ΕΠΙ ΣΚΟΠΟΝ

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η ΘΗΛΕΙΑ στον λαιμό του ΠΑΟΚ έχει σφίξει σε τέτοιο βαθμό, που ο «Δικέφαλος» δεν μπορεί πλέον να αναπνεύσει. Ο αποκλεισμός από τη συμμετοχή στο Κύπελλο UEFA είναι πλέον κάτι περισσότερο από ορατός και το χειρότερο, δεν διαφαίνεται λύση από πουθενά. Η τραγική αυτή κατάσταση δεν είναι πρωτοφανής για την ιστορική ομάδα της Θεσσαλονίκης. Στο ίδιο έργο θεατές υπήρξαν πολλές φορές οι οπαδοί της, αντιπροσωπεία των οποίων προσπάθησε και πέτυχε συνάντηση με τον υφυπουργό Αθλητισμού, Γιώργο Ορφανό.

ΚΑΙ όπως ήταν φυσικό, ο τελευταίος τους υποσχέθηκε λύση. Μάλιστα, όπως τους είπε, για το πρόβλημα του ΠΑΟΚ ενδιαφέρθηκε και ο πρωθυπουργός. Το τελευταίο μάς φάνηκε κάπως υπερβολικό, αλλά… τέλος πάντων. Το θέμα είναι πως για άλλη μία φορά, τη χρεοκοπία μιας ανώνυμης εταιρείας είναι πιθανό να την πληρώσει η πολιτεία. Και φυσικά όχι από τους προσωπικούς λογαριασμούς του υφυπουργού, αλλά με τα λεφτά του κάθε φορολογούμενου πολίτη.

ΘΑ ΠΕΙΤΕ, είναι η πρώτη ή η τελευταία φορά που θα συμβεί κάτι τέτοιο; Φυσικά και όχι. Ομως το ερώτημα είναι, πού θα πάει αυτή η κατάσταση και κατά πόσο είναι νόμιμο αυτό που γίνεται. Οι απαντήσεις και στα δύο σκέλη είναι γνωστές. Δεν πρόκειται να σταματήσει, αφού αν αφεθεί ο ΠΑΟΚ στην τύχη του το πολιτικό κόστος θα είναι μεγάλο. Ειδικά σε αυτή την περίπτωση, αφού η Θεσσαλονίκη είναι εκλογική περιφέρεια του κ. Ορφανού.

ΟΜΩΣ, μια χρηματοδότηση, με οποιονδήποτε τρόπο, είναι παράνομη, αφού δημιουργεί αθέμιτο συναγωνισμό μεταξύ των επαγγελματικών ομάδων. Και καλά, θα αναρωτηθείτε, «μια… έμμεση χρηματοδότηση δεν είναι και οι συμφωνίες Ολυμπιακού – Παναθηναϊκού με την ΕΡΤ για τη μετάδοση των αγώνων τους»;

ΣΩΣΤΗ η παρατήρηση, αλλά υπάρχει η απάντηση. Αν θέλει και συμφέρει την ΕΡΤ, ας πληρώσει και τον ΠΑΟΚ για να κλείσει τους αγώνες του στην Τούμπα. Να πάρει προκαταβολικά όλα τα λεφτά ο κ. Γούμενος, να καλύψει τις οφειλές και να μπορέσει η ομάδα να συμμετάσχει στο UEFA και εν συνεχεία στο πρωτάθλημα. Ομως, ποιος μπορεί να εγγυηθεί πως του χρόνου τέτοια εποχή ο «Δικέφαλος» δεν θα είναι στην ίδια κατάσταση;

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή