Λατρεία των ομογενών για την εθνική ομάδα

Λατρεία των ομογενών για την εθνική ομάδα

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εκπληξη δεν υπήρξε. Οι ομογενείς μας αγκάλιασαν τον Οτο Ρεχάγκελ και τους διεθνείς από την πρώτη στιγμή που πάτησαν το πόδι τους στη Μελβούρνη για τον μεθαυριανό αγώνα με την Αυστραλία. Οι πρωταθλητές Ευρώπης γνώρισαν την αποθέωση και απολαμβάνουν κάθε στιγμή της παρουσίας τους σε αυτή τη μακρινή ήπειρο, όπου το ελληνικό στοιχείο είναι πολύ έντονο. Το σκηνικό αυτό μοιάζει με δίκοπο μαχαίρι. Από τη μία πλευρά, όλοι χαίρονται αυτές τις στιγμές, από την άλλη όμως, το ταξίδι δεν έχει τουριστικό χαρακτήρα και υπάρχει ο κίνδυνος να εμφανιστούν οι παίκτες πολύ χαλαροί απέναντι σε μια ομάδα που αντιμετωπίζει το παιχνίδι ως ένα πολύ σοβαρό τεστ, λίγο πριν από το Παγκόσμιο Κύπελλο. Το κακό προηγούμενο από την αντίστοιχη εμπειρία στις ΗΠΑ το 1994 συν το βάρος που δημιουργεί ο τίτλος της πρωταθλήτριας Ευρώπης, αναγκάζουν τον Ρεχάγκελ να τραβάει τα λουριά λίγο παραπάνω απ’ όσο θα ήθελαν οι ομογενείς, αλλά βάζει και νερό στο κρασί του. Αν και είχε αποφασίσει όλες οι προπονήσεις να γίνονται κεκλεισμένων των θυρών, έδωσε τελικά την άδεια να μπει ο κόσμος στη χθεσινή προπόνηση. Περισσότεροι από 2.000 ομογενείς εκμεταλλεύθηκαν την ευκαιρία, πήγαν στο γήπεδο και αποθέωσαν τους διεθνείς.

«Είναι φοβερή εμπειρία η παρουσία μας στη Μελβούρνη. Οι εκδηλώσεις των ομογενών προκαλούν συγκίνηση και θέλουμε να τους ανταμείψουμε με μια καλή εμφάνιση την Πέμπτη. Είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε την Αυστραλία, μια πολύ καλή ομάδα που θα πάρει μέρος στο Μουντιάλ της Γερμανίας» δήλωσε ο Γιώργος Σαμαράς, ενώ στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν όλοι οι διεθνείς. Ο Ζαγοράκης, μάλιστα, ρωτήθηκε πότε θα σταματήσει από την εθνική ομάδα και απάντησε ότι θα το σκεφτεί στις διακοπές του και θα ανακοινώσει την απόφασή του μετά.

– Δεν ήταν σοβαρός ο τραυματισμός του Καραγκούνη στην προπόνηση της Κυριακής. Χθες γυμνάστηκε κανονικά.

– Ραντεβού με τον κ. Γκαγκάτση είχαν οι αρχηγοί της εθνικής, για να συζητήσουν για τα πριμ πρόκρισης στο Euro 2008.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή