Ποντάρει στην έδρα

2' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Ολυμπιακός αναγκάζεται να αξιοποιήσει το πλεονέκτημα έδρας για τον αυριανό, πέμπτο ημιτελικό των πλέι οφ, το Μαρούσι «κατηφορίζει» στο ΣΕΦ για να παίξει με μοιρασμένες πιθανότητες την πρόκριση στον τελικό.

Οι «ερυθρόλευκοι» ηττήθηκαν για δεύτερη φορά στην έδρα του Αμαρουσίου και παρά τη βιασύνη τους για να προκριθούν στον τελικό, έχουν αρχίσει να αγωνιούν για τα επόμενα 40 λεπτά, που θα κρίνουν και τον αντίπαλο του Παναθηναϊκού.

«Τώρα δεν είναι ώρα ούτε για να κλαίμε ούτε για να βρούμε τι έφταιξε. Στο μυαλό μας πρέπει να είναι μόνο το πώς θα κερδίσουμε το Σάββατο», ήταν τα λόγια του Γιόνας Καζλάουσκας προς τους παίκτες του, ενώ ο Μανώλης Παπαμακάριος… απλουστεύει όσο μπορεί το πέμπτο παιχνίδι με το Μαρούσι: «Τα πράγματα είναι απλά. Παίζουμε στην έδρα μας, έχουμε τον πρώτο λόγο και δεν πρέπει να δώσουμε κανένα δικαίωμα στο Μαρούσι να μας αμφισβητήσει. Αν είμαστε σοβαροί από την αρχή ώς το τέλος θα φτάσουμε στον στόχο μας. Πρέπει να είμαστε πειθαρχημένοι όπως το κάναμε για 35 λεπτά στο παιχνίδι της Τετάρτης. Θα πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι είμαστε 40 λεπτά μακριά από τον τελικό. Να φέρουμε στο μυαλό μας τις σκληρές προσπάθειες όλης της χρονιάς και να μην γκρεμίσουμε ό,τι έχουμε χτίσει με κόπο». Οι «ερυθρόλευκοι» περιμένουν τη συμπαράσταση του κόσμου τους και από χθες άρχισε η διάθεση των εισιτηρίων.

Το Μαρούσι είναι αποφασισμένο να διεκδικήσει όσες πιθανότητες του αναλογούν για πρόκριση στον τελικό, ύστερα από την ισοφάριση σε 2-2 νίκες και παρά την εκτίμηση πως η ομάδα των βορείων προαστίων έχει εκτελέσει στο έπακρο την αποστολή της, όσον αφορά την αντίσταση που έχει προβάλει στον Ολυμπιακό. Το Μαρούσι του Νοέα, του Κολώκα και του Γιαννουλάκου ανάγκασε τον Ολυμπιακό να σκέφτεται τον αυριανό, πέμπτο ημιτελικό και ήδη αυτή η προοπτική αποτελεί μια επιτυχία. Κύριος στόχος της ομάδας του Παναγιώτη Γιαννάκη παραμένει η κατάκτηση της 3ης θέσης, μέσω του μικρού τελικού κι αν η ομάδα ηττηθεί για τρίτη φορά, στο ΣΕΦ.

«Εδώ που φτάσαμε δεν έχουμε να σκεφτούμε τίποτα, παρά μόνο πώς θα αυξήσουμε τις πιθανότητες να κάνουμε την έκπληξη. Χαιρόμαστε γιατί κάθε φορά δικαιώνουμε όσους πιστεύουν σε μας και γιατί συμβάλλουμε, όχι μόνο να παρακολουθεί ο κόσμος καλό μπάσκετ με ανταγωνισμό, αλλά γιατί μέσα στην έδρα μας η ατμόσφαιρα είναι υψηλού επιπέδου», δήλωσε ο Μάρκος Κολώκας και κατέληξε: «Δεν μας απασχολεί ούτε σε ποια θέση θα τερματίσουμε, ούτε έχουμε στο μυαλό μας την Ευρωλίγκα, παρά τον θόρυβο που γίνεται. Στόχος μας είναι κάθε φορά το επόμενο παιχνίδι. Φυσικά και φαβορί είναι ο Ολυμπιακός, γιατί θα παίξει το κρίσιμο ματς στην έδρα του».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή