Πισω απο τις Καμερες

4' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ποιος θα πληρώσει την υψηλή ρήτρα;

Είναι σίγουροι οι διοικούντες τον Αρη για τη ρήτρα αποδέσμευσης που υπάρχει στα συμβόλαια του Χαβίτο και του Κόκε, όπως επικαλούνται στην ανακοίνωσή τους; Γιατί άλλα λένε οι μάνατζερ των δύο Ισπανών, που έχουν ήδη αρχίσει να κτυπάνε πόρτες για τους πελάτες τους. Ο Χαβίτο έχει μπει στο μάτι της ΑΕΚ, ενώ ο Κόκε προτάθηκε στον Ολυμπιακό. Και στις προτάσεις τους, δεν γίνεται λόγος για ρήτρα αποδέσμευσης τόσο υψηλή που «δυστυχώς» δεν μπορεί να καλύψει καμιά ελληνική ομάδα, όπως ισχυρίζεται με την ανακοίνωσή του ο Αρης.

Αυτοί που «βλέπουν»

Στα πόδια όλων των ελληνικών ομάδων ήταν το καλοκαίρι ο Ογκουνσότο αλλά κανείς από τους «μεγάλους» δε συγκινήθηκε. Ο Νιγηριανός πήγε στο Βέλγιο, είναι ο πρώτος σκόρερ στο πρωτάθλημα με 12 γκολ και ήδη βρίσκεται μια ανάσα πριν από την Αϊντχόφεν, η οποία φέρεται να τα έχει βρει σε όλα με τη Βέστερλο για τη μεταγραφή του. «Το παιδί δεν ξέρει μπάλα, το βλέπουμε αυτό, αλλά είναι μεγάλος σκόρερ», δήλωσε πρόσφατα ο Εγκε Γκέραρντ, ο άνθρωπος που ανακάλυψε τον Ογκουνσότο. Είναι ο ίδιος που είχε ανακαλύψει και τον Ντιαρά, αλλά όταν ο πρώην άσος της Λυών και νυν της Ρεάλ Μαδρίτης έπαιζε στον ΟΦΗ, τα λαγωνικά των «μεγάλων» ελληνικών ομάδων ούτε που πήραν μυρωδιά. Τώρα κοστίζει κάτι παραπάνω από 30 εκατ. ευρώ…

Εχει καρδιά και το κάνει

Ο Σέρα Φερέρ είναι της λογικής Γκέραρντ, γι’ αυτό και ασχολείται πολύ με τους πιτσιρικάδες της ΑΕΚ. «Εχουμε δώσει ευκαιρίες σε 6-7 παίκτες ηλικίας από 18 έως 21 ετών, αποδεικνύοντας πως ορισμένες φορές δεν χρειάζεται να φτάσεις στα 25 για να παίξεις. Πιστεύω πως η Ελλάδα πρέπει να δώσει βαρύτητα στα θέματα υποδομής, γιατί κάτι τέτοιο θα είναι πολύ εποικοδομητικό για τον αθλητισμό στη χώρα», δήλωσε ο προπονητής της ΑΕΚ στο ισπανικό πρακτορείο ειδήσεων. Το θέμα είναι ότι ο Φερέρ δεν μένει μόνο στα λόγια, κάνει και πράξεις ουσιαστικές, όχι για το θεαθήναι. Γιατί όλοι οι προπονητές στην Ελλάδα είναι υπέρ των νέων με τα λόγια και μόλις έρχεται η ώρα να τους χρησιμοποιήσουν, ειδικά σε «μεγάλο» παιχνίδι, οι περισσότεροι αλλάζουν δέκα πάνες από το φόβο τους.Χρ. Κ.

Με τα μάτια στο μέλλον

«Υπάρχουν δύο τρόποι να ζεις… Με το παρελθόν και με το μέλλον. Εγώ προτιμώ το δεύτερο. Δουλειά μου είναι να φτιάξω ένα σύστημα που θα επιφέρει αποτελέσματα και θα βγάλει επαγγελματίες ποδοσφαιριστές», έλεγε χθες ο Χέρμαν Βερμιούλεν παρουσιάζοντας τις ιδέες του για τον τρόπο λειτουργίας των τμημάτων υποδομής του συλλόγου. Ο πρόεδρος των «ερυθρολεύκων» επενδύει πολλά στην ακαδημία και ελπίδες ότι με τον νέο διευθυντή της θα βγουν επιτέλους ποδοσφαιριστές οι οποίοι θα στελεχώσουν την επαγγελματική ομάδα.

Μικρά αστεράκια

Ενδιαφέρον έχει η άποψη του Χέρμαν Βερμιούλεν για την αναζήτηση πιτσιρικάδων οι οποίοι θα μπορέσουν να κάνουν επαγγελματική καριέρα: «Αμα βάλεις 40 παίκτες μέσα στον αγωνιστικό χώρο και κάτσουμε στην κερκίδα, όλοι μας σίγουρα θα έχουμε διαφορετική άποψη. Οταν είναι δέκα χρόνων έχουν αγνό ταλέντο και φαίνεται και μπορείς να το ξεχωρίσεις. Οταν όμως είναι 16 έχουν καλλιεργήσει αυτό το ταλέντο και είναι διαφορετικό». Και υπάρχουν τέτοια παιδιά, αστεράκια που μπορεί με καλή δουλειά να εξελιχθούν σε μεγάλα ταλέντα.

Διαχρονική αξία

Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς έδωσε μια δεύτερη ευκαιρία στην καριέρα τού Μίλος Βούγιανιτς να παίξει ξανά το καλό μπάσκετ που γνωρίζει, ούτως ή άλλως, ο Σέρβος πλέι μέικερ. Και ο Βούγιανιτς «στάζει μέλι» για την προοπτική που του προσφέρει στον Παναθηναϊκό, ο συμπατριώτης του, προπονητής. Προχθές στο Βελιγράδι και στο παιχνίδι της Παρτιζάν με τον Παναθηναϊκό, ο «Ζοτς» είπε μόνο δύο φράσεις στον Βούγιανιτς, πριν τον χρησιμοποιήσει: «Μπες μέσα και κάνε αυτό που ξέρεις. Είσαι έτοιμος!». Το θέμα είναι ότι όπως έχει διαμορφωθεί το έμψυχο δυναμικό του Παναθηναϊκού, υπάρχει η χρονική δυνατότητα ακόμα και να περιμένει έναν ανέτοιμο παίκτη για να αγωνισθεί και να προσφέρει, εφόσον έχει εγκριθεί από τον Ομπράντοβιτς η μπασκετική αξία και ποιότητά του. Κι αυτό, ακριβώς, συμβαίνει με τον Βούγιανιτς στους «πράσινους».

Ας προσέξει λίγο

Πάλι τα ίδια με τον Σχορτσιανίτη στον Ολυμπιακό. Εκτός αποστολής στο χθεσινό παιχνίδι με την Ντιναμό και… ίδωμεν πότε θα παίξει ξανά στους «ερυθρόλευκους». Οχι, ότι θα αργήσει ιδιαίτερα, αλλά κι αυτή η ιστορία του «ένα παίζει, ένα δεν παίζει», δίνει άλλοθι και σ’ αυτούς που έχουν έτοιμη τη δικαιολογία για τα κιλά και τη φυσική κατάσταση του «Σόφο». Είναι αυτονόητο, φυσικά ότι και ο διεθνής σέντερ, από την πλευρά του, πρέπει να κάνει καλύτερη συντήρηση του σώματός του.

Τα… καλώδια έμειναν

Η πάλη δεν έχει χώρο για προπονήσεις στο «Ειρήνης και Φιλίας», τη στιγμή, που μια αίθουσα παραμένει ανεκμετάλλευτη και, ουσιαστικά, κλειστή, αφού χρησιμοποιείται σαν αποθήκη. Είναι η πρώην αίθουσα της άρσης βαρών, στην οποία, κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων, εγκαταστάθηκε η Αστυνομία, που έλεγχε την παραλιακή λεωφόρο. Μετά τους αγώνες, η Αστυνομία αποχώρησε μεν, αλλά άφησαν κάποιες βάσεις με καλώδια, τα οποία, όπως πληροφορηθήκαμε, πρέπει να τα ξηλώσουν οι αστυνομικοί. Σχεδόν 2,5 χρόνια μετά τα καλώδια και οι βάσεις είναι εκεί…

Ανοίγουν οι πόρτες για ταλέντα στον Ολυμπιακό

Οι πόρτες των εγκαταστάσεων του Ρέντη θα ανοίξουν μέσα στο Δεκέμβριο για την επιλογή παιδιών που θα στελεχώσουν τις ακαδημίες του Ολυμπιακού. Παρεμπιπτόντως, ο πρώτος και ο τελευταίος ποδοσφαιριστής που προωθήθηκε από τα τμήματα υποδομής στην επαγγελματική ομάδα και έκανε καριέρα είναι ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος (φωτό). «Ναι, το γνωρίζω και είναι πρόκληση για μένα να βρούμε καινούργια ταλέντα», τόνισε ο νέος διευθυντής της ακαδημίας των «ερυθρολεύκων», Χέρμαν Βερμιούλεν παρουσιάζοντας χθες στο Ρέντη τα σχέδιά του για τα τμήματα υποδομής του συλλόγου. Η 10η Δεκεμβρίου θα είναι η ημέρα για τα παιδιά που έχουν γεννηθεί το 1990/91 και η 16η για όσα γεννήθηκαν το 1992/93. Τα παιδιά θα έχουν για μότο: «ζήσε μια μέρα σαν επαγγελματίας», πρόσθεσε ο κ. Βερμιούλεν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή