Μαρούσι κόντρα στον Αρη για το φιλέτο της Ευρωλίγκα

Μαρούσι κόντρα στον Αρη για το φιλέτο της Ευρωλίγκα

1' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μπορεί ο τελικός των πλέι οφ να απλώνει τη «σκιά» του και στην έναρξη των αγώνων του μικρού τελικού, αλλά για πρώτη φορά το Μαρούσι και ο Αρης που αναμετριούνται το απόγευμα (19.00) στο κλειστό του Αγίου Θωμά, δεν έχουν και πολλά να «ζηλέψουν» από τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό. Η τρίτη θέση οδηγεί στην Ευρωλίγκα της επόμενης περιόδου και τη μονοετή συμμετοχή, ενώ ο ηττημένος του μικρού τελικού θα μείνει με «άδεια χέρια».

Το Μαρούσι θέλει να αξιοποιήσει το πλεονέκτημα έδρας, αρχής γενομένης από τον πρώτο αγώνα με τον Αρη, προκειμένου να έχει το δικαίωμα της τελευταίας… λέξης, αν χρειασθεί να φτάσουν οι αναμετρήσεις στην πέμπτη «μονομαχία».

«Το σημαντικότερο παιχνίδι είναι κάθε φορά αυτό που έχεις μπροστά σου. Δεν υπολογίζουμε αν είναι εντός ή εκτός έδρας. Εχουμε την αίσθηση ότι ειδικά στον Αγιο Θωμά τα πάντα εξαρτιόνται από τη δική μας απόδοση. Περισσότερο από τη συνέπεια της άμυνάς μας και από το καθαρό μυαλό μας. Ο Αρης είναι πολύ καλή ομάδα και την σεβόμαστε», υποστήριξε ο Τζάρεντ Χόμαν που γνωρίζει ότι υπάρχουν τεράστιες διαφορές στην έννοια της δυνατής έδρας για την ομάδα του και αυτής του Αρη. Ο Αλέξης Κυρίτσης που ταλαιπωρήθηκε από ίωση, τέθηκε στη διάθεση του Παναγιώτη Γιαννάκη.

Στον Αρη επικρατεί αισιοδοξία ότι ακόμα και στον πρώτο αγώνα του μικρού τελικού, μπορεί να γίνει η ανατροπή του πλεονεκτήματος έδρας του Αμαρουσίου.

«Αρκεί να παίξουμε έξυπνα και να περιορίσουμε τον Μπλάκνεϊ», λέει ο Μάικ Ουίλκινσον και συνεχίζει: «Μας περιμένει σκληρή αναμέτρηση. Το Μαρούσι είναι καλή ομάδα που παίζει έξυπνα και κυκλοφορεί σωστά την μπάλα. Πρέπει να τους νικήσουμε και για να συμβεί αυτό, χρειάζεται να παίξουμε έξυπνα, να έχουμε σταθερά καλή απόδοση στην άμυνα, να ελέγξουμε τα ριμπάουντ και να σουτάρουμε με καλό ποσοστό ευστοχίας. Με λίγα λόγια, να παίξουμε όπως ξέρουμε».

Στον Αρη, η εκτίμηση ότι το Μαρούσι θα επηρεασθεί από την έδρα του Παλέ της Θεσσαλονίκης, είναι κοινή και η προσοχή των παικτών στρέφεται, κυρίως, στις αναμετρήσεις του Αγίου Θωμά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή