Τρέμουν πιθανή επίθεση στο Μουντιάλ οι Γερμανοί

Τρέμουν πιθανή επίθεση στο Μουντιάλ οι Γερμανοί

1' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σύμφωνα με δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού Stern, το Ομοσπονδιακό Εγκληματολογικό Γραφείο της Γερμανίας (BKA) θεωρεί ότι τουλάχιστον 21 αγώνες του Παγκοσμίου Κυπέλλου θα μπορούσαν να αποτελέσουν πιθανούς στόχους τρομοκρατικών επιθέσεων. Επικαλούμενο εμπιστευτική έκθεση του BKA, το περιοδικό αναφέρει ότι ο κίνδυνος επιθέσεων από ισλαμιστές είναι ιδιαίτερα υψηλός, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά τους αγώνες της εθνικής ομάδας των Ηνωμένων Πολιτειών. Φυσικά, ψηλά στη σχετική λίστα βρίσκεται το εναρκτήριο παιχνίδι της διοργάνωσης (Γερμανία – Κόστα Ρίκα) καθώς και ο τελικός, ενώ έπονται τα ματς με ομάδες χωρών που στήριξαν ή στηρίζουν την αμερικανική πολιτική του «παγκοσμίου πολέμου κατά της τρομοκρατίας» (Αγγλία, Πολωνία, Αυστραλία κ.ά.).

Τυχερός στην ατυχία του

Λίγο προτού αναχωρήσει η αποστολή της Γερμανίας για τη Σαρδηνία, όπου σκοπεύει να προετοιμαστεί για το Μουντιάλ, ο Φίλιπ Λαμ τραυματίστηκε σ’ ένα φιλικό προετοιμασίας με αποτέλεσμα να χρειαστεί να παραμείνει στο Μόναχο και να υποβληθεί σε μικροεπέμβαση στον αγκώνα. Προς το παρόν, η κατάστασή του δεν εμπνέει ανησυχία, αν και θα χρειαστεί να παραμείνει εκτός προπονήσεων για περίπου δύο εβδομάδες. «Προς το παρόν, θεωρούμε ότι θα είναι σε θέση να μας βοηθήσει στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Σε τρεις μέρες θα ξεκινήσει τρέξιμο και σε δύο εβδομάδες θα μπορεί να προπονηθεί κανονικά με την υπόλοιπη ομάδα», δήλωσε σχετικά ο Γιοακίμ Λεβ, βοηθός του ομοσπονδιακού τεχνικού Γιούργκεν Κλίνσμαν.

Εξ οικείων τα βέλη

Στο μεταξύ, ένας Γερμανός προπονητής έκανε… περιβόλι την καρδιά των συμπατριωτών του δηλώνοντας ότι η εθνική ομάδα της χώρας τους δεν έχει καμία τύχη να κατακτήσει το τρόπαιο. Ο λόγος για τον Οτο Πφίστερ, ομοσπονδιακό τεχνικό του Τόγκο, που πρωτοεμφανίζεται σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου.

«Δεν έχει τύχη η Γερμανία. Προσωπικά δεν τη βλέπω να φτάνει στον τελικό, ενώ θεωρώ δύσκολη τη συμμετοχή της ακόμη και στα ημιτελικά. Νομίζω ότι με παρουσία στην προημιτελική φάση θα έχει πάει πολύ καλά. Δεν έχει την ικανότητα που απαιτείται. Για παράδειγμα, στη Βραζιλία ο Παρέιρα σκέφτεται ποιους να βάλει στον πάγκο τη στιγμή που οι Γερμανοί δεν ξέρουν με ποιους να ξεκινήσουν το παιχνίδι. Για τη δική μας ομάδα, το βασικό πρόβλημα είναι η ομοιογένεια, αφού οι παίκτες μας αγωνίζονται από εδώ κι από εκεί στην Ευρώπη. Ακόμη περιμένουμε μερικούς από αυτούς. Υπάρχουν παίκτες με τους οποίους πρωτοσυναντήθηκα την περασμένη Πέμπτη», δήλωσε μεταξύ άλλων ο Γερμανός τεχνικός.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή