ΣΥΝΤΟΜΑ

2' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟ ΤΣΑΓΚΑΡΑΚΗ

Νέο πανελλήνιο ρεκόρ στα 50 μ. ελευθέρως

Ενα πανελλήνιο ρεκόρ που άντεχε περισσότερο από πέντε χρόνια κατέρριψε στις ΗΠΑ ο Απόστολος Τσαγκαράκης. Ο 25χρονος κολυμβητής του Ολυμπιακού κολύμπησε τα 50 μ. ελευθέρως, σε μίτινγκ που έγινε στο Λος Αντζελες σε 50άρα πισίνα, σε 22.63. Ετσι βελτίωσε το ρεκόρ (22.71), που είχε σημειώσει ο Θανάσης Θανόπουλος στις 11 Αυγούστου 2001 στο πανελλήνιο πρωτάθλημα. Ο Τσαγκαράκης έμεινε, όμως, 10/100 του δευτερολέπτου πίσω από τον χρόνο που έχει θέσει η Ομοσπονδία (ΚΟΕ) ως όριο για συμμετοχή στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2007, το οποίο θα διεξαχθεί τον Μάρτιο στη Μελβούρνη (Αυστραλία).

ΧΑΝΤΜΠΟΛ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Για την τιμή των όπλων

Τη Βοσνία – Ερζεγοβίνη θ’ αντιμετωπίσει σήμερα η εθνική ομάδα της Ελλάδος, στην τρίτη αγωνιστική ημέρα του 3ου προκριματικού ομίλου του παγκόσμιου πρωταθλήματος χάντμπολ γυναικών, που γίνεται στην πόλη Τσεμπ της Τσεχίας. Η Ελλάς έχει υποστεί δύο ήττες και, βεβαίως, δεν έχει, πλέον, ουσιαστικές ελπίδες για πρόκριση στη φάση των πλέι οφ. Σε αυτή θα περάσει μόνο η ομάδα που θα κατακτήσει την πρώτη θέση. Οι άλλοι σημερινοί αγώνες είναι: Βουλγαρία – Τουρκία, Τσεχία – Μαυροβούνιο.

ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

Ελληνες σε διεθνή μίτιγκ

Σε διάφορους διεθνείς αγώνες θα μετάσχουν Ελληνες τους προσεχείς μήνες. Στο «Κύπελλο Φλάνδρας» (12-14 Ιανουαρίου, Αμβέρσα, Βέλγιο) θα πάρουν μέρος για 10 κολυμβητές. Αλλοι τόσοι καταδύτες θα βουτήξουν στο «Αρένα Κύπελλο Πρωταθλητών» (17-18 Φεβρουαρίου, Στοκχόλμη, Σουηδία). Τέλος, 12 αθλήτριες της συγχρονισμένης κολύμβησης θ’ αγωνισθούν στο «Γερμανικό Οπεν», που θα διεξαχθεί τον Μάρτιο.

ΧΑΝΤΜΠΟΛ

Πανελλήνιος κατά Βαρντάρ

Με πολλά προβλήματα αναχωρεί σήμερα για την ΠΓΔΜ (Σκόπια) η ομάδα χάντμπολ του Πανελληνίου, που αύριο θ’ αντιμετωπίσει στα Σκόπια τη Βαρντάρ, στον πρώτο αγώνα για τη φάση των «16» του κυπέλλου κυπελλούχων ανδρών. Οι πρωταθλητές Ελλάδας θέλουν να κάνουν μια καλή πορεία στη διοργάνωση και θα επιδιώξουν να πάρουν τέτοιο αποτέλεσμα που θα τους δώσει τον πρώτο λόγο για τη ρεβάνς, που θα διεξαχθεί στις 10 Δεκεμβρίου στα Βριλήσια. Ο προπονητής, Παναγιώτης Ιατρούδης, αντιμετωπίζει, όμως, προβλήματα λόγω των τραυματισμών των Ζούγιοβιτς, Βουτσά, Κοτελίδα και Λεωνίδα. Και των τεσσάρων η συμμετοχή είναι αμφίβολη.

ΒΟΛΕΪ

Τεστ για τον Ολυμπιακό

Με φιλικό αγώνα, που θα διεξαχθεί σήμερα στο γήπεδο «Μελίνα Μερκούρη» στου Ρέντη, η ομάδα βόλεϊ του Ολυμπιακού επανέρχεται στη δράση. Θ’ αντιμετωπίσει, στις 6 μ.μ., τη Λαμία. Ο προπονητής Τάσος Κουμπλής θεωρεί ότι το παιχνίδι είναι πολύ καλό τεστ για να διαπιστώσει το επίπεδο ετοιμότητας της ομάδας του, καθώς εξαιρουμένων των Μπόγιοβιτς και Πέτκοβιτς, οι οποίοι συνεχίζουν με την εθνική Σερβίας στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Ιαπωνίας, θα έχει όλους τους υπόλοιπους αθλητές στη διάθεσή του. Οι διεθνείς Κουρνέτας, Χριστοφιδέλης και Ρουμελιώτης επέστρεψαν στις προπονήσεις και έτσι ο κ. Κουμπλής μπορεί να δουλέψει με τους περισσότερους παίκτες του εν όψει της επανέναρξης του πρωταθλήματος.

ΠΟΛΟ

Για τον τίτλο μίνι παίδων

Οι Αρης Θεσσαλονίκης, Χανιά, ΑΟ Παλαιού Φαλήρου, Πανιώνιος, ΝΟ Μυτιλήνης, Ηρακλής, Εθνικός, Νηρέας Γέρακα, ΝΟ Ναυπλίου και ΝΟ Βόλου / Αργοναύτες, διεκδικούν τον τίτλο στο πανελλήνιο πρωτάθλημα μίνι παίδων στο πόλο. Οι αγώνες διεξάγονται στα κολυμβητήρια του Πειραιά και της Ν. Σμύρνης. Οι ημιτελικοί και οι τελικοί θα γίνουν την Κυριακή στον Αγιο Κοσμά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή