Ελληνοποιούνται Β΄ και Γ΄ Εθνική

Ελληνοποιούνται Β΄ και Γ΄ Εθνική

1' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε σημαντικές αποφάσεις για την προστασία της ταυτότητας του ελληνικού ποδοσφαίρου έλαβε χθες το διοικητικό συμβούλιο της ΕΠΟ. Η ελληνική ποδοσφαιρική ομοσπονδία ανακοίνωσε χθες ότι από την περίοδο 2007-08 στο πρωτάθλημα της δεύτερης κατηγορίας θα αγωνίζονται έξι Ελληνες παίκτες στην ενδεκάδα κάθε ομάδας σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού, ενώ από την περίοδο 2008-09, επτά ποδοσφαιριστές. Σε ό,τι αφορά την Γ΄ Εθνική, από την επόμενη χρονιά θα αγωνίζονται σε όλον τον αγώνα οκτώ Ελληνες. Μάλιστα, οι δύο θα είναι κάτω των 21 ετών.

Συνοπτικά οι χθεσινές αποφάσεις του διοικητικού συμβουλίου της ΕΠΟ: Εγκρίθηκαν οι προτάσεις για την ελληνικότητα του ποδοσφαίρου σε Β΄ και Γ΄ Εθνική κατηγορία, οι οποίες ήταν προϊόν συνεργασίας της Ομοσπονδίας, της Ενωσης Επαγγελματικών Πρωταθλημάτων Β΄ – Γ΄ Εθνικής και του ΠΣΑΠ. Η απόφαση που ελήφθη είναι η παρακάτω: Β΄ Εθνική: Από την περίοδο 2007-2008 να αγωνίζονται στην ενδεκάδα, καθ’ όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού, έξι (6) Ελληνες ποδοσφαιριστές και από την περίοδο 2008-2009 επτά (7) Ελληνες ποδοσφαιριστές. Στις ομάδες επιτρέπεται να ανήκει απεριόριστος αριθμός κοινοτικών ποδοσφαιριστών και τρεις μη κοινοτικοί.

Γ΄ Εθνική: Από την περίοδο 2007-2008 ν’ αγωνίζονται στην ενδεκάδα, καθ’ όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού, 8 Ελληνες ποδοσφαιριστές, οι δύο εκ των οποίων κάτω των 21 ετών. Επίσης, προϋπόθεση συμμετοχής των συλλόγων Β΄ και Γ΄ Εθνικής στα αντίστοιχα πρωταθλήματα είναι να έχουν ομάδες νέων, που θα συμμετέχουν σε πρωταθλήματα που θα προκηρύξει η διοργανώτρια.

Εγκρίθηκε ομόφωνα η 9μελής σύνθεση του Δ.Σ. της Ανώνυμης Εταιρείας Διαχείρισης του Ποδοσφαιρικού Προϊόντος που ανήκει στην ΕΠΟ, η οποία ιδρύεται αποκλειστικά για την εκπλήρωση των σκοπών της ΕΠΟ και των ενώσεών της. Το Δ.Σ. συγκροτήθηκε από τους Σιντόρη (πρόεδρος), Γκιρτζίκη (διευθύνων σύμβουλος), Φύριο, Πιλάβιο, Παπαδόπουλο, Σταθόπουλο, Σάββα, Βεργωτή, Σαρρή (μέλη).

Ακόμη, αποφασίστηκε να διεξαχθεί στο Καυταντζόγλειο Στάδιο τη Μεγάλη Τετάρτη 4 Απριλίου 2007 το All Star Game 2007. Να τεθεί υποψηφιότητα για τη διοργάνωση του συνεδρίου της UEFA 2009. Να επιλεγεί ως μέλος του Δ.Σ. της ΕΠΟ επί τιμή ο Βασίλης Αδραχτάς. Σε εκκρεμότητα βρίσκεται η πλήρωση μιας επιπλέον αντίστοιχης θέσης, που αφορά σε εκπρόσωπο προερχόμενο από τον χώρο του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου. Να απονέμεται τιμητικά σε παλαίμαχους διεθνείς ποδοσφαιριστές της Εθνικής Ανδρών το δίπλωμα προπονητών UEFA B με την υποχρέωση να φοιτούν οι ενδιαφερόμενοι, εντός έτους, στη σχετική σχολή για το δίπλωμα UEFA Α.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή