Με την τύχη στα πόδια της, η ΑΕΚ ταξιδεύει στις Βρυξέλλες

Με την τύχη στα πόδια της, η ΑΕΚ ταξιδεύει στις Βρυξέλλες

2' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για μια ομάδα που μέχρι πριν από ένα μήνα δεν είχε γευτεί καν τη χαρά μιας νίκης στο Τσάμπιονς Λιγκ, η ευκαιρία που της παρουσιάζεται για πρόκριση στην επόμενη φάση του, χαρακτηρίζεται ιστορική. Η ΑΕΚ απέχει ένα μόλις βήμα πριν από μια μεγάλη επιτυχία και την Τετάρτη το βράδυ θα κυνηγήσει μέχρι τέλους αυτό που μέχρι πριν από λίγες ημέρες έμοιαζε όνειρο μακρινό. Ακόμα και μετά τη νίκη της επί της Λιλ, που ήταν και η παρθενική της στη διοργάνωση, ελάχιστοι πίστευαν ότι θα μπορούσε να ανθήσει η ελπίδα σε μια υπόθεση που φαινόταν χαμένη. Οταν η ομάδα του Σέρα Φερέρ έφευγε ηττημένη από το «Φελίξ Μπολάρ» της Λανς, οι πλέον αισιόδοξοι έκαναν λόγο μόνο για την τρίτη θέση και το Κύπελλο ΟΥΕΦΑ, κάτι που κι αυτό φαινόταν δύσκολη υπόθεση μετά το 1-1 με την Αντερλεχτ στο ΟΑΚΑ και τη ρεβάνς να γίνεται στις Βρυξέλλες. Κι όμως, την ερχόμενη Τετάρτη, η ΑΕΚ πάει στο «Κονστάνς Βαν ντε Στοκ» σε θέση οδηγού, με πολύ καλό χαρτί στα χέρια της για να κάνει το «κόλπο γκρόσο» στο Τσάμπιονς Λιγκ, έχοντας εξασφαλίσει μίνιμουμ μια θέση στο ΟΥΕΦΑ.

Τα δεδομένα είναι λίγο πολύ γνωστά. Ακόμα κι αν χάσει από την Αντερλεχτ, η ΑΕΚ περνάει στην επόμενη φάση, αρκεί να γίνει το λογικό, να νικήσει, δηλαδή, η Μίλαν στο Μιλάνο τη Λιλ. Αυτό θα είναι το πλέον ανώδυνο σενάριο ήττας για την ελληνική ομάδα, η οποία σε κάθε περίπτωση θέλει να ακολουθήσει το αποτέλεσμα της Λιλ, χωρίς να χρειαστεί να κάνει το κάτι παραπάνω. Αν χάσουν οι Γάλλοι, ας χάσει κι αυτή, δεν πληγώνει. Αν νικήσουν, πρέπει να νικήσει, ενώ αν το παιχνίδι στο Μιλάνο έλθει ισόπαλο, πρέπει και η ΑΕΚ να φύγει με έναν βαθμό από τις Βρυξέλλες. Είναι φανερό ότι έτσι όπως έχουν εξελιχθεί τα πράγματα, το εισιτήριο για το ΟΥΕΦΑ που υπό άλλες συνθήκες θα εθεωρείτο επιτυχία, είναι πλέον πολύ μικρό αντίδωρο για την ΑΕΚ.

Επειδή την τύχη σου τη φτιάχνεις μόνο σου και δεν την αφήνεις στα χέρια των άλλων, καλό θα είναι η ΑΕΚ να μην περιμένει δώρα από τη Μίλαν και να διεκδικήσει μόνη της αυτό που της αναλογεί. Η λογική λέει ότι η ιταλική ομάδα είναι το μεγάλο φαβορί μέσα στην έδρα της και θα έχει τον πρώτο λόγο για τη νίκη. Η Μίλαν, όμως, είναι βαθμολογικά αδιάφορη και δεν είναι σε καλή κατάσταση αυτή την εποχή, άρα δεν είναι αξιόπιστη στο βαθμό που θα ήταν κάτω από διαφορετικές συνθήκες. Το είπε, άλλωστε, και ο Αντσελότι ότι η ΑΕΚ πρέπει να στηριχθεί στα πόδια της και όχι στα πόδια της Μίλαν, όπως το είχε πει και ο Μπλαχίν για την εθνική μας και δικαιώθηκε…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή