ΕΠΙ ΣΚΟΠΟΝ

1' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ επανέκτησε τα σκήπτρα του ελληνικού βόλεϊ από τον Ηρακλή. Και μάλιστα με νίκη μέσα στο «σπίτι» του αντιπάλου του. Γεγονός που αποδεικνύει την ανωτερότητά του. Διότι άλλο είναι να εκμεταλλεύεσαι το πλεονέκτημα της έδρας, κι άλλο να δείχνεις πως αυτό δεν σου ήταν απαραίτητο για να κατακτήσεις το πρωτάθλημα. Πρώτος και άξιος λοιπόν ο Παναθηναϊκός.

ΑΠΟ την άλλη πλευρά ο ηττημένος. Η ομάδα – μοντέλο για την Ελλάδα. Με μεγάλες επιτυχίες στην Ευρώπη, δείχνει σημεία αποσύνθεσης. Ηδη πολλοί παίκτες του, οι περισσότεροι ξένοι, ετοιμάζουν τις βαλίτσες τους, ενώ από τους υπόλοιπους, μερικοί φτάνουν στο… όριο ηλικίας. Η διοίκηση του «Γηραιού» δείχνει να μην ανησυχεί και υπόσχεται πως οι αντικαταστάτες τους θα επαναφέρουν την ομάδα στην κορυφή.

ΔΕΝ έχουμε λόγους να μην τους πιστέψουμε. Διατηρούμε όμως τις αμφιβολίες μας, αφού στο βόλεϊ, στο πιο ομαδικό άθλημα, η δημιουργία συνόλου δεν επαφίεται μόνο στην απόκτηση ικανών παικτών, αλλά χρειάζεται και μεγάλη πίστωση χρόνου.

Ο ΤΡΙΤΟΣ της παρέας, ο Ολυμπιακός δείχνει πως θα αργήσει να συνέλθει και να ξαναβρεί την παλιά του δυναμική. Η μείωση του προϋπολογισμού. Η φυγή παικτών και οι συνεχείς αλλαγές προπονητών, τον κατέστησαν εύκολη λεία των αντιπάλων του. Τα νέα μέλη του ΤΑΠ δείχνουν διάθεση να βοηθήσουν στην ανάκαμψη. Ομως και εκεί υπάρχει το ίδιο πρόβλημα με του Ηρακλή.

ΕΠΟΜΕΝΩΣ για την επόμενη τουλάχιστον περίοδο, ο Παναθηναϊκός μάλλον δεν θα αντιμετωπίσει ισχυρή αντίσταση στην προσπάθειά του να διατηρήσει τα πρωτεία στον ελληνικό χώρο. Μένει η υπέρβαση στην Ευρώπη. Και εκεί πρέπει να ρίξει το βάρος της η διοίκηση. Να μην επαναπαυτεί στο «εντάξει, αφού δεν μπορεί να μας κτυπήσουν Ηρακλής και Ολυμπιακός, τη βγάζουμε μ’ αυτούς που έχουμε».

ΜΙΑ ομάδα είναι ζωντανός οργανισμός και χρειάζεται συνεχώς μπόλιασμα με νέο αίμα. Ο εφησυχασμός στα κεκτημένα είναι ό,τι χειρότερο μπορεί να συμβεί αυτή τη στιγμή στους πρωταθλητές και τα επακόλουθα μιας τέτοιας νοοτροπίας να αποβούν καταλυτικά για του χρόνου. Εξάλλου, η διατήρηση της κορυφής είναι πολύ δυσκολότερη από την κατάκτησή της. Ακόμα και για τον Παναθηναϊκό, που έδειξε να τον χωρίζει μεγάλη διαφορά από τον δεύτερο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή