ΕΠΙ ΣΚΟΠΟΝ

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ στην ομοσπονδία πάλης ανέδειξαν, για άλλη μια φορά, το πρόβλημα του ελληνικού αθλητισμού. Αυτό που βιώνουμε εδώ και αρκετά χρόνια, όταν η πολιτική αποφάσισε -με το έτσι θέλω- να ενασχοληθεί και να «καπελώσει» κομματικά τις διοικήσεις των ομοσπονδιών.

ΑΝΟΥΣΙΕΣ συμμαχίες, που διαρκούν ελάχιστα. Αλλαγή παράταξης της τελευταίας στιγμής. «Πάρε – δώσε» με υποσχέσεις για θέσεις και «βόλεμα» των δικών μας. Δηλαδή όλα αυτά που αποτελούν φυσιολογικά φαινόμενα στην πολιτική ζωή του τόπου μας. Αυτά που μας κρατούν… στάσιμους σε σχέση με τους Ευρωπαίους εταίρους μας.

ΑΥΤΗ, λοιπόν, η «αρρώστια» τείνει να εξελιχθεί σε επιδημία που κατατρώει τον αθλητισμό μας. Που δεν τον αφήνει ν’ ανασάνει και να προχωρήσει. Ολα ξεκινούν από το «ποιος θα κάτσει στην πολυθρόνα» και όχι το πώς θα ανεβούν οι αθλητές μας στο βάθρο του νικητή.

ΚΑΙ άντε να δεχθούμε πως η «μάχη της προεδρίας» είναι θεμιτή σε μία δημοκρατία. Ομως, πώς να δεχθούμε το χθεσινοί φίλοι να γίνονται εχθροί και το αντίστροφο; Πώς έτσι ξαφνικά, ξεχνούν για τα όσα τους καταμαρτυρούσαν και αλλάζουν γνώμη, πλέκοντας το εγκώμιό τους;

ΣΙΓΟΥΡΑ η αλλαγή πλεύσης είναι σύνηθες φαινόμενο στην πολιτική και δεν μας ξενίζει. Ξαφνιαζόμαστε, όμως, όταν βλέπουμε και ανθρώπους του αθλητισμού να έχουν κολλήσει αυτό το… μικρόβιο. Και εκτός από έκπληξη, αισθανόμαστε και απογοήτευση, γιατί παρατηρούμε πως ουδείς προσπαθεί να βρει το αντίδοτο γι’ αυτό το μικρόβιο.

ΔΙΟΤΙ σιγά σιγά επικρατεί η παράλογη… λογική και το σκεπτικό πως «σιγά μωρέ, εγώ θα διορθώσω την κατάσταση;». Και αντί να ελαττώνονται οι πολιτικοί στον αθλητισμό, αυξάνονται οι αθλητικοί παράγοντες στην πολιτική.

ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ κάθε τόσο να γινόμαστε μάρτυρες κωμικοτραγικών γεγονότων που μας γελοιοποιούν και παγκοσμίως. Πόσες και πόσες φορές κάποιος δεν «κάρφωσε» κάποιον πολιτικό αντίπαλό του σε διεθνή ομοσπονδία;

ΚΑΙ το χειρότερο όλων είναι, πως το μικρόβιο αυτό κόλλησε και στον αγωνιστικό τομέα, όπου δεν είναι λίγες οι φορές ένα αποτέλεσμα να επηρεάζεται από… κομματικά κριτήρια. Και δεν μιλάμε αν θα μετρήσει το γκολ ή όχι. Αλλά αν θα επιβληθεί μια ποινή. Αν θα μειωθεί κάποια άλλη και κατά πόσο η απώθηση είναι βιαιοπραγία ή όχι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή