«Ιπτάμενα κορίτσια» στο γκαλά Φιλοθέης

«Ιπτάμενα κορίτσια» στο γκαλά Φιλοθέης

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οπως πάντα, το άλμα εις ύψος στο «Γκαλά Γυναικών», το οποίο διοργανώνει ο Α.Ο. Φιλοθέης την Τετάρτη 31 Μαΐου στο γυμναστήριο «Στέλιος Κυριακίδης», θα είναι υψηλού επιπέδου, αφού θα μετάσχουν αθλήτριες με μεγάλες διακρίσεις.

Παρούσα θα είναι, για άλλη μία φορά, η 32χρονη, πλέον, Βουλγάρα, Βενελίνα Βένεβα, η οποία πρωταγωνιστεί στο αγώνισμα εδώ και πολλά χρόνια. Εχει ατομικό ρεκόρ 2,04 μ. Κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου του 2001, ενώ ήταν 4η στο παγκόσμιο ανοικτού της ίδιας χρονιάς. Το 2003 ήταν 4η στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ανοικτού και πέρυσι 3η στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού στίβου.

Βασική αντίπαλός της θα είναι η Ρωσίδα, Ολγκα Καλιτούρινα, η οποία έχει ατομικό ρεκόρ 1,98 μ. και στο παγκόσμιο ανοικτού στίβου του 1997 είχε κατακτήσει το ασημένιο μετάλλιο. Εχει πάρει χάλκινα μετάλλια το 2000 στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού στίβου και το 2002 στο ευρωπαϊκό ανοικτού.

Μαζί τους θα είναι δύο Ρωσίδες, που μπορεί ν’ αποτελέσουν το μέλλον του αγωνίσματος. Πρόκειται για την 22χρονη, Τατιάνα Κιβιμιάγκι (ατομικό ρεκόρ 1,98 μ.) η οποία ήταν 1η το 2005 στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα νέων και 5η στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού του ίδιου έτους.

Η άλλη είναι η 20χρονη Ιρίνα Κοβαλένκο (ρεκόρ 1,93 μ.), που ήταν παγκόσμια πρωταθλήτρια νεανίδων το 2004 και 3η στο ευρωπαϊκό νέων του 2005.

Φέτος το Γκαλά συμπίπτει με τα 50 χρόνια από την ίδρυση του Α.Ο. Φιλοθέης, η διοίκηση του οποίου σε συνεργασία με τον δήμο οργανώνουν και πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή