Τουρέ – Τζόρτζεβιτς, σημειώσατε «1»

Τουρέ – Τζόρτζεβιτς, σημειώσατε «1»

1' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Ακτή Ελεφαντοστού αποχαιρέτησε με νίκη (3-2) επί της Σερβίας το Μουντιάλ και αφού ανέτρεψε το 0-2 του πρώτου εικοσαλέπτου. Η ομάδα του Ντρογκμπά και των αδελφών Τουρέ δικαιώθηκε στον τελευταίο αγώνα της, για τις δυο προηγούμενες εμφανίσεις της που συνοδεύτηκαν με ήττα. Οι «Ελέφαντες» εκμεταλλεύτηκαν το αριθμητικό μειονέκτημα της Σερβίας στο δεύτερο ημίχρονο και κέρδισαν τις εντυπώσεις και την ουσία, με την ανατροπή του σκορ.

Το πείσμα της Σερβίας για να αποδείξει ότι δεν άξιζε τα έξι γκολ από την Αργεντινή και τα τρία από την Ολλανδία, εξαργυρώθηκε μόλις στο 10ο λεπτό. Ο Στάνκοβιτς πάσαρε στον Ζίγκιτς, ο οποίος απέφυγε τον Κουασί και άνοιξε το σκορ. Οι «Ελέφαντες» δεν αφυπνίστηκαν από το προβάδισμα των αντιπάλων τους και δέκα λεπτά αργότερα, οι Σέρβοι «χτύπησαν» ξανά. Ο Τζόρτζεβιτς εκτέλεσε φάουλ και από τη σύγχυση που προκλήθηκε στην άμυνα της Ακτής Ελεφαντοστού, ο Ιλιτς με πλασέ διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του. Το δύο «γρήγορα» γκολ των Σέρβων τούς έφεραν σε θέση ψυχολογικής υπεροχής και στο 22΄ η κεφαλιά του Ζίγκιτς απείλησε τον Μπάρι, ενώ στο τελευταίο εικοσάλεπτο του α΄ ημιχρόνου η Ακτή Ελεφαντοστού πέρασε στην αντεπίθεση και στο 36΄, κέρδισε πέναλτι σε χέρι του Ντούντιτς. Ο Ντιντάν ευστόχησε και μείωσε σε 2-1, αλλά ο χειρότερος επίλογος του α΄ ημιχρόνου για τους Σέρβους ήταν η αποβολή του Νάντι με δεύτερη κίτρινη κάρτα στο 45΄. Η αριθμητική υπεροχή της Ακτής Ελεφαντοστού αξιοποιήθηκε στο 68΄, με την ισοφάριση που πέτυχε ο Ντιντάν με κεφαλιά. Στο 86΄ ο Καλού μ’ εύστοχη εκτέλεση πέναλτι έδωσε το προβάδισμα και τη νίκη στην Ακτή Ελεφαντοστού.

ΑΚΤΗ ΕΛΕΦΑΝΤΟΣΤΟΥ: Μπάρι, Μποκά, Κουασί, Ντομορό, Εμπουε, Ακαλέ (60΄ Μ, Κονέ), Ζοκορά, Κεϊτά (72΄ Καλού), Γ. Τουρέ, Α. Κονέ, Ντιντάν.

ΣΕΡΒΙΑ/ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ: Γέβριτς, Γκάβραντσιτς, Ν. Τζόρτζεβιτς, Ντούντιτς, Κρστάιτς (14΄ Νάντι), Εργκιτς, Ντουλιάι, Στάνκοβιτς, Π. Τζόρτζεβιτς, Ιλιτς, Ζίγκιτς (66΄ Μιλόσεβιτς).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή