ΕΠΙ ΣΚΟΠΟΝ

1' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΣΤΗΝ αρχή πίστεψαν πως θα έλυνε το οικονομικό πρόβλημα που είχαν οι ποδοσφαιρικές ομάδες. Επειτα μπήκε για τα καλά στη ζωή όλων αυτών που ελπίζουν στο εύκολο κέρδος και το επιζητούν με κάθε τρόπο. Σιγά σιγά από… παράνομο έγινε νόμιμο, οδηγώντας όμως πολλούς παράγοντες του ποδοσφαίρου και άλλων αθλημάτων στην… παρανομία.

ΤΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ στο οποίο αναφερόμαστε τείνει να γίνει ο «εφιάλτης» του αθλητισμού. Πάει να μας κάνει όλους που ασχολούμαστε με τα σπορ να αναζητούμε παντού «στημένα» παιχνίδια και «πληρωμένους αθλητές. Οπως και διαιτητές. Οι πάντες πλέον είναι «ύποπτοι». Από τον πρόεδρο μιας ομάδος, έως τον φροντιστή. Η καχυποψία κυριαρχεί πάνω από κάθε πρόβλεψη.

ΤΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ τα οποία αποκαλύπτονται συνεχώς και σε διαφορετικές χώρες δείχνουν, πως τα πλοκάμια της παρανομίας εξαπλώνονται καθημερινά και με ταχείς ρυθμούς. Γερμανία, Ιταλία, Ολλανδία και δεν ξέρουμε πού ακόμα.

ΚΑΙ όταν φτάνουμε στο σημείο να γίνονται γνωστά ονόματα διεθνών παικτών… Ποδοσφαιριστές που έχουν τόσα χρήματα που θα φτάσουν να ζήσουν και τα… δισέγγονά τους. Ομάδες που πρωταγωνιστούν στα πρωταθλήματά τους, και αποτελούν την ιστορία της χώρας τους, σκεφτείτε τι μπορεί να συμβαίνει στις μικρότερες κατηγορίες, όπου ακόμα και η πιο μεγάλη έκπληξη θα περάσει απαρατήρητη. Και εκεί σίγουρα το χρήμα κυκλοφορεί άφθονο, αφού είναι πολύ πιο εύκολος ο επηρεασμός ατόμων, των οποίων το οικονομικό τους επίπεδο είναι χαμηλότερο.

ΚΑΠΟΤΕ οι ιπποδρομίες ήταν αυτές που προκαλούσαν τη μήνιν των φιλίππων όταν πίστευαν πως κάποιος αναβάτης «κράτησε» το άλογό του. Εκεί όμως το «κόλπο» φαινόταν εύκολο και ήταν… μεταξύ συγγενών και φίλων. Τώρα που ο οποιοσδήποτε μπορεί να στοιχηματίσει οτιδήποτε, μέσω Ιντερνετ, η κατάσταση είναι ανεξέλεγκτη.

ΕΞΕΛΙΣΣΕΤΑΙ σε… χιονοστιβάδα, της οποίας ούτε το μέγεθος μπορούμε να προβλέψουμε, ούτε το τι και ποιους θα παρασύρει στο διάβα της. Εκείνο όμως που βιώνουμε από τη είσοδο του στοιχήματος στον αθλητισμό, είναι πως αντί να τον σώσει θα τον δολοφονήσει.

ΘΑ ΦΤΑΣΕΙ δε στο σημείο να βάλει σε… κουπόνι τον τρόπο με τον οποίο θα εκτελέσει τη δολοφονία. Ωστε κι απ’ αυτήν να βγάλει λεφτά!

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή