Εκλογικός τραγέλαφος στην Ομοσπονδία Πάλης

Εκλογικός τραγέλαφος στην Ομοσπονδία Πάλης

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενα 24ωρο πριν από τις αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέας διοίκησης στην ομοσπονδίας πάλης (ΕΟΦΠ), οι καταγγελίες εκατέρωθεν, για προσπάθειες αλλοίωσης της θέλησης των σωματείων, διαδέχονται η μία την άλλη.

Η «Κίνηση για την Αναγέννηση της Πάλης» καταγγέλλει ότι οι νυν διοικούντες ασκούν πιέσεις σε σωματεία για ν’ αλλάξουν τους εκπροσώπους τους. Αναφέρουν ως χαρακτηριστικά παραδείγματα δύο περιπτώσεις: Αυτές του Παναγιώτη Ποικιλίδη και του Μπάμπη Χολίδη. Ο 4ος σε Ολυμπιακούς Αγώνες Ποικιλίδης είναι υποψήφιος της «Κίνησης» για τη διοίκηση. Καταγγέλλεται, λοιπόν, ότι το σωματείο του πιέστηκε για να τον βγάλουν από εκπρόσωπο και να ορίσουν άλλον. Ετσι, ο Ποικιλίδης θα είναι υποψήφιος, αλλά ο ίδιος δεν θα ψηφίσει… Ο δις τρίτος ολυμπιονίκης Χολίδης ήταν εκπρόσωπος σωματείου. Η δήλωση της εκπροσώπησης κατατέθηκε στις 2 μ.μ. της 10ης Μαΐου. Αργότερα, την ίδια ημέρα, το σωματείο ανεκάλεσε το έγγραφο και όρισε άλλον εκπρόσωπο!..

Η διοίκηση απέρριψε, για διάφορους λόγους, τις υποψηφιότητες ανθρώπων της «Κίνησης». Κάποιοι από τους «κομμένους» έστειλαν εξώδικο στην ΕΟΦΠ, ζητώντας να γίνουν δεκτές οι υποψηφιότητες. Η τελική απόφαση θα ληφθεί από το Δ.Σ. λίγη ώρα πριν από την έναρξη της γενικής συνέλευσης.

Η «Κίνηση», που αποτελείται από ετερόκλητο πλήθος ανθρώπων, δεν είναι και αυτή άμεμπτη. Ο επικεφαλής της, Δημήτρης Γρηγοριάδης, είναι ενεργός παράγων της Νέας Δημοκρατίας (αυτό, φυσικά, δεν είναι κακό) και έχει τη στήριξη του κομματικού μηχανισμού, με ό,τι τούτο συνεπάγεται σε αυτές τις περιπτώσεις. Επί πλέον, μαθαίνουμε ότι υποψήφιοι της παράταξής του, με ήθος και θάρρος στο να εκφράσουν τη γνώμη τους, θα τεθούν στο περιθώριο και δεν θα υπερψηφιστούν…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή