά.

Αν ήθελε…

Πουληθεί, δεν πουληθεί η ΠΑΕ Νέος Πανιώνιος, μέχρι το τέλος Μαΐου, το ζήτημα είναι να να μαθευτεί η αλήθεια από τον κόσμο των «κυανέρυθρων». Γιατί, ενώ είναι δεδομένο ότι από χέρια πανιώνιου παράγοντα (Μπέος), η ΠΑΕ θα πάει σε χέρια άλλου πανιώνιου παράγοντα (Τσακίρης), η εσωστρέφεια που έχει «καλλιεργηθεί» εντέχνως από τον νυν πρόεδρο της ΠΑΕ για τον πρόεδρο του ερασιτέχνη, προκαλεί τις περισσότερες τριβές σε μια διαδικασία μεταβίβασης μετοχών που θα ήταν πολύ διαφορετική, αν ήθελε πραγματικά ο Μπέος να ξεκουραστεί μαζί με την οικογένειά του και ταυτόχρονα έφευγε με χρήματα από το «μαγαζί» του Πανιωνίου.

Πλέι οφ και… πλέι οφ

Είναι αυτονόητο ότι ο ανταγωνισμός των πλέι οφ του ΝΒΑ δεν έχει καμία σχέση μ’ αυτόν των ελληνικών. Οι Καβαλίερς μετέτρεψαν το 0-2 σε 2-2 κόντρα στους Σπερς και οι Φοίνιξ Σανς έφτασαν στο 3-2 επί των Λος Αντζελες Κλίπερς και η συνολική εξέλιξη των πλέι οφ είναι πολύ συναρπαστική. Στην Ελλάδα, υπήρχε, τουλάχιστον, μια προσδοκία, πως οι αντίπαλοι του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού θα παρουσιαστούν πιο ανταγωνιστικοί, μέχρι να δούμε το ζευγάρι του τελικού. Λίγη κόντρα να βλέπαμε για το «ονόρε»…

Πολύ δύσκολη η επιστροφή του Γιαννακόπουλου

Η θεωρία από την πράξη απέχει συχνά έτη φωτός. Μπορεί σε κάθε ευκαιρία ο Στέλιος Γιαννακόπουλος να τονίζει ότι όνειρό του είναι να κλείσει την καριέρα του στον Ολυμπιακό, αλλά στην πράξη δεν είναι και τόσο εύκολο να συμβεί αυτό.

Ο προικισμένος διεθνής άσος της Μπόλτον έχει ακόμη δύο χρόνια συμβόλαιο με τον αγγλικό σύλλογο. Οταν λήξει, τα χρόνια θα έχουν περάσει. Θα είναι 34 ετών. Αν ο Ολυμπιακός αποφασίσει να κάνει τότε στον Γιαννακόπουλο ένα συμβόλαιο τιμής ένεκεν, έχει καλώς. Ειδάλλως, πολύ δύσκολα θα προχωρήσει σε συνεργασία μαζί του.

Μεταξύ μας, πάντως, με τη ζωή που κάνει ο Stelios, θα μπορεί να παίζει ποδόσφαιρο υψηλών απαιτήσεων μέχρι τα 40 του χρόνια.

Υπενθυμίζουμε ότι στην Ελλάδα δυστυχώς σκοτώνουν τα άλογα στα 32 με 33 χρόνια.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή