Ευκαιρία για να… τελειώνει

2' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το… νήμα του πρώτου γύρου στη φάση των ομίλων της Ευρωλίγκας (7η αγωνιστική) μπορεί να κόψει πρώτος ο Ολυμπιακός, αν φύγει με τη νίκη από την Κολωνία στην αποψινή αναμέτρησή του με τη γερμανική ομάδα (21.15). Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν θεωρητικά την ευκολότερη αποστολή στην ευρωπαϊκή πορεία τους, αφού η νεόκοπη Κολωνία είναι ουραγός στον πρώτο όμιλο και έχει πετύχει, μόλις, δύο νίκες (με την Κλιμάμιο και την Πρόκομ), ενώ οι Ελληνες μετανάστες θα δώσουν βροντερό «παρών» για να ενισχύσουν την ομάδα του Πειραιά. Στη σκέψη του Πίνι Γκέρσον και των παικτών του υπάρχει ακόμα ο βαθμός δυσκολίας που πήρε ο πρόσφατος αγώνας τους με την Ολυμπιάδα Πατρών, στο ελληνικό πρωτάθλημα, και ουδείς περιμένει ότι η Κολωνία θα «παραδοθεί» στον Ολυμπιακό.

«Πριν από το παιχνίδι με την Ολυμπιάδα για το ελληνικό πρωτάθλημα δήλωσα ότι κανένα παιχνίδι δεν θα είναι εύκολο και δικαιώθηκα. Χρειάστηκε να ιδρώσουμε αρκετά για να πάρουμε τη νίκη. Θα πρέπει και πάλι να ιδρώσουμε ακόμα περισσότερο, αν θέλουμε να χαμογελάσουμε και πάλι», είπε ο Ισραηλινός τεχνικός και συνέχισε: « Είναι σημαντικό γι’ εμάς ότι θα έχουμε αρκετούς φιλάθλους μας στις εξέδρες του γηπέδου, γιατί οι φωνές τους μας δίνουν ξεχωριστή δύναμη και τη χρειαζόμαστε ειδικά στα εκτός έδρας παιχνίδια. Η Κολωνία παίζει για πρώτη φορά φέτος στην Ευρωλίγκα και μια νίκη απέναντι στον Ολυμπιακό θα είναι σπουδαία επιτυχία γι’ αυτούς. Είναι δεδομένο ότι θα θελήσουν να επιβάλουν το παιχνίδι τους και να μας πάνε σε χαμηλό τέμπο, αλλά στην Πάτρα δείξαμε ότι κι έτσι μπορούμε να κερδίσουμε. Το καλύτερο βέβαια είναι να επιβάλουμε εμείς το δικό μας τέμπο».

Οι Πειραιώτες είδαν στο βίντεο τρεις πρόσφατους αγώνες της Κολωνίας και αντιλήφθηκαν ότι διαθέτουν καλύτερη ομάδα, αλλά θα πρέπει να παίξουν με καθαρό μυαλό και αυτοσυγκέντρωση, όπως είπε ο Γιάννης Μπουρούσης: «Θέλουμε την έκτη μας νίκη στην Ευρώπη και παράλληλα ψάχνουμε και μια καλή εμφάνιση, που μας λείπει το τελευταίο καιρό».

Ο τεχνικός της Κολωνίας, Σάσα Ομπράντοβιτς, άκουσε την προτροπή του Γκέρσον, πριν από έναν χρόνο, για να «κρεμάσει τα παπούτσια του» και να ασχοληθεί με την προπονητική.

«Μου είχε πει τότε ο Γκέρσον, αστειευόμενος: Σάσα, σταμάτα να παίζεις. Χρειάζομαι νέους αντίπαλους προπονητές. Αρχίζει να γίνεται λίγο βαρετό να κερδίζω συνέχεια». Πάντως, ο Ομπράντοβιτς εξέφρασε τον σεβασμό του στο πρόσωπο του προπονητή του Ολυμπιακού: «Τον σέβομαι πολύ. Είναι ένας ζωντανός μύθος και ένας από τους καλύτερους προπονητές όλων των εποχών».

– Σ’ εντατικούς ρυθμούς άρχισε το πρόγραμμα εκγύμνασής του ο Σοφοκλής Σχορτσιανίτης, που θα απουσιάσει και από το σημερινό παιχνίδι του Ολυμπιακού στην Κολωνία. Ο «Σόφο» ακολουθεί ταυτόχρονα ειδικό πρόγραμμα διατροφής, και οι πρώτες προβλέψεις αναφέρουν ότι ύστερα από το πρώτο δεκαήμερο του νέου έτους θα μπορεί να ενταχθεί στις προπονήσεις της ομάδας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή