Μέλι έσταξε ο Λορένθο Φερέρ για την ομάδα του

Μέλι έσταξε ο Λορένθο Φερέρ για την ομάδα του

1' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Στόχος είναι να μεγαλώσουμε την ιστορία της ΑΕΚ, να φτιάξουμε έναν σύλλογο με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση, μια ομάδα ανθρώπων που ταυτίζονται με την ιδέα του ποδοσφαίρου και να βελτιωνόμαστε στους τομείς με τους οποίους ασχολούμαστε: στις υποδομές και το επαγγελματικό ποδόσφαιρο» ήταν τα λόγια που διάλεξε ο Λορένθο Σέρα Φερέρ για να μεταφέρει στους συμπατριώτες του το όραμά του για την ΑΕΚ. Μιλώντας στο ισπανικό πρακτορείο ειδήσεων, ο 53χρονος προπονητής έδειξε να έχει ενθουσιασμό μικρού παιδιού για το δύσκολο έργο που ανέλαβε στην Ελλάδα: «Υπήρχαν δυσκολίες στην αρχή για να περάσω τη φιλοσοφία μου στην ομάδα. Ηθελα να περάσω κάποια πράγματα πολύ γρήγορα στους παίκτες μου και αυτό ήταν μια πρόκληση πολύ διαφορετική από όσες είχα στο ισπανικό πρωτάθλημα. Παρακολουθώ όλα όσα γίνονται στην ομάδα από πολύ κοντά. Τώρα ξέρουμε ποιοι είμαστε. Μια ομάδα που πρέπει να βελτιωθεί σε όλους τους τομείς και να χτίσει προσωπικότητα για να αντιμετωπίζει τις προκλήσεις που τις παρουσιάζονται, χωρίς να φοβάται πως μπορεί να κάνει και κάποια λάθη. Βρισκόμαστε σε μια δυναμική συνεχών νικών και αυτό μας επιτρέπει να δουλεύουμε πιο εύκολα, αφού υπάρχει ηρεμία και αίσθημα ασφάλειας στους ποδοσφαιριστές».

Οπως ήταν φυσικό, σημείο αναφοράς ήταν η νίκη επί της Μίλαν. «Ηταν μια μεγάλη έκπληξη. Είναι προφανές πως η διαφορά ανάμεσα στις δύο ομάδες είναι χαώδης. Ηταν μια αξέχαστη βραδιά. Στο ποδόσφαιρο τίποτα δεν είναι προδιαγεγραμμένο και πρέπει να αποδεικνύεις την αξία σου κάθε μέρα. Πρέπει να δίνουμε σημασία σε όλες τις διοργανώσεις που συμμετέχουμε. Δώσαμε πολλούς αγώνες με μεγάλη ένταση μέσα σε λίγες ημέρες και οι τραυματισμοί είναι το μεγάλο τίμημα που πληρώσαμε» τόνισε ο Φερέρ, πλέκοντας εν συνεχεία το εγκώμιο του (γνωστού στην Ισπανία) Ντέμη Νικολαΐδη: «Του είμαι ευγνώμων, γιατί μου έδωσε ό,τι χρειάζεται ένας προπονητής όταν έρχεται να δουλέψει σε μια ξένη χώρα και σε μια καινούργια ομάδα. Ο Ντέμης συμβουλεύει τους παίκτες να μη χάνουν χρόνο διαμαρτυρόμενοι για τη διαιτησία, να σέβονται τον αντίπαλο και να προσπαθούν να παίζουν όμορφο και επιθετικό ποδόσφαιρο».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή