Τι γραφει ο ξενος Τυπος

5' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΒΒC

Ο Τέβεζ θέλει να μείνει

Ο Αργεντίνος σταρ της Γουέστ Χαμ Κάρλος Τέβεζ δηλώνει ότι θέλει να παραμείνει στο Απτον Παρκ. Ο 22χρονος ποδοσφαιριστής δεν έχει καλή απόδοση από την ημέρα που έφυγε από την Κορίνθιανς της Βραζιλίας και υπάρχει η φημολογία ότι θα φύγει από την ομάδα ιδίως μετά την απόκτηση του συλλόγου από τον Μάγκνουσον. Ο Τέβεζ δεν έχει σκοράρει από τον Αύγουστο που ήρθε στην Αγγλία και δήλωσε στη Sun ότι «αν ο νέος ιδιοκτήτης θέλει να φύγω, αυτό θα κάνω. Θα σεβαστώ τη θέλησή του, αφού ο σύλλογος του ανήκει, αλλά θα προτιμούσα αυτός και ο προπονητής Αλαν Πάρντιου να με ήθελαν στην ομάδα». Ο Τέβεζ είχε δεσμούς με τον Κία Γιοραμπαχιάν, τον Ιρανό επιχειρηματία που έχασε τη μάχη για την αγορά της Γουέστ Χαμ από τον Μάγκνουσον. Είπε όμως στον Γιοραμπχιάν ότι θέλει να μείνει παρά την αποχώρησή του από το Απτον Παρκ όταν έγινε αλλαγή στη νίκη με 1-0 επί της Σάντερλαντ. «Ο, τι έγινε δεν ήταν καλό, αλλά τώρα τελείωσε. Το θετικό ήταν ότι ο κόσμος κατάλαβε ότι ενδιαφέρομαι (για την ομάδα). Θέλω να μείνω και να παίξω». Ο Παρντιού ζήτησε από τους συμπαίκτες του Τέβεζ να αποφασίσουν ποια θα πρέπει να είναι η τιμωρία του και αυτοί αποφάσισαν ότι ο Αργεντινός θα πρέπει να φοράει τη φανέλα της εθνικής Βραζιλίας στις προπονήσεις. Ο Τέβεζ όμως είπε: «Απλά δεν μπορώ να προπονηθώ με τη φανέλα της Βραζιλίας. Είναι σαν να ζητάς από έναν Αγγλο να φορέσει τη φανέλα της Γερμανίας. Ευχαρίστως να κάνω μια δωρεά σε έναν φιλανθρωπικό σύλλογο».

LΕ ΜΟΝDΕ

Βαρύ το κλίμα

Παρά τη δύσκολη περίοδο, την οποία διανύει η Παρί σαν Ζερμέν διατήρησε την Πέμπτη 30 Νοεμβρίου τις ελάχιστες ελπίδες της στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ αποσπώντας, ενώ έπαιζε με δέκα παίκτες, ισοπαλία (0-0) από τη Μλάντα Μπολεσλάβ, ενώ το Νανσί προκρίθηκε εύκολα κερδίζοντας τη Φέγιενορντ με 3-0, παρά τη μικρή διακοπή στον αγώνα, εξαιτίας των έκτροπων των Ολλανδών φιλάθλων. Η Παρί, η οποία πέρασε αλώβητη από την Τσεχία έχει πιθανότητες πρόκρισης εάν κατορθώσει να κερδίσει τον Παναθηναϊκό κατά τη διάρκεια της πέμπτης και τελευταίας αγωνιστικής στη φάση των ομίλων, στα μέσα Δεκεμβρίου. Αν και πέρασε δύσκολες στιγμές στο γήπεδο της Μλάντα Μπολεσλάβ, η οποία συμμετέχει για πρώτη φορά σε ευρωπαϊκή διοργάνωση, η ομάδα του Παρισιού άντεξε παρά την αποβολή του Ντιανέ λίγο πριν από την ολοκλήρωση του πρώτου ημιχρόνου. Οι 250 οπαδοί της ομάδας που μετέβησαν στην Τσεχία είχαν αναρτήσει πανό, το οποίο έφερε την επιγραφή «Για τον Ζουλιέν» στη μνήμη του οπαδού που πυροβολήθηκε θανάσιμα από αστυνομικό μετά τον αγώνα με την Χάποελ Τελ Αβίβ. Ομως το ανούσιο 0-0 δεν μπορεί να καθησυχάσει τους παίκτες της Παρί. Το κλίμα ήταν βαρύ. Και η οργή του προπονητή, Γκι Λακόμπ, ο οποίος στεκόταν όρθιος στο όριο της γραμμής του γηπέδου υπενθύμιζε τη σοβαρότητα της κατάστασης για την Παρί. Μοναδική εξαίρεση ο τερματοφύλακας, Λαντρό, ο οποίος πραγματοποίησε ορισμένες αποφασιστικές επεμβάσεις.

ΕL ΡΑΙS

Τραυματισμοί λόγω αγωνιστικού στρες

Κάθε προπόνηση, κάθε αγώνας και μια μεγάλη ανησυχία για τη Βαλένθια. Πίσω από κάθε κίνηση κρύβεται ο πανικός για την επιδημία τραυματισμών που πλήττει την ομάδα. Την προηγούμενη εβδομάδα τραυματίσθηκε ο Βίλα, που έπαιξε στον αγώνα με τη Ρεάλ αγνοώντας τις συμβουλές των γιατρών του. Δυο μέρες αργότερα ήταν η σειρά του Μοριέντες. Την Τρίτη, προστέθηκε στις απώλειες και ο Μιγκέλ. Και την Πέμπτη έπεσε και ο Ρεγκέιρο, με ρήξη χιαστού στο αριστερό γόνατο, που θα τον κρατήσει επτά μήνες εκτός. Ο Ουρουγουανός είναι ο δέκατος τρίτος ποδοσφαιριστής της Βαλένθια που τραυματίζεται αυτή τη σεζόν και αυξάνει σε 17 τα περιστατικά ρήξης χιαστού σε 12 αγωνιστικές του πρωταθλήματος. Επιδημία άνευ προηγουμένου. Η ισπανική εταιρεία αθλητικής τραυματολογίας άρχισε έρευνα για να διαπιστώσει πού οφείλονται οι τραυματισμοί, ιδιαίτερα στα γόνατα, που προβληματίζουν τους γιατρούς των ομάδων. Η απάντηση δεν φαίνεται πουθενά. Οι τραυματισμοί έχουν αυξηθεί κατά 30% σε σχέση με πέρυσι και έχουν πλήξει κυρίως τη Βαλένθια (Μαρτσένα, Εντου, Γαβιλάν, Μορέτι και Ρεγκέιρο) και τη Βιγιαρεάλ (Πιρές, Γκονσάλο Ροντρίγκες και Νιχάτ). Τα αποτελέσματα της εσωτερικής έρευνας στη Βαλένθια σχετικά με τους τραυματισμούς των παικτών θα δημοσιευθούν σύντομα. «Οι παίκτες υποφέρουν από αγωνιστικό στρες», λέει ο γιατρός της Βαλένθια Αντόνιο Χινέρ. «Παίζουν όλο και περισσότερους αγώνες, αυξάνοντας τους κινδύνους». O διατροφολόγος που συνεργαζόταν με την ομάδα πέρυσι, Μάρκος Σοπένα, λέει ότι μπορεί να φταίει το διατροφικό πρόγραμμα που εφαρμόστηκε φέτος το καλοκαίρι. «Μπορεί επίσης να φταίει η μέθοδος που χρησιμοποιούν για να χάσουν βάρος, μπορεί η διατροφή τους να μην είναι σωστή. Δεν γίνονται αυτά κατά τύχη»

ΚΙCΚΕR

Δύσκολες στιγμές

Ο Ρογκ Σάντα Κρουζ δεν πέρασε πάντα εύκολες στιγμές στην Μπάγιερν. Διαρκώς αναγκαζόταν να μένει στον πάγκο εξαιτίας αλλεπάλληλων τραυματισμών. Τον τελευταίο καιρό έπαιζε διαρκώς ρόλο μπαλαντέρ. Στη συνέντευξή του ο Παραγουανός απάντησε στις επικρίσεις του επικεφαλής της ομάδας, Καρλ Χάιντς Ρουμενίγκε, αλλά και του Μπέκενμπαουερ, ενώ απέρριψε τον ρόλο του αντικαταστάτη του Μπάλακ. «Δε με αγγίζουν οι επιθέσεις των ιθυνόντων της Μπάγιερν και του προπονητή Μάγκατ. Το μόνο που ενόχλησε ήταν που δε μου τα είπε κατά πρόσωπο ο Ρουμενίγκε, αλλά τα πληροφορήθηκα από δηλώσεις του. Αντίθετα ο προπονητής μου εξήγησε ποιο είναι το πρόβλημα. Οτι παίζω καλύτερα από ό, τι οι άλλοι, οι οποίοι όμως βάζουν γκολ. Χωρίς τέρματα δε μπορώ να διεκδικώ θέση στην 11άδα», παραδέχθηκε ο Σάντα Κρουζ. Ο Μάγκατ τον παρότρυνε εξάλλου να ντριμπλάρει περισσότερο και να ζητά διέξοδο προς το τέρμα. Απαντώντας στην πρόκληση του Ρουμενίγκε να αποζημιώσει την ομάδα του για τα 8 χρόνια υπομονής, που επέδειξε απέναντί του ο Παραγουανός εμφανίστηκε εκνευρισμένος. «Συγγνώμη, αλλά δεν τραυματιζόμουν εσκεμμένα. Δεν καθόμουν στον καναπέ και εισέπραττα χρήματα, έκανα πάντα τη δουλειά μου», ανέφερε χαρακτηριστικά.

SΡΟRΤ ΒΙLD

Επιστροφή Χάκινεν

Ο Μίκα Χάκινεν επέστρεψε για πρώτη φορά στη Φόρμουλα 1 πέντε χρόνια μετά την απόσυρσή του από το άθλημα για να πραγματοποιήσει δοκιμαστικά για λογαριασμό της Μακ Λάρεν στο Σιρκουί της Βαρκελώνης. Ο δύο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής έκανε 39 γύρους στην πίστα και βελτίωνε διαρκώς τους χρόνους του. Ο Φινλανδός πιλότος, ο οποίος είχε τρέξει για τελευταία φορά στις 14 Οκτωβρίου 2001, αναμένεται να βοηθήσει την προσπάθεια του παγκόσμιου πρωταθλητή, Φερνάντο Αλόνσο και του 21χρονου νεοεισερχόμενου, Λιούις Χάμιλτον. Ο Βρετανός έκανε επίσης κάποια δοκιμαστικά σε αντίθεση με τον Αλόνσο, ο οποίος λόγω της αλλαγής του από τη Ρενό και της μη αποδέσμευσής του από τους Γάλλους, είναι υποχρεωμένος να κάθεται ακόμη στον πάγκο των θεατών. Με την επιστροφή του στο τιμόνι της Μακ Λάρεν ο Χάκινεν αναζωπύρωσε τη φημολογία για πιθανή επιστροφή και στο παγκόσμιο πρωτάθλημα. Προς το παρόν η ιδέα είναι ότι θα παραμείνει στο DTM. Για τα δοκιμαστικά ο Φιλανδός προετοιμάστηκε στον εξομοιωτή της Μακ Λάρεν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή