Τι γραφει ο ξενος Τυπος

5' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΒΒC

Ανησυχία Μπριατόρε

Ο επικεφαλής της ομάδας Φόρμουλα 1 της Ρενό, Φλάβιο Μπριατόρε, δηλώνει ότι η Φερράρι θα αποκτήσει πλεονέκτημα του χρόνου, όταν όλες οι ομάδες που θα μετέχουν στη Φόρμουλα 1 θα εφοδιάζονται με ελαστικά από έναν μόνο κατασκευαστή. H Μπριτζεστόουν, η οποία προμηθεύει με ελαστικά τη Φερράρι από το 1999, θα είναι ο μοναδικός προμηθευτής ελαστικών από το 2007, καθώς οι υπεύθυνοι της Φόρμουλα προσπαθούν να μειώσουν την ταχύτητα των μονοθεσίων. «Νομίζω ότι πρέπει να ανησυχούμε, σίγουρα», δήλωσε ο Μπριατόρε. «Εάν όλοι του χρόνου προμηθευόμαστε ελαστικά από την Μπριτζεστόουν, τότε όποιος ήδη τα χρησιμοποιεί θα έχει πλεονέκτημα». Οπως η Ρενό, έτσι και οι υπόλοιποι σοβαροί αντίπαλοι της Φερράρι χρησιμοποιούν ελαστικά της Μισελέν από το 2002, αλλά η γαλλική εταιρεία αποσύρεται στο τέλος της σεζόν. O Μπριατόρε δηλώνει ότι υποστηρίζει τα σχέδια της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου (FIA), αλλά… «Νομίζω ότι είναι σωστή απόφαση διότι για πολλούς λόγους θέλουμε να περιορίσουμε την ταχύτητα των μονοθεσίων. O Μαξ Μόσλεϊ (πρόεδρος της FIA) αποφάσισε να ελέγξει την ταχύτητα των μονοθεσίων μέσω των ελαστικών· είναι φθηνότερο από το να το προσπαθήσουμε αλλάζοντας το σασί. Αλλά πρέπει να είμαστε δίκαιοι. Πρέπει να διασφαλίσουμε ότι κανείς δεν θα ευνοηθεί έναντι των άλλων από αυτήν την απόφαση». Πάντως, ο Μπριατόρε δήλωσε ότι θα τον ενθουσίαζε η επαναχρησιμοποίηση σλικ (ελαστικά χωρίς καθόλου αυλακώσεις, οι οποίες μειώνουν την επιφάνεια του ελαστικού που πατάει στο έδαφος και συνεπώς και την ταχύτητα που μπορεί να αναπτύξει ένα αυτοκίνητο) ελαστικών.

LΕ ΜΟΝDΕ

Νίκη στον πρώτο γύρο

Το G14, ο συνασπισμός των 18 ισχυρότερων ποδοσφαιρικών σωματείων της Ευρώπης, κέρδισε τον πρώτο γύρο της δικαστικής διένεξης με τη Διεθνή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου (FIFA). Στην πολυαναμενόμενη απόφασή του το δικαστήριο του Σαρλερουά (Βέλγιο) αποφάσισε τη Δευτέρα 15 Μαΐου να προσφύγει στο ευρωπαϊκό δικαστήριο προκειμένου να επαληθεύσει εάν η υποχρέωση των συλλόγων να διαθέτουν τους παίκτες τους στην υπηρεσία των εθνικών ομάδων χωρίς να λαμβάνουν καμία οικονομική αποζημίωση, συνιστά κατάχρηση εξουσίας ή παράνομο περιορισμό του ανταγωνισμού εκ μέρους της FIFA, με βάση το κοινοτικό δίκαιο. Η παραπομπή στο ευρωπαϊκό δικαστήριο αποτελεί ικανοποίηση του αιτήματος του G14 και της ομάδας Σπόρτινγκ του Σαρλερουά. Η ομάδα της πρώτης κατηγορίας του βελγικού πρωταθλήματος ζητεί από τη FIFA την καταβολή αποζημίωσης και τόκων ύψους 616.000 ευρώ, για τους οκτώ μήνες απουσίας του παίκτη της, Αμπντελματζίντ Ούλμερς, από τις υποχρεώσεις της ομάδας λόγω τραυματισμού του σε φιλικό παιχνίδι με τα χρώματα της εθνικής ομάδας του Μαρόκου, τον Νοέμβριο του 2004. Το δικαστήριο του Σαρλερουά έκρινε «παραδεκτό» το αίτημα της Σπόρτινγκ. Αντίθετα απέρριψε το αίτημα αποζημίωσης του G14. Τα μέλη του G14 είχαν ζητήσει τη Δευτέρα 20 Μαρτίου την καταβολή αποζημίωσης ύψους 860.400.000 ευρώ από τη FIFA προκειμένου να αντισταθμίσει «το κόστος της διάθεσης και της μη διαθεσιμότητας των παικτών λόγω τραυματισμών», τους οποίους ανέλαβαν τα δέκα τελευταία χρόνια οι 18 ομάδες που εκπροσωπούνται από το G14.

ΑS

Το παράπονο του Μπέκαμ

Ο Μπέκαμ είναι ο σημαντικότερος παίκτης που έχει η Ρεάλ μετά τον Ζιντάν. Ομως, το μεγάλο του πρόβλημα είναι ότι, παρά το ταλέντο και τις προσπάθειές του από τότε που φόρεσε άσπρη φανέλα, η Ρεάλ δεν κατάφερε να κερδίσει τίποτα. Αυτό είναι το παράπονό του, που μερικές φορές, όπως προχθές, δεν καταφέρνει να το κρατήσει κρυφό. Ελπίζουμε να τα πάει καλά στο Μουντιάλ και αυτό να τον παρακινήσει για να παίξει καλά τα επόμενα δύο χρόνια που του απομένουν στη Μαδρίτη. Μια προσωπικότητα σαν τη δική του έχει άμεση ανάγκη έναν τίτλο. Αν ο Μπέκαμ ήταν έξυπνος θα έπρεπε να λειτουργήσει σαν τον Ροναλντίνιο. Τότε θα άρχιζαν να τον εκτιμούν.

LΑ GAZZETTA DELLO SΡΟRΤ

Ιταλικός πονοκέφαλος για UΕFΑ

Ο σεισμός στο ιταλικό ποδόσφαιρο έχει επηρεάσει και τα σχέδια της UEFA. Αντί να συζητάνε για τη μορφή των ευρωπαϊκών διοργανώσεων, το θέμα είναι ποιες ιταλικές ομάδες θα συμμετάσχουν τελικά στις επόμενες διοργανώσεις. Η απόφαση θα ληφθεί από την εκτελεστική επιτροπή την Τρίτη στη Γλασκώβη. Ομως, είναι σίγουρο ότι οι ομάδες μας δεν θα μπορούσαν ποτέ να σεβαστούν την ημερομηνία της 5ης Ιουνίου. Το πιθανότερο είναι ότι μέχρι την τελευταία στιγμή, οι καρτέλες του Τσάμπιονς θα γράφουν «Πρώτη ιταλική» και «Δεύτερη Ιταλική», χάνοντας ίσως το δικαίωμα να είναι επικεφαλής. Ομως τα προβλήματα είναι μεγάλα. Σκεφτείτε την Κίεβο. Αν μείνει στο UEFA, παίζει στις 15 Σεπτεμβρίου, αν αναβαθμιστεί και πάει στα προκριματικά του Τσάμπιονς, αρχίζει στις 8 Αυγούστου. Πώς να προετοιμαστεί;  Ο γενικός γραμματέας της UEFA Λαρς Κρίστερ Ολσον σηκώνει τα χέρια ψηλά. «Αν παραιτήθηκε ο Καράρο, ο Τζιράουντο, ο Μότζι και οι διαιτητές πρέπει να έχει συμβεί κάτι πολύ σοβαρό. Δεν μπορώ να σχολιάσω γιατί περιμένω τη δικαιοσύνη. Ομως, το δίδαγμα είναι ότι πρέπει να αναθεωρήσουμε το σύστημα ελέγχων, κι αυτό ισχύει και για την UEFA και για τη FIFA. Για την υπόθεση Παϊρέτο δράσαμε αμέσως, αν μας έρθουν από την Ιταλία πληροφορίες για στημένα παιχνίδια ιταλικών ομάδων στην Ευρώπη θα δράσουμε αμέσως».

ΤΗΕ WASHINGTON ΡΟSΤ

Οι Νικς ως θέατρο του παραλόγου

Είναι αλήθεια ότι η χαιρεκακία είναι απρεπής, αλλά στην περίπτωση της αντιπαράθεσης μεταξύ Λάρι Τζόνσον και Νικς, είναι αδύνατον σε κάθε ενδιαφερόμενο παρατηρητή να μείνει ασυγκίνητος. Ολες οι ενδείξεις συνηγορούν στο ότι ο Λάρι Μπράουν, που μόλις πριν από δέκα μήνες γινόταν δεκτός στον πάγκο των Νικς της Νέας Υόρκης, ως ο αγωνιστικός μεσσίας, που θα οδηγούσε την ομάδα από την έρημο στις νίκες, θα δεχθεί μέσα στις ερχόμενες ημέρες πρόταση εξαγοράς του συμβολαίου του από τη νεοϋορκέζικη ομάδα. Ο Μπράουν, που επέλεξε να εγκαταλείψει τους πολυνίκεις Πίστονς για την «ονειρεμένη δουλειά» -όπως τότε έλεγε- στο τιμόνι των Πίστονς, ίσως πάρει τα 25 εκατομμύρια δολάρια του συμβολαίου του και κατευθυνθεί στην Καλιφόρνια και τις ομάδες του Γκόλντεν Στέιτ ή του Σακραμέντο. Η αντιπαράθεση μεταξύ Νικς και Μπράουν έχει επισκιάσει ακόμη και την υπόθεση της εγκυμοσύνης της Μπρίτνεϊ Σπιρς, από τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων ταμπλόιντ της Νέας Υόρκης. Από τη μεριά τους, ο Αϊζέια Τόμας, πρόεδρος και επικεφαλής των αθλητικών υπηρεσιών των Νικς, αλλά και ο πρόεδρος του Μάντισον Σκουέαρ Γκάρντεν, Τζέιμς Ντόλαν, δεν έχουν επιβεβαιώσει την πρόθεση της ομάδας να απαλλαγεί από τον Μπράουν ή για ενδεχόμενη επαναδιαπραγμάτευση του συμβολαίου του, από το οποίο μένουν να καταβληθούν περί τα 40 εκατομμύρια δολάρια. Ο Μπράουν, όμως, δεν μεταμόρφωσε τους Κλίπερς και τους Νετς εν μια νυκτί. Αυτό θα πρέπει να θυμάται η διοίκηση των Νικς.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή