Τι γραφει ο ξενος Τυπος

4' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

DER SΡΙΕGΕL

Λαϊκισμός στον αθλητισμό

«Ελπίζω ότι οι Νοτιοαμερικανοί θα δώσουν τον τόνο στο φετινό Μουντιάλ με το ταμπεραμέντο τους, τη διαρκή κίνησή τους και τη δυναμική τους». Την ευχή εξέφρασε σε χθεσινή του συνέντευξη στο γερμανικό περιοδικό Spiegel ο κορυφαίος παίκτης της εθνικής Γερμανίας, Μίχαελ Μπάλακ. Οσο για το στυλ της ομάδας, ο Μπάλακ εκτιμά ότι οι παίκτες θα πρέπει ταχύτατα να επιστρέψουν από εκεί από όπου ξεκίνησαν, εννοώντας την έναρξη της εποχής Κλίνσμαν, ήτοι επιθετικό παιχνίδι, ταχύτατη είσοδο στην περιοχή των αντιπάλων, επιθετικό παιχνίδι ακόμη και στο κέντρο. Ο παίκτης ερωτάται από τον δημοσιογράφο μήπως αυτό το ύφος είναι απλώς λαϊκισμός και αναρωτιέται μήπως τελικά ο Κλίνσμαν δεν διαφέρει και πολύ από το Ρούντι Φέλερ. Ο Μπάλακ ωστόσο εκτιμά ότι ο Κλίνσμαν επιζητεί την αντιπαράθεση, όχι μόνο μέσα στο γήπεδο, αλλά κι εκτός, ακόμη και με τους παίκτες της ομάδας του, άσχετα από όσα λένε οι ειδικοί. «Θέλω να παίξω καλό και πετυχημένο ποδόσφαιρο και τίποτα παραπάνω. Ολα τα υπόλοιπα δεν είναι δική μας δουλειά», ξεκαθαρίζει ο Μπάλακ, αποφεύγοντας τα δύσκολα ερωτήματα.

ΒΒC

Κάρλος Αλμπέρτο: «Φαβορί η Αγγλία»

Η εθνική Αγγλίας είναι ένα από τα φαβορί για την κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου, δήλωσε στο BBC ο θρύλος της Βραζιλίας Κάρλος Αλμπέρτο, ο οποίος ήταν αρχηγός της εθνικής Βραζιλίας που έπαιξε στο Μουντιάλ του 1970. «H εθνική Αγγλίας διαθέτει καλούς παίκτες και καλή ομάδα. Δεν γνωρίζω πώς ο προπονητής θα αντιμετωπίσει το πρόβλημα του Ρούνι, αλλά η ομάδα έχει πείρα». Οσον αφορά τις ομάδες που θα μπορούσαν να κερδίσουν το Μουντιάλ ο Κάρλος Αλμπέρτο ανέφερε τις Πορτογαλία, Ιταλία, Ολλανδία, Τσεχία και τη Γερμανία». Επιπλέον, ο Κάρλος Αλμπέρτο δήλωσε αισιόδοξος ότι το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2006 θα είναι το καλύτερο όλων των εποχών και ότι η εθνική Βραζιλίας μπορεί να διατηρήσει τον τίτλο της. Θετικά για την αγγλική ομάδα εκφράστηκε και ο Κάρλος Αλμπέρτο Παρέιρα, προπονητής της Σελεσάο. «Αυτή είναι η καλύτερη αγγλική εθνική ομάδα από το 1966». O Παρέιρα εκτίμησε ότι οκτώ ομάδες έχουν τη δυνατότητα να κερδίσουν το κύπελλο: «H Βραζιλία δεν είναι το μόνο φαβορί. Πρέπει να λάβετε υπόψη τις Γερμανία, Αγγλία, Γαλλία, Ολλανδία, Ιταλία, Τσεχία και Πορτογαλία».

SUDDΕUΤSCΗΕ ΖΕΙΤUΝG

Παιδί – θαύμα

Χρειάστηκαν οκτώ χρόνια για να εξελιχθεί ο Ντιρκ Νοβίτσκι από ταλέντο σε παιδί-θαύμα και μόνο μία ενέργεια για να ενηλικιωθεί και να γίνει ένας πραγματικός σούπερ σταρ. Ηταν μία σκηνή στο τέλος του αποφασιστικού παιχνιδιού του ΝΒΑ Ντάλας εναντίον Σαν Αντόνιο. Ο Ντιρκ Νοβίτσκι επέδραμε με το κεφάλι ανάμεσα στους ώμους εναντίον του καλαθιού της αντίπαλης ομάδας, ως ταύρος εν υαλοπωλείω. Μπορεί οι αμυντικοί να ήθελαν να τον σταματήσουν, αλλά ουδείς κατάφερε να αναστείλει την ορμή του. Οχι μόνο πέτυχε το καλάθι, αλλά πήρε και το φάουλ, αποκτώντας το δικαίωμα για μία ελεύθερη βολή. Επειτα από ένα ακόμη καλάθι του Νοβίτσκι το σκορ ήταν 104-104 και η παράταση που δόθηκε θα έπρεπε να κρίνει το παιχνίδι. Σε τέτοιες στιγμές γεννιούνται οι ήρωες. Αν ισχύει αυτό ο Νοβίτσκι θα έπρεπε να αλλάξει τα γενέθλιά του και να αναγνωρίσει την 22η Μαΐου ως νέα του γενέθλια. Οι τρεις από τους 37 συνολικά βαθμούς που πέτυχε στο παιχνίδι ήταν τελικά και οι κρισιμότεροι.

ΜΙRRΟR

Εξω ο Ντάουι

Ο πρόεδρος της Κρίσταλ Πάλας, Σάιμον Τζόρνταν προετοιμάζει τον Γκρέιαμ Σούνες για τη θέση του προπονητή της ομάδας, έχοντας αποδεχθεί ότι ο Αντι Τζόνσον θα ακολουθήσει στην έξοδό του τον σημερινό προπονητή της ομάδας, Ιαν Ντάουι. Ο Τζόρνταν θέλει να ανυψώσει και πάλι την Πάλας στο αγγλικό πρωτάθλημα, ενώ πιστεύει ότι ο Σούνες, πρώην προπονητής των Λίβερπουλ και Νιουκάστλ, διαθέτει τα αναγκαία εφόδια για να το επιτύχει. Ο Τζόρνταν, εκτός από την αναμενόμενη φυγή του Τζόνσον, κινδυνεύει να αντιμετωπίσει και άλλο ένα χτύπημα, καθώς ο Ντάουι φέρεται να βρίσκεται σε συνομιλίες με τους «προαιώνιους» αντιπάλους της Πάλας, την Τσάρλτον. O ιδιοκτήτης της Κρίσταλ Πάλας είπε: «Θα ένιωθα μεγάλη απογοήτευση εάν ο Ιαν πάει στην Τσάρλτον και γνωρίζει πώς αισθάνομαι. Θα μπορούσα να είχα κάνει το διαζύγιο αυτό πολύ πιο επώδυνο, αν το επιθυμούσα. Η Μπόλτον κατέθεσε προσφορά ύψους 8 εκατ. στερλίνων για τον Αντι Τζόνσον, ενώ προσφορές έχουν καταθέσει και οι Γουίγκαν και Εβερτον. Αν αποφασίσω να πουλήσω τον Αντριου, τότε θα το κάνω στην τιμή που εγώ θεωρώ σωστή». Την ίδια ώρα, η ομάδα των Τότεναμ Χοτσπέρς παρακολουθεί τις μεταγραφικές εξελίξεις, καθώς ο προπονητής Μάρτιν Τζολ είναι μεγάλος θαυμαστής του Αγγλου διεθνούς, Τζόνσον.

ΤΗΕ WASHINGTON ΡΟSΤ

Ξεκίνημα ενός σταρ

Ο Ποπς Μένσα – Μπονσού εμφανίσθηκε προχθές στο στάδιο μπάσκετ του Βέριζον Σέντερ στην Ουάσιγκτον, φορώντας στολή της ομάδας των Ουίζαρντς. «Ελπίζω να το κάνω αυτό συχνά, από εδώ και στο εξής», είπε ο Μπονσού, που μόλις αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο Τζορτζ Ουάσιγκτον της αμερικανικής πρωτεύουσας, με πτυχίο Ψυχολογίας. Ο Μπονσού είναι ένας από τους πέντε πιθανά «ντραφτ πικς» των Ουίζαρντς. Κοιτάζοντας προσεκτικά τον ύψους 2,09 νεαρό, με βάρος 120 κιλά, καθώς και τον γκαρντ Αντουάν Τζόρνταν από το μικρό Πανεπιστήμιο Σιένα, τον φόργουορντ Αλεξάντερ Τζόνσον (Φλόριντα Στέιτ) και τον επίσης φόργουορντ Τζάστιν Ουίλιαμς (Ουαϊόμινγκ), διαπιστώσαμε ότι οι Ουίζαρντς της Ουάσιγκτον έχουν να επιλέξουν μέσα από πολύ σημαντικά ταλέντα στον χώρο του μπάσκετ. Οι Ουίζαρντς σκοπεύουν να δοκιμάσουν περίπου 35 παίκτες και η προπονητική τους ομάδα θα παρακολουθήσει το πρόγραμμα προετοιμασίας «τσικό» στο Ορλάντο της Φλόριντα την ερχόμενη εβδομάδα. Την ίδια ώρα, ο επικεφαλής νέων παικτών της ομάδας, Ερνι Γκράνφελντ, θα ταξιδέψει σε χώρες του εξωτερικού, ώστε να αποκαλύψει άγνωστα μέχρι σήμερα ταλέντα. Ο Μπονσού είχε δοκιμασθεί πέρυσι το καλοκαίρι από τους Ουίζαρντς στην Ουάσιγκτον, προτού τελικά αποσύρει το όνομά του από το ρόστερ, για να ολοκληρώσει τις σπουδές του. Αναγνωρισμένος ως πάουερ φόργουορντ στην πανεπιστημιακή του σταδιοδρομία, ο Μπονσού τρέχει με άνεση και μεγάλη ταχύτητα, ενώ έχει το χάρισμα να τελειώνει σχεδόν όλες τις φάσεις, στις οποίες έχει εμπλακεί. Αν καταλήξει να γίνει μέρος της αποστολής των Ουίζαρντς, ο Μπονσού δεν θα απογοητευθεί. «Είμαι φανατικός οπαδός των Ουίζαρντς», λέει με πεποίθηση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή