Εφέτης το βίντεο στο ελληνικό ποδόσφαιρο

Εφέτης το βίντεο στο ελληνικό ποδόσφαιρο

1' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νέα δεδομένα δημιουργούνται στο ελληνικό ποδόσφαιρο μετά την αθώωση του Μπρούνο Τσιρίλο με τη χρήση βίντεο, για τη λανθασμένη αποβολή του στον αγώνα του περασμένου Σαββάτου της ΑΕΚ στο Αιγάλεω. Ο Ιταλός αμυντικός είχε δεχθεί κόκκινη κάρτα ύστερα από λανθασμένη υπόδειξη του επόπτη Πάνου στον διαιτητή Καλόπουλο. Η ΑΕΚ κατέθεσε το βίντεο του αγώνα στην αρμόδια επιτροπή της Σούπερ Λίγκα, ζητώντας τη μη επιβολή τιμωρίας στον παίκτη. Η επιτροπή της διοργανώτριας αρχής εξέτασε το βίντεο και έκανε δεκτό το αίτημα της ΠΑΕ AEK. Ετσι, η κόκκινη κάρτα που δέχθηκε ο Ιταλός απ’ τον Καλόπουλο δεν πρόκειται να τον κρατήσει εκτός δράσης. Ωστόσο, θα χάσει τον αγώνα που ακολουθεί με τον Ιωνικό λόγω ενός προβλήματος τραυματισμού.

Να σημειωθεί πως η Σούπερ Λίγκα εξέδωσε ανακοίνωση για το θέμα στην οποία διευκρίνισε: «Η πειθαρχική επιτροπή της Superleague αποφάσισε να μην επιβάλλει ποινή στον ποδοσφαιριστή της ΠΑΕ ΑΕΚ Bruno Cirillo, για το γεγονός που έλαβε χώρα στο 35ο λεπτό του αγώνα ΠΑΕ Αιγάλεω – ΠΑΕ ΑΕΚ στο πλαίσιο της 12ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Superleague Ελλάδα 2007». Για να μην υπάρχει παρανόηση, η χρήση του βίντεο αφορά πειθαρχικό παράπτωμα. Αλλωστε, στις προηγμένες ποδοσφαιρικά κοινωνίες έχει γίνει αρκετές φορές χρήση του βίντεο μόνο για πειθαρχικά παραπτώματα, όπως για παράδειγμα αντιαθλητική συμπεριφορά ενός ποδοσφαιριστή που δεν υπέπεσε στην αντίληψη του διαιτητή. Με τη χρήση του βίντεο οι αρμόδιες επιτροπές έχουν επιβάλει ποινές. Ωστόσο, χρήση του βίντεο δεν μπορεί σε καμιά περίπτωση να γίνει για υποθέσεις που δεν σχετίζονται με τον πειθαρχικό έλεγχο, όπως για παράδειγμα για το αν σε μία φάση η μπάλα πέρασε ή όχι τη γραμμή του τέρματος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή