Μια κλήση που ανοίγει νέα μέτωπα

Μια κλήση που ανοίγει νέα μέτωπα

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Διαστάσεις παίρνει η διαμάχη στις τάξεις της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής (ΕΟΕ), με αφορμή την κλήση, από την Επιτροπή Φιλάθλου Πνεύματος (ΕΦΙΠ), σε απολογία, του προέδρου του ΣΕΓΑΣ, Βασίλη Σεβαστή, γιατί, σύμφωνα με το «κατηγορητήριο» συγκάλυψε την υπόθεση «Λάμπρος Παπακώστας και κοκαΐνη». Ο κ. Σεβαστής είναι μέλος της ολομέλειας της ΕΟΕ, ενώ η ΕΦΙΠ υπάγεται σε αυτήν… Η υπόθεση αυτή οδήγησε 13 μέλη της ολομέλειας να ζητήσουν εγγράφως από την διοίκηση να συγκληθεί η ολομέλεια για να εξετάσει τον ρόλο της ΕΦΙΠ, τον τρόπο λειτουργίας της και συναφή θέματα. Σύμφωνα με το καταστατικό της ΕΟΕ, αν τουλάχιστον 11 μέλη ζητήσουν σύγκληση της ολομέλειας για ειδικό θέμα, αυτό πρέπει να γίνει. Κατά πληροφορίες μας, ανάμεσα σε αυτούς που έχουν υπογράψει το αίτημα, είναι, φυσικά, ο κ. Σεβαστής, αλλά και ο Β΄ αντιπρόεδρος, Σπύρος Ζαννιάς, οι κ. Φρέντυ Σερπιέρης, Γιώργος Βασιλακόπουλος, Ανδρέας Φούρας, Μανώλης Κολυμπάδης, Αντώνης Νικολόπουλος, Γιάννης Καρράς και οι Ολυμπιονίκες, Νίκος Κακλαμανάκης και Νίκη Μπακογιάννη.

Η αφορμή

Η συνεδρίαση της ΕΦΙΠ, στην οποία έχει κληθεί ο κ. Σεβαστής, είναι προγραμματισμένη για σήμερα. Δεν είναι βέβαιο αν ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ θα παραστεί. Φυσικά έχει κληθεί, ως κατηγορούμενος, ο Παπακώστας. Ο παλαιός πρωταθλητής του ύψους και ως πρόσφατα τεχνικός σύμβουλος του ΣΕΓΑΣ, κατηγορείται ότι, σε πάρτι, κατά τη διάρκεια του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος στίβου, συνελήφθη από την σουηδική αστυνομία για κατοχή κοκαΐνης. Ο ίδιος αρνείται και ότι συνέβη κάτι τέτοιο και πως κατείχε κοκαΐνη. Λέει, ότι απλώς έγινε ένας τυπικός έλεγχος. Σύμφωνα, όμως, με δημοσιεύματα, ο Παπακώστας καταδικάσθηκε σε πρόστιμο και ο ΣΕΓΑΣ συγκάλυψε την υπόθεση. Γι’ αυτό κλήθηκε ως μάρτυρας ο αρχηγός της αποστολής, Γιάννης Σταματόπουλος.

Πίσω από όλα αυτά βρίσκεται η σύγκρουση του κ. Σεβαστή με τον πρόεδρο της ΕΟΕ, Μίνωα Κυριακού. Ο ιδιοκτήτης του ΑΝΤ1, είναι μέλος της διοίκησης της Διεθνούς Ομοσπονδίας Στίβου και πολύ θα επιθυμούσε ο ΣΕΓΑΣ να τον πρότεινε για πρόεδρό της, κάτι που δεν έγινε… Να προσθέσουμε ότι, όπως γράφηκε, τα τρία τακτικά μέλη της ΕΦΙΠ (Μαρία Μπάρλα, Γιάννης Νικολόπουλος, Κώστας Ξυδιάς) είναι νομικοί σύμβουλοι του ΑΝΤ1…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή