ΕΠΙ ΣΚΟΠΟΝ

1' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΑΠΟ απόψε Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός ρίχνονται στη μάχη για την κατάκτηση του πρωταθλήματος μπάσκετ. Επειτα από πέντε χρόνια, η σύγκρουση των «αιωνίων» αναβαθμίζει το ενδιαφέρον, παράλληλα όμως «πονοκεφαλιάζει» και τους υπεύθυνους, καθώς όταν αυτές οι δύο ομάδες βρίσκονται αντιμέτωπες σε οποιοδήποτε άθλημα, εγκυμονεί ο κίνδυνος επεισοδίων.

ΚΑΙ αυτός ο κίνδυνος αυξάνεται, αφού ο τελικός δεν είναι ένας και μοναδικός, αλλά στην καλύτερη περίπτωση για τον νικητή και τον ΕΣΑΚΕ θα είναι τρεις. Στην χειρότερη πέντε. Σε μια τέτοια εξέλιξη, το πρόβλημα οξύνεται, αφού ο έχων το πλεονέκτημα έδρας Παναθηναϊκός είναι υποχρεωμένος να δώσει εισιτήρια στον Ολυμπιακό, στο τελευταίο παιχνίδι του ΟΑΚΑ. Στα υπόλοιπα ο εκάστοτε γηπεδούχος θα έχει μόνο τους δικούς του οπαδούς.

ΑΥΤΑ στα… διαδικαστικά. Στα αγωνιστικά δεν υπάρχει νοήμων φίλαθλος που να αμφισβητεί την ανωτερότητα του πρωταθλητή. Εχοντας μάλιστα και την πολυτέλεια να υποδεχθεί περισσότερες φορές -αν χρειαστεί- τον αντίπαλό του στο σπίτι του, τότε μάλλον η ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς θα πρέπει να ετοιμάζεται για τη φιέστα του τίτλου.

ΟΣΟ για τον Ολυμπιακό, συγκριτικά με την περσινή περίοδο, όχι μόνο έφτασε στον στόχο του, αλλά για πολλούς τον ξεπέρασε. Και με την παρουσία του στην Ευρωλίγκα και με την πορεία του στο πρωτάθλημα. Και αυτό το αναγνωρίζουν όλοι στον Γιόνας Καζλάουσκας. Ο οποίος σίγουρα δεν θα ανεβάσει σαν πρόβατο για σφαγή την ομάδα του στο Μαρούσι.

ΘΑ ΠΑΕΙ να το… παλέψει, έχοντας στην άκρη του μυαλού του να πάρει τα δύο παιχνίδια στο ΣΕΦ. Οπότε να φτάσει τους τελικούς στους πέντε, μεταφέροντας το άγχος στο φαβορί Παναθηναϊκό. Στόχος δύσκολος, αλλά όχι ανέφικτος.

ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ με τους τελικούς θα έχουμε και τους μικρούς. Μαρούσι και Αρης δεν θα παίξουν τυπικά για την τρίτη θέση, αλλά γι’ αυτήν που δίνει δικαίωμα συμμετοχής στην Ευρωλίγκα. Επομένως αυτά τα παιχνίδια έχουν περισσότερο ουσιαστικό ενδιαφέρον.

ΦΥΣΙΚΑ γι’ αυτό που ενδιαφέρονται όλοι οι φίλαθλοι, που βλέπουν χωρίς έγχρωμα γυαλιά, είναι να παρακολουθήσουν συναρπαστικά παιχνίδια, με σωστές διαιτησίες και χωρίς επεισόδια. Διότι μόνον έτσι θα βγει κερδισμένο το ελληνικό μπάσκετ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή