ΕΠΙ ΣΚΟΠΟΝ

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο ΚΑΣΤΙΓΙΟ λοιπόν, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, επιλέγει να φορέσει τη φανέλα της Εθνικής του Μεξικού. Οι… διαβουλεύσεις και οι γέφυρες με την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία δεν απέδωσαν -ίσως και να μην ήθελε καμία από τις δύο πλευρές- με αποτέλεσμα ο παίκτης του Ολυμπιακού να δηλώσει ο ίδιος πως θέλει να παραμείνει… Λατινοαμερικάνος. Θεωρούμε πως και ο ίδιος, αλλά και η Εθνική, δεν πρόκειται να χάσουν από αυτήν την επιλογή του. Διότι, η ΕΠΟ σίγουρα θα δεχόταν αρκετές επικρίσεις για την απόφασή της, ενώ και ο ποδοσφαιριστής, με το αδιαμφισβήτητο ταλέντο, δύσκολα θα «έδενε» με τη νοοτροπία των υπολοίπων παικτών. Σε ό,τι αφορά τον Καστίγιο, πιστεύουμε πως η επιλογή του δεν έγινε τόσο για… εθνικιστικούς λόγους, αλλά ποδοσφαιρικούς και αφορά το μέλλον του. Και η εξήγηση είναι απλή…

ΟΙ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΕΣ πρόκρισης της Εθνικής μας στην τελική φάση του Παγκόσμιου Κυπέλλου 2010, που θα διεξαχθεί στη Νότιο Αφρική, είναι σαφώς λιγότερες απ’ αυτές του Μεξικού. Γι’ αυτό δεν υπάρχει καμία αμφιβολία. Και ο παίκτης σίγουρα θέλει, όταν θα είναι στην πιο ώριμη ποδοσφαιρική ηλικία, να αγωνιστεί στην τελική φάση. Με την ελπίδα, πως θα κάνει τις εμφανίσεις, ώστε να προκαλέσει το ενδιαφέρον κάποιας μεγάλης ευρωπαϊκής ομάδος. Και αυτή την ευκαιρία θα του τη δώσει το Μεξικό, ενώ η Ελλάδα δεν μπορεί να του… εγγυηθεί κάτι τέτοιο.

ΑΥΤΗ θεωρούμε πως είναι η αιτία που ο Καστίγιο δεν… κάηκε για να πάρει την ελληνική υπηκοότητα και να φορέσει τη «Γαλανόλευκη». Διότι οι δικαιολογίες, «αφού με θέλουν γιατί δεν με κάνουν Ελληνα» που προέβαλε, δεν πείθουν πως ήθελε μεν, αλλά δεν… μπορούσε. Εστω κι αν η ΕΠΟ πραγματικά δεν κούνησε το δαχτυλάκι της για την ελληνοποίηση του παίκτη, για τους δικούς της λόγους. Αν και θεωρούμε ακόμα κι αν το έκανε, κάτι θα… στράβωνε την τελευταία στιγμή. Με αποτέλεσμα ο παίκτης τελικά να κατέληγε στο Μεξικό. Οπως ακριβώς έγινε τελικά.

ΤΟ ΣΙΡΙΑΛ λοιπόν Εθνική – Καστίγιο έμεινε στα… διαφημιστικά σποτάκια, που πράγματι «πούλησαν». Κι ας μη βιαστούν οι… ειδικοί να μιλήσουν ποιος κέρδισε και ποιος έχασε από το μη αίσιο του τέλος. Αυτό μόνο ο χρόνος θα το δείξει. Τα υπόλοιπα είναι για… κατανάλωση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή