ΣΥΝΤΟΜΑ

2' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΕΝΗ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

Δύο χάλκινα μετάλλια στους Ευρωπαϊκούς

Δύο χάλκινα μετάλλια κατέκτησε η Ελλάς στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα συγχρονισμένης κολύμβησης νεανίδων, που έγινε στη Βόννη. Τα πήραν η Ναταλία Ανθοπούλου στο σόλο και το ελληνικό (Ανθοπούλου – Σολωμού, αναπληρωματική Σταυρακοπούλου). Οι ομάδες του ομαδικού και του κόμπο κατέλαβαν την 4η θέση.

ΧΑΝΤΜΠΟΛ

Προβάδισμα για τίτλο

Ο Αθηναϊκός έκανε το πρώτο βήμα για την κατάκτηση του τίτλου του πρωταθλητή Ελλάδας, στην Α1 ανδρών, καθώς εξασφάλισε την πρώτη από τις δύο νίκες που χρειάζεται επί του Πανελληνίου με 24-23, στον πρώτο τελικό που διεξήχθη στον Βύρωνα. Αύριο θα γίνει ο δεύτερος αγώνας στο κλειστό της Κυψέλης. Ο Φίλιππος Βέροιας πήρε προβάδισμα για την κατάκτηση της 3ης θέσης, αφού νίκησε εκτός έδρας τον ΑΣΕ Δούκα με 30-25.

ΜΙΤΙΝΓΚ ΦΙΛΟΘΕΗΣ

Ερχονται σπουδαίες άλτριες

Κορυφαίες άλτριες στο τριπλούν θα αγωνισθούν στο μίτινγκ γυναικών της Φιλοθέης, στις 31 Μαΐου. Είναι η Βουλγάρα Τερέζα Μαρίνοβα («χρυσή» ολυμπιονίκης το 2000 και με πολλά άλλα μετάλλια) και οι Ρωσίδες Αννα Πιάτιχ, η οποία ήταν 2η στο παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου του 2006 και 3η στο παγκόσμιο ανοικτού στίβου το 2005, και η Γελένα Αλεϊνίκοβα, 3η του 2002 στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα κλειστού και ανοικτού στίβου.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ

Πρωταθλητές στα 10.000 μ.

Ο Μιχάλης Γελασάκης και η Κατερίνα Ασημακοπούλου πρώτευσαν στο πανελλήνιο πρωτάθλημα των 10.000 μ. ανδρών – γυναικών. Τα αποτελέσματα: Ανδρες: Γελασάκης (ΟΣΦΠ) 29.51.54. Νέοι: Παρμάκης (ΠΑΟΚ) 29.53.38. Γυναίκες: Ασημακοπούλου (Πανελλήνιος) 33.55.06. Νέες: Καζιμίροβα (ΑΠΟΦΚΑ Ξάνθης) 38.01.86. Δύο αθλητές «έπιασαν» στα «Αλεξάνδρεια» τα όρια συμμετοχής για το παγκόσμιο πρωτάθλημα εφήβων – νεανίδων (Πεκίνο, 15-20 Αυγούστου), ο Σπύρος Παπαδόπουλος με 51.51 στα 400 μ. εμπόδια και ο Δημήτρης Χονδροκούκης, με 2,14 μ. στο ύψος.

ΤΖΟΥΝΤΟ

Εκτός η Μπουκουβάλα

Δεν θα αγωνιστεί στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα τζούντο, στη Φινλανδία, η Ιουλιέτα Μπουκουβάλα. Λόγω δύο διαδοχικών τραυματισμών, σε γόνατο και αστράγαλο, διαπιστώθηκε ότι δεν βρίσκεται σε καλή κατάσταση και έτσι η χώρα μας δεν θα εκπροσωπηθεί στην κατηγορία των γυναικών. O Ταριέλ Ζιντιρίδης υποβλήθηκε σε επέμβαση μηνίσκου και θα παραμείνει εκτός τατάμι για περίπου ένα μήνα.

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΠΑΘΗΣ

Ελληνες χωρίς βαθμούς

Σε κακή ημέρα βρέθηκαν οι ξιφομάχοι μας που πήραν μέρος στο γκραν πρι παγκοσμίου κυπέλλου σπάθης ανδρών στην Πάντοβα, αφού κανένας αθλητής μας δεν βαθμολογήθηκε. Ο Κ. Μανέτας κατετάγη 79ος σε 126 αθλητές, ο Τζ. Ντουράκος 83ος, ο Μ. Μπασματζιάν 92ος, ο Μ. Πρεβένιος 103ος και ο Β. Σαρρής 119ος.

ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ

Εμεινε πίσω ο Αναστόπουλος

Στην 103η θέση της γενικής κατάταξης ολοκλήρωσε τον «Γύρο Ειρήνης» ο Βασίλης Αναστόπουλος, που αγωνίστηκε με την επαγγελματική του ομάδα Φόλκσμπανκ Φόλαρμπεργκ.

ΤΕΝΙΣ

Ατύχησε η Λένα

Τραυματίσθηκε η Λένα Δανιηλίδου στο πρώτο παιχνίδι της στο τουρνουά 200.000 δολαρίων της Τουρκίας απέναντι στην Ελβετίδα Εμ. Γκαλιάρντι. Εχασε το πρώτο σετ με με 1-6 και στο δεύτερο, ενώ έχανε με 0-2, αποχώρησε λόγω τραβήγματος στην κοιλιακή χώρα. Η Δανιηλίδου, η οποία την προηγούμενη εβδομάδα απείχε από τα κορτ, σημείωσε πτώση τεσσάρων θέσεων και βρίσκεται πλέον στην 62η. Στο διπλό, από την 36η θέση έπεσε στην 37η θέση.

ΕΘΝΙΚΗ ΠΟΛΟ ΑΝΔΡΩΝ

Αρχισε η προετοιμασία

Είκοσι δύο πολίστες κάλεσε ο Αλεσάντρο Καμπάνια για τη χθεσινή έναρξη της προετοιμασίας της εθνικής ομάδας ανδρών, που εφέτος θα μετάσχει στο παγκόσμιο κύπελλο, στην παγκόσμια λίγκα και στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Είναι οι Ρέππας, Καραμπέτσος, Πρωτονοτάριος (τερματοφύλακες), Μάζης, Σχίζας, Κοκκινάκης, Ν. Κόχειλας, Ντόσκας, Θεοδωρόπουλος, Μιτελούδης, Μυλωνάκης, Στελάτος, Χρ. Αφρουδάκης, Χατζηκυριακάκης, Μιράλης, Παπαδόγκωνας, Δουδέσης, Γ. Αφρουδάκης, Βλοντάκης, Χατζηδάκης, Κ. Δήμου, Ι. Φουντούλης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή