Πισω απο τις Καμερες

4' 50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δύο μέτρα και δύο σταθμά

Δύο μέτρα και δύο σταθμά εφαρμόζει ο ΣΕΓΑΣ στο θέμα της συμμετοχής προπονητών σε αγώνες. Αυτό καταγγέλλει ο σύλλογος ΟΦΚΑ Σέρρες, πρόεδρος του οποίου είναι ο καθηγητής, Δημήτρης Κουρέτας. Τονίζει, ότι ο τεχνικός ανάπτυξης του ΣΕΓΑΣ, κ. Χρυσοστομίδης απαγόρευσε (σωστά, όπως λέει ο ίδιος ο σύλλογος, βάσει τον νόμου) σε δύο αθλητές του σωματείου να μετάσχουν στο διασυλλογικό πρωτάθλημα, επειδή απασχολούνται στα τμήματα υποδομής του ΟΦΚΑ, αλλά για πολλούς άλλους αθλητές – προπονητές, δεν έκανε το ίδιο. Προτείνει, λοιπόν, εφόσον η Ομοσπονδία εφαρμόζει με αυστηρότητα αυτή την αθλητοκτόνο διάταξη, να συστήσει ελεγκτικό μηχανισμό, που, για λόγους ισονομίας, θα ελέγχει αυτού του είδους τις συμμετοχές. Τέλος, η διοίκηση του ΟΦΚΑ, ερωτά τον ΣΕΓΑΣ, αν συμφωνεί με την εφαρμογή του νόμου ή αν εθελοτυφλεί και τον εφαρμόζει κατά το δοκούν.

Οταν θέλεις, μπορείς

Εφτιαξε κανονική βαλβίδα, ίσιωσε το χώμα του κτήματός του, στην Παλλήνη και συνεννοήθηκε με την Ομοσπονδία Ελλήνων Βετεράνων Αθλητών Στίβου (ΟΕΒΑΣ), η οποία ενέκρινε τη διοργάνωση κι έστειλε επίσημους κριτές. Ετσι, οργάνωσε έναν άρτιο αγώνα ρίψεων, με δύο αγωνίσματα (σφαιροβολία και βαριά σφύρα), τον οποίον ακολούθησε… φαγοποσία. Ο παλαιός πρωταθλητής Ελλάδος στις ρίψεις και τώρα παγκόσμιος πρωταθλητής βετεράνων και κάτοχος ρεκόρ κόσμου της κατηγορίας, Βασίλης Μαγγανάς έκανε, έτσι, πραγματικότητα ένα παλαιό του όνειρο. Οταν κάποιος θέλει κάτι πολύ, μπορεί να το κατορθώσει. Τώρα, σκοπεύει να καθιερώσει το «δίαθλο ρίψεων» ως ετήσιο επίσημο αγώνα.

Μας ακούν στο ράγκμπι;

Ομοσπονδία ράγκμπι υφίσταται; Στα «χαρτιά», ναι. Στην πραγματικότητα, αμφιβάλλουμε. Μας έστειλαν δελτίο Τύπου, στο οποίο ανακοίνωναν ότι η εθνική ομάδα πάει στη Φινλανδία για να δώσει σήμερα αγώνα, αλλά δεν ανέφεραν για ποια διοργάνωση θα γίνει αυτό το παιχνίδι. Τηλεφωνούσαμε, λοιπόν, στα γραφεία της όλο το πρωί χθες, αλλά ουδείς απάντησε. Κι όμως, γι’ αυτή την ομοσπονδία δίνονται χρήματα από το κράτος…

Ο μυστηριώδης Χάνσον

Δεδομένη θεωρούν στη Σουηδία τη μεταγραφή του Πέτερ Χάνσον στον Παναθηναϊκό, επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες που βγαίνουν από την Ελλάδα. Δημοσίευμα της σουηδικής εφημερίδας «Expressen» κάνει λόγο για οριστική συμφωνία του διεθνούς αμυντικού με τους «πράσινους» για τριετές συμβόλαιο έναντι (συνολικά) 1,6 εκατ. ευρώ, θεωρώντας σίγουρο ότι θα συναινέσει και η Χέρενφεϊν, έστω και αν χρειαστεί να πάει μέχρι την Ολλανδία ο Χάνσον στο ρεπό του από την εθνική, για να ξεκαθαρίσει το θέμα. Πάντως, οι δηλώσεις που φιλοξενεί δεν είναι διαφωτιστικές. «Δεν έχω κανένα σχόλιο. Ποτέ δεν μιλάω για παίκτες που θα έρθουν ή θα φύγουν» δηλώνει ο Μπάκε, με τον Χάνσον να τονίζει: «Θα πρέπει να μιλήσετε με κάποιον άλλον που γνωρίζει περισσότερα από μένα».

Τον εκτιμά ο Τύπος

Καλές εντυπώσεις άφησε ο Χάνσον σε όσους δεν τον ήξεραν και περίμεναν να πάρουν μια πρώτη γεύση από την εμφάνισή του στο φιλικό παιχνίδι Σουηδία – Φινλανδία 0-0. Καλή κριτική του έκαναν και οι σουηδικές εφημερίδες. Βαθμολογήθηκε με 3 (άριστα το 5) από την «Αftonbladet», ενώ πήρε 6 από την «DN» (με άριστα το 10). Ο Νίλσον πήρε μικρότερη βαθμολογία. Η «Aftonbladet» του έβαλε 2,5 και η «DN» μόλις 4. Παρ’ όλα αυτά, οι Σουηδοί δημοσιογράφοι εκτιμούν ότι ο Χάνσον θα είναι τελικά αναπληρωματικός του Λούτσιτς, ενώ ο Νίλσον θα προτιμηθεί σε σχέση με τον Αλεξάντερσον και θα έχει θέση βασικού, σε ρόλο δεξιού μπακ.

Το «πάρτι» των τελικών

Από Τρίτη αρχίζει το «πάρτι» των τελικών των πλέι οφ μπάσκετ αλλά και του μικρού τελικού. Η πιθανότερη πρόβλεψη είναι ότι θα τελειώσουν και οι δυο σειρές των αγώνων στο 3-2 και θα χρειαστεί, μέχρι και το πέμπτο παιχνίδι για να αναδειχθεί ο πρωταθλητής και η ομάδα που θα κατακτήσει την τρίτη θέση και θα παίξει στην επόμενη Ευρωλίγκα. Μέχρι τις 14 Ιουνίου, δηλαδή, θα εξαντληθεί όλη η διαδικασία. Το θέμα είναι ότι οι διεθνείς θέλουν ξεκούραση και η Εθνική ομάδα θα πρέπει να αρχίσει την προετοιμασία της, περίπου στις 15 Ιουλίου. Ενας μήνας θα είναι αρκετός για την ξεκούραση τους;

Θέση και αρμοδιότητες

Το ελληνικό μπάσκετ χαιρέτισε την πρόσληψη του βετεράνου διαιτητή, Σταύρου Δουβή στη θέση του ΓΓΑ, πριν από μια εβδομάδα. Μακάρι ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού να είχε περισσότερες αρμοδιότητες, όπως συνέβαινε παλαιότερα και να μπορούσε να προωθήσει κάποιες θέσεις της ΕΟΚ, αλλά και του επαγγελματικού μπάσκετ. Γιατί, περισσότερο μετρά ο τίτλος του ΓΓΑ για τον πρώην πρόεδρο της κεντρικής επιτροπής διαιτησίας, παρά τα καθήκοντά του που καλύπτονται κυρίως από τις αρμοδιότητες του εκάστοτε υφυπουργού.

Δεν ξεχνούν

Ακόμα και τις στιγμές που γιόρταζε το πρωτάθλημα Ελλάδος βόλεϊ με τον Παναθηναϊκό ο Ανδρέας Ανδρεάδης δεν ξέχασε έναν άνθρωπο που, πλέον, λείπει από την παρέα. «Το αφιερώνω στον Χρήστο Παπαδόπουλο. Του χρωστάω πολλά, αλλά δεν πρόλαβα να του τα ανταποδώσω, γιατί έφυγε ξαφνικά από κοντά μας», δήλωσε ο αθλητής αποδεικνύοντας ότι εκτός από πολύ καλός παίκτης είναι και ένας άνθρωπος που δεν ξεχνάει αυτούς που βοήθησαν τον σύλλογο.

Επεισόδιο στο κέντρο

Αντίθετη… άποψη για τους πανηγυρισμούς των «πρασίνων» είχε μεθυσμένος θαμώνας του κέντρου, όπου η ομάδα βόλεϊ γιόρτασε την κατάκτηση του τίτλου. Εκανε άσεμνες χειρονομίες προς τους αθλητές με αποτέλεσμα να… φύγουν αρχικά τα παγάκια και ύστερα να πέσουν μερικές μπουνιές. Τελικά, χάρη στην παρέμβαση των ψυχραιμοτέρων το επεισόδιο έληξε γρήγορα και ο μεθυσμένος απομακρύνθηκε.

Στο Λίβερπουλ δεν ξεχνούν τον Ιγκόρ Μπίσκαν

Ο Ιγκόρ Μπίσκαν δεν έχει θαμπώσει ακόμα τους οπαδούς του Παναθηναϊκού με την απόδοσή του, αλλά κατά πώς φαίνεται, παραμένει εξαιρετικά δημοφιλής στο Λίβερπουλ. Πέρα από το ότι ψηφίστηκε από τους οπαδούς ως ο τρίτος δημοφιλέστερος παίκτης της ομάδας που κατέκτησε πέρυσι το Τσάμπιονς Λιγκ, στην επίσημη ιστοσελίδα της Λίβερπουλ, ο Κροάτης έχει δεσπόζουσα θέση στο μεγάλο αφιέρωμά της για τη συμπλήρωση ενός χρόνου από την κατάκτηση του τροπαίου. Με ένα λογοπαίγνιο που μπλέκει την Πόλη (Ιstanbul), τον ταύρο (bull) και τον Μπίσκαν, το πανό «Biscanbul» που έφτιαξαν οι οπαδοί δίνει τίτλο στο αφιέρωμα, ενώ προβάλλεται και άλλο ένα δημοσφιλές πανό με «ήρωα» τον παίκτη του Παναθηναϊκού. Τι γράφει το πανό; «Super Croat Igor Biscan used to be atrocious», δηλαδή «Ο σούπερ Κροάτης Ιγκόρ Μπίσκαν συνήθιζε να είναι βάρβαρος»!

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή