Οριοθέτησε τους στόχους

2' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ούτε… μισή είδηση δεν έβγαλε ο Χανς Μπάκε κατά την επίσημη παρουσίασή του από τον Παναθηναϊκό. Από τη στιγμή που εξαρχής ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να δεχθεί ερωτήσεις ατομικά για παίκτες, «αφοπλίστηκε» η συνέντευξή του από το ενδιαφέρον που αναμενόταν ότι θα είχε. Ουσιαστικά, ήταν μια επανάληψη των όσων είχε δηλώσει πριν από δύο εβδομάδες στον PAO NEWS, όπου είχε δώσει το πρώτο στίγμα της νοοτροπίας και της ποδοσφαιρικής φιλοσοφίας του. Τα πιο σημαντικά σημεία:

– Στόχος είναι το πρωτάθλημα. Στο β΄ γύρο η ομάδα έπαιξε καλά όσον αφορά τα αποτελέσματα. Είναι μια νεανική ομάδα, πεινασμένη για διακρίσεις.

– Δεν θα υπάρξουν μεγάλες αλλαγές στον τρόπο παιχνιδιού. Θα ήταν χαζό να πω αν θα παίξουμε με 4-3-3 ή θα αλλάξουμε σύστημα. Θα το δούμε στην προετοιμασία.

– Δεν ξέρω αν είμαι καλύτερος από τους προκατόχους μου. Ισως να μην είμαι. Η ομάδα πρέπει και θα είναι έτοιμη όταν ξεκινήσει η περίοδος. Πίστωση χρόνου είναι χάσιμο χρόνου. Οταν ένα προπονητής μιλάει συνεχώς για πίστωση χρόνου, υπερασπίζεται τον εαυτό του.

– Είναι φυσιολογικό όταν έρχεται νέος προπονητής να έρχονται και νέοι παίκτες. Δεν θα ήταν πρέπον για τους υπάρχοντες  ποδοσφαιριστές να πω για ποιες θέσεις ενδιαφερόμαστε. Φυσιολογικά θα είναι δύο ή τρεις μεταγραφές, αλλά δεν μπορώ να βάλω όρια. Στις 3 Ιουνίου ο Παναθηναϊκός θα έχει μια δυνατή ομάδα.

– Εχω ακούσει τα ονόματα σχεδόν των μισών παικτών που έχω προπονήσει στην καριέρα μου. Είναι φυσιολογικό αυτό αλλά κοιτάμε κι άλλες αγορές.

– Για μένα προέχει το αποτέλεσμα. Το θεαματικό ποδόσφαιρο είναι λίγο διφορούμενη έννοια. Οταν μια ομάδα κερδίζει, δημιουργεί  ευκαιρίες και βάζει γκολ, αυτό είναι θεαματικό ποδόσφαιρο..

– Είναι πολύ μικρό το διάστημα ώστε να ξέρω καλά τους παίκτες. Εχω δει πολλούς αγώνες σε DVD αλλά δεν ξέρω τι προσωπικότητα και χαρακτήρα έχουν. Ολοκληρωμένη άποψη θα σχηματίσω στην προετοιμασία.

– Ολες οι ομάδες χρειάζονται ηγέτες στο γήπεδο. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα είναι μόνο ένας. Στο διεθνές ποδόσφαιρο επικρατεί η αντεπίθεση, πρέπει να παίζεις καλά την κόντρα.

– Για τους παίκτες με το μεγάλο «όνομα» είναι σημαντικό πόσο πεινασμένοι είναι. Οταν αγοράζεις ένα «όνομα» πρέπει να είσαι προσεκτικός, να ψάχνεις και τον χαρακτήρα του.

– Το UEFA είναι μια ανοιχτή και ενδιαφέρουσα διοργάνωση. Οταν στον τελικό παίζει η Σεβίλλη και η Μίντλεσμπρο, αποδεικνύει ότι με δουλειά, μπορείς να φτάσεις ψηλά.

– Για να αγοράσεις τους μεγάλους παίκτες χρειάζονται πολλά λεφτά. Είναι ελάχιστες οι ομάδες που μπορούν να αγοράσουν την επιτυχία… Είναι μεγάλη απόλαυση να «χτίζεις» από την αρχή, να βρεις ταλέντα που θα αναδειχθούν και να βρεις παίκτες-κλειδιά.

– Είναι ενδιαφέρον ότι το ρόστερ μας είναι γεμάτο νέα παιδιά που θέλουν να αναδειχθούν και να πάρουν τίτλους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή