Μόνο νίκη στον τελικό

2' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η πιο μεγάλη ώρα στη φετινή ευρωπαϊκή περιπέτεια των Πειραιωτών έφθασε. Ο Ολυμπιακός θέλει τη νίκη στον τελευταίο του αγώνα στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ με αντίπαλο τη Σαχτάρ, απόψε, στο κατάμεστο γήπεδο Καραϊσκάκη (ώρα έναρξης 9.45 μ.μ., Supersport 1) για να συνεχίσει στο κύπελλο UEFA. Με ήττα ή και με ισοπαλία θα κατέβει απ’ το τρένο της Ευρώπης, μια εξέλιξη που θα φέρει μεγάλη απογοήτευση σε όλους στον Πειραιά, όπως υποστήριξε χθες ο Τροντ Σόλιντ: «Στη ζωή μου έχω παίξει πολλούς τελικούς. Στο ποδόσφαιρο δεν χρησιμοποιώ ποτέ τη λέξη καταστροφή. Θα είναι μια μεγάλη απογοήτευση αν δεν προκριθούμε στο UEFA. Η καταστροφή είναι μια λέξη που ταιριάζει στον πόλεμο και σε άλλα παρόμοια πράγματα».

«Εξτρα βάρος»

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε ο Ακης Στολτίδης: «Σίγουρα είναι χωρίς αύριο αυτό το ματς για τον Ολυμπιακό. Αν δεν τα καταφέρουμε, θα υπάρχει απογοήτευση και σ’ εμάς και στον κόσμο και θα κάνει πιο δύσκολα τα πράγματα στη συνέχεια ακόμα και στο ελληνικό πρωτάθλημα». Η κρισιμότητα του αγώνα προσθέτει βάρος στα πόδια των παικτών του Ολυμπιακού. Αλλά ο Ακης Στολτίδης δεν ψάχνει για δικαιολογίες: «Και βέβαια υπάρχει έξτρα βάρος απ’ ό,τι στα προηγούμενα ματς. Ετσι είναι το ποδόσφαιρο. Θα χρειαστεί να παίξεις καλά αφού γνωρίζουμε ότι σ’ αυτό το ματς δεν υπάρχει αύριο. Εκεί όμως φαίνονται οι καλοί παίκτες και οι δυνατές ομάδες. Οποιος δεν αντέχει να παίζει σε τέτοια ματς με πίεση, τότε είναι καλύτερα να κάθεται στο σπίτι του».

Η τοποθέτηση αυτή του αμυντικού μέσου των «ερυθρολεύκων» θα πρέπει να βρίσκει σύμφωνο τον πρόεδρο της ΠΑΕ, Σωκράτη Κόκκαλη, ο οποίος βρέθηκε χθες στου Ρέντη και ζήτησε απ’ τους παίκτες του νίκη «με νύχια και με δόντια». Σε αντίθετη περίπτωση άφησε να εννοηθεί ότι θα έχουν πρόβλημα, ενώ εμμέσως υποσχέθηκε έξτρα πριμ σε περίπτωση πρόκρισης.

Ο Τροντ Σόλιντ έδωσε τις συντεταγμένες βάσει των οποίων θα πρέπει να  πορευθούν οι «ερυθρόλευκοι» για να πάρουν το τρίποντο: «Το κλειδί είναι να βρούμε την ισορροπία μεταξύ της επίθεσης και της άμυνας. Αν βρούμε αυτή την ισορροπία, δεν φοβάμαι τους επιθετικούς της, όσο το κέντρο της που είναι πολύ δυνατό». Ο Ακης Στολτίδης πρόσθεσε: «Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να δεχτούμε γκολ, γιατί μετά θα είναι πολύ δύσκολα για μας. Αυτό έπρεπε να κάνουμε και στα προηγούμενα ματς. Θα πρέπει να παίζουμε για το αποτέλεσμα περισσότερο και λιγότερο για να ικανοποιούμε τον κόσμο. Αυτός ένας από τους λόγους που δεν προκριθήκαμε στην επόμενη φάση. Πρέπει να μάθουμε να παίζουμε για το αποτέλεσμα και, δεν ξέρω πώς θα ακουστεί, να αγνοούμε εντελώς το θέαμα. Το κάνουν ομάδες πολύ μεγαλύτερες από εμάς στην Ευρώπη».

Ο Νορβηγός προπονητής συμπεριέλαβε στην αποστολή τον Μιχάλη Κωνσταντίνου, αλλά η συμμετοχή του θα κριθεί λίγη ώρα πριν από τον αγώνα. Χθες, ακολούθησε δυνατό πρόγραμμα προπόνησης με σουτ και κεφαλιές, το οποίο ολοκλήρωσε ικανοποιητικά. Στην αποστολή βρίσκονται οι: Μπούτινα, Νικοπολίδης, Ανατολάκης, Μπαμπαγκίντα, Μπόρχα, Καστίγιο, Σέζαρ, Τζόρτζεβιτς, Ντομί, Γεωργάτος, Καφές, Κωνσταντίνου, Κωστούλας, Μάριτς, Μενδρινός, Οκκάς, Πάντος, Παππάς, Ριβάλντο, Στολτίδης και Ζεβλάκοφ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή