Ταλέντα που χάνονται…

1' 57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Καλύτερος παίκτης του ελληνικού πρωταθλήματος ανδρών της περιόδου 2005-6 αναδείχθηκε ο Χόρχε Ελγκέτα, που πέρσι έπαιζε στην ΕΑ Πατρών και φέτος ανήκει στον Ολυμπιακό. Ο διεθνής Αργεντινός στις 21 Νοεμβρίου συμπλήρωσε 37 χρόνια ζωής, αλλά απέδειξε, ότι το καλό βόλεϊ, χρόνια δεν κοιτά. Δήλωσε, μάλιστα, κατά την εκδήλωση της παρουσίασης του βραβείου του, της ιστοσελίδας που απέκτησε χάρη στην FORTHnet, η οποία είναι η χορηγός του επάθλου, ότι σκοπεύει ν’ αγωνισθεί, όχι μόνο στη φετινή περίοδο, αλλά και στην επόμενη, στο τέλος της οποίας θα είναι σχεδόν 39 ετών. Κάποιος του πρότεινε, μετά να γίνει προπονητής, αλλά ένας άλλος αντέτεινε, ότι, εφόσον αντέχει, πρέπει να συνεχίσει. Είπε, μάλιστα, ότι παίκτες, που είχαν περάσει ή είχαν πλησιάσει τα 35 και ήλθαν στην Ελλάδα, όπως οι Μπερνάρντι, Μιλίνκοβιτς, Ντιλ, Πασκουάλ, ο παρών στην εκδήλωση, Ζελιάσκοφ και άλλοι, θα μπορούσαν ν’ αγωνίζονται ακόμη εδώ (κάποιοι παίζουν στο εξωτερικό) και να προσδίδουν κύρος στο πρωτάθλημα. Οι περισσότεροι συμφωνούσαν. Μόνο ο Νικολάι Ζελιάσκοφ, που τώρα είναι μάνατζερ στον Ολυμπιακό, είχε αντίθετη άποψη. Οχι γιατί οι παίκτες αυτοί δεν θα πρωταγωνιστούσαν, αλλά διότι, κατά την άποψή του, θα πρωταγωνιστούσαν και επειδή από πίσω δεν αναδεικνύονται ταλέντα. Καυτηρίασε δε, τη νοοτροπία αυτών που διοικούν τα ελληνικά σωματεία και προπονούν τις ομάδες, διότι θεωρούν «ταλέντα» παίκτες ηλικίας 25 ετών, ακόμη και… 28.

«Το ταλέντο είναι στα 17, στα 18. Στα 20 πρέπει να έχει αρχίσει να παίζει. Στην Ελλάδα οι μικροί δεν αγωνίζονται. Εγώ έπαιξα στην πρώτη ομάδα της ΤΣΣΚΑ Σόφιας στα 17 μου. Ο νεαρός παίκτης δεν έχει άγχος, γιατί δεν περιμένουν από αυτόν να πάρει τη νίκη», μας είπε.

Ο Ελγκέτα, αναφερόμενος στον Ολυμπιακό, είπε ότι έχει καλούς παίκτες, καλή ομάδα και καλή οργάνωση. «Το θέμα είναι να παίξουμε όπως μπορούμε για να περάσουμε στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ και να διεκδικήσουμε το πρωτάθλημα», τόνισε.

Σχετικά με την κακή εμφάνιση της εθνικής της πατρίδας του στο παγκόσμιο πρωτάθλημα, υπογράμμισε ότι δεν περίμενε κάτι τέτοιο, αλλά η χρονιά ήταν δύσκολη για την ομάδα. «Αλλάξαμε προπονητή, που άλλαξε μερικούς παίκτες. Ο πασαδόρος είναι σημαντικός για κάθε ομάδα. Ο δικός μας δεν είχε πείρα. Σε τέτοιες διοργανώσεις πρέπει να έχεις έμπειρο πασαδόρο. Με καλό πασαδόρο πιστεύω, ότι η ομάδα θα είχε μπει στην κορυφαία δεκάδα. Χάρηκα, όμως, για άλλους παίκτες και ειδικά για τον Μιλίνκοβιτς, που πέρσι είχε τον σοβαρό τραυματισμό στον ώμο, και πήγε πολύ καλά».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή