Σαν τρελό φορτηγό…

1' 53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Υπάρχει άραγε «ζωή» για τον Αρη, μετά το νικηφόρο πέρασμα του Παναθηναϊκού από το Αλεξάνδρειο Μέλαθρον; Μάλλον όχι. Γιατί είναι δύσκολο οι πρωταθλητές να χρειαστεί να ταξιδέψουν και δεύτερη φορά στη Θεσσαλονίκη για να παίξουν και τέταρτο ημιτελικό με τους «κιτρινόμαυρους», ύστερα από τη χθεσινή δεύτερη νίκη των «πρασίνων» (93-71). Ο τρίτος ημιτελικός θα γίνει και πάλι στο κλειστό του Γαλατσίου, μεθαύριο το απόγευμα και ο Παναθηναϊκός χρειάζεται μία ακόμα νίκη για να προκριθεί στον τελικό. Από την ερχόμενη Δευτέρα, ο Παναθηναϊκός θα επιστρέψει στο Ολυμπιακό στάδιο και εφόσον ολοκληρώσει την πρόκρισή του, θα περιμένει τον νικητή του άλλου ημιτελικού Ολυμπιακού – Αμαρουσίου.

Ο ενθουσιασμός του Αρη στην προσπάθειά του να φτάσει στο 1-1 με τον ΠΑΟ, διήρκησε μόνο στο πρώτο δεκάλεπτο ή ακριβέστερα τόσο χρονικό διάστημα οι φιλοξενούμενοι… επέτρεψαν στους παίκτες του Αντρέα Ματσόν να κάνουν «κουμάντο» στον ρυθμό του αγώνα. Με «όπλο» τους την αυτοσυγκέντρωση σε κάθε φάση και έχοντας τον Βασίλη Σπανούλη σε εξαιρετική ημέρα, ο Παναθηναϊκός «σκόρπισε» τον Αρη που πρέπει να αρχίσει να σκέφτεται την κατάκτηση της τρίτης θέσης, μέσω του μικρού τελικού και με αντίπαλο τον ηττημένο του ζευγαριού Ολυμπιακού – Αμαρουσίου που θα έχει, επίσης, το πλεονέκτημα έδρας…

Η ποιοτική ανωτερότητα του Παναθηναϊκού πιστοποιήθηκε πάνω στο παρκέ και δεν επηρεάστηκε από την εξέδρα που άρχισε να «παγώνει» σταδιακά όταν ο Αρης «κλείδωσε» την απόδοσή του, – ένα επίπεδο υψηλότερα από τους γηπεδούχους και η διαφορά σταθεροποιήθηκε άνω των 15 πόντων. Οι «πράσινοι» είχαν 17/34 τρίποντα και διέλυσαν κάθε αμυντική πρόθεση του Αρη που «πελαγοδρομούσε» και στην επίθεση, εξαιρουμένου του Κόρεϊ Μπρούερ. Εξι περισσότερα ριμπάουντ (28-34) και εννέα περισσότερες ασίστ (5-14), προστέθηκαν στα αγωνιστικά επιτεύγματα του Παναθηναϊκού που μπορεί να φτάσει αήττητος στον τελικό των πλέι οφ και ίσως να θέτει τον ίδιο στόχο, μέχρι τη διατήρηση του τίτλου…

Ο Αρης «ξεφούσκωσε» στο δεύτερο ημίχρονο και δεν είχε ψυχικά αποθέματα, αλλά και καθαρή σκέψη από τον πάγκο του για να ανέτρεπε ή τουλάχιστον να «φρέναρε» την επέλαση του Παναθηναϊκού.

ΑΡΗΣ: Καστλ 13 (3), Σιγάλας 1, Ορφανός, Καμπερίδης 5 (1), Μπρούερ 20, Χαριτόπουλος, Ασημακόπουλος, Ουίλκινσον 5, Πάντιους 10 (2), Πέτροβιτς 6 (1), Στακ 9 (1), Γκργκούρεβιτς 2.

ΠΑΟ: Παπανικολάου 3 (1), Λάκοβιτς 12 (1), Μπατίστ 19 (2), Φέμερλινγκ 4, Χατζηβρέττας 5, Σπανούλης 20 (6), Τσαρτσαρής 15 (3), Διαμαντίδης 12 (4), Τομάσεβιτς 3.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή