«Ζωντανεύει» το Ελληνικό

1' 59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Ζωή» θα πάρει ξανά το Ολυμπιακό Κέντρο Κανόε – Καγιάκ σλάλομ του Ελληνικού, αφού εκεί θα διεξαχθεί το Σαββατοκύριακο ο πρώτος αγώνας της εφετινής σειράς του Παγκοσμίου Κυπέλλου· οι άλλοι δύο θα γίνουν στη Γερμανία και στην Ισπανία. Εξι κάτοχοι Ολυμπιακών μεταλλίων και οι κορυφαίοι Ελληνες και Ελληνίδες θα πάρουν μέρος και πιστεύεται ότι θα προσφέρουν ωραίο θέαμα. Η λειτουργία της εγκατάστασης, η οποία, σύμφωνα με τον πρόεδρο της τεχνικής επιτροπής σλάλομ της διεθνούς ομοσπονδίας, Ζαν Μισέλ Προνό, «είναι η καλύτερη του κόσμου», ανέδειξε ένα άλλο θέμα: πού θα καταλήξει αυτή. Ο παριστάμενος στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου της ελληνικής ομοσπονδίας (ΕΟΚΚ) υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Ορφανός, σηκώνοντας το «γάντι», που του πέταξαν ο κ. Προνό και ο πρόεδρος της ΕΟΚΚ, Αντώνης Νικολόπουλος, είπε: «Θα φροντίσουμε να μη χάσει το άθλημα τις εγκαταστάσεις». Απαντώντας δε, σε ερωτήματα δημοσιογράφων, σχετικά με την τύχη των ολυμπιακών εγκαταστάσεων, γενικότερα, τόνισε: «Βασικό στοιχείο είναι το λειτουργικό κόστος. Από την άλλη, όπως ακούσαμε από τον κ. Προνό, η εγκατάσταση του Ελληνικού, είναι εργαλείο για το άθλημα, διεθνώς. Ψάχνουμε λύσεις για τις ολυμπιακές εγκαταστάσεις. Ψάχνουμε να βρούμε τρόπους να εισπράττονται χρήματα, διότι τα έξοδα είναι πολλά».

Προηγουμένως, ο κ. Προνό είχε πει ότι η εγκατάσταση του Ελληνικού λειτουργεί για το καλό του αθλήματος, παγκοσμίως. Εξέφρασε δε, την ελπίδα ότι και αυτή και των ήρεμων νερών στον Σχινιά θα βοηθήσουν την ανάπτυξη του αθλήματος στην Ελλάδα, αλλά και ξένες εθνικές ομάδες να κάνουν προπόνηση τον χειμώνα.

Ο κ. Νικολόπουλος παραδέχθηκε ότι η ΕΟΚΚ δεν μπορεί ν’ αναλάβει μόνη της τις δαπάνες για τη λειτουργία της εγκατάστασης του Ελληνικού. Αποκάλυψε μάλιστα ότι, όταν λειτουργεί η πίστα, τα έξοδα είναι 450 ευρώ ανά ώρα. Εξέφρασε την ελπίδα ότι θα δοθεί η ευκαιρία στην ομοσπονδία να χρησιμοποιεί και μελλοντικά την πίστα του Ελληνικού. «Τη θέλουμε λίγες ώρες την ημέρα για προπόνηση». Για του Σχινιά είπε, ότι μαζί με την κωπηλατική ομοσπονδία προσπαθούν να τη συνεφέρουν, διότι στο τέλος Ιουλίου θα διεξαχθεί εκεί το πρωτάθλημα Ευρώπης, με περίπου 1.000 αθλητές από 40 χώρες.

Στο κύπελλο θα πάρουν μέρος 99 αθλητές και αθλήτριες από 25 χώρες. Η ελληνική ομάδα είναι: Θαν. Γιαννόπουλος, Στ. Κωστούλας-Καρακατσάνης, Γ. Καλτσής (μονό καγιάκ), Ι. Μαντάς (μονό κανό), Β. και Μαν. Μοίρας, Π. Γαλιανός, Σ. Νταντάκος (διπλό κανό), Μ. Φερεκίδη, Β. Παυλή, Θ. Αργυρίου (μονό κανό γυναικών). Ο Χρήστος Τσακμάκης δεν θ’ αγωνισθεί, γιατί είναι μαθητής και δίνει εξετάσεις στο σχολείο. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για όλους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή