ΣΥΝΤΟΜΑ

2' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΕΧΑΣΕ ΤΗ ΜΗΤΕΡΑ ΤΟΥ

Δύσκολες στιγμές για τον Αιμίλιο

Τις δυσκολότερες στιγμές της ζωής του περνάει ο Αιμίλιος Παπαθανασίου. Ο δύο φορές δευτεραθλητής κόσμου της ιστιοπλοΐας και τρεις τρίτος χθες τα ξημερώματα έχασε τη μητέρα του, Ελένη, η οποία, στα 65 της χρόνια, υπέκυψε -στα χέρια του Αιμίλιου- στην ανίατη ασθένεια. Η νεκρώσιμη τελετή θα ψαλεί σήμερα στη 1 μ.μ., στον Αγιο Παντελεήμονα Αχαρνών. Επιθυμία του Αιμίλιου και της οικογένειας είναι να μην κατατεθούν στεφάνια και τα χρήματα να σταλούν στα παιδιά της Παιδόπολης Νεαπόλεως Κρήτης. Ο Αιμίλιος, κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην Κρήτη, όπου έκανε προπονήσεις, γνώρισε τα παιδιά αυτά, που είναι ορφανά ή προέρχονται από προβληματικές οικογένειες. Στις γιορτές, μάλιστα, θα τους στείλει δώρα. Οποιος επιθυμεί να προσφέρει χρήματα, μπορεί να τα καταθέσει στην Alphabank, στον λογαριασμό 669002101091031.

ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

«Τρίτωσε» ο Ταϊγανίδης

Και τρίτο χρυσό μετάλλιο κατέκτησε ο Χαράλαμπος Ταϊγανίδης στο παγκόσμιο πρωτάθλημα κολύμβησης για αθλητές με αναπηρία, το οποίο διεξάγεται στο Ντέρμπαν της Νότιας Αφρικής. Αυτή τη φορά νίκησε στα 400 μ. ελεύθερο με 4.25.58. Ετσι, η Ελλάς έως και χθες είχε πάρει τέσσερα χρυσά, ένα ασημένιο κι ένα χάλκινο μετάλλια.

«ΓΥΡΟΙ ΠΟΛΕΩΝ»

Ξεκίνημα από Καλάβρυτα

Από τα Καλάβρυτα, την προσεχή Κυριακή, θ’ αρχίσει εφέτος η σειρά αγώνων δρόμου σε δημόσιες οδούς, με την ονομασία «Γύροι Πόλεων» που έχει θεσπίσει ο ΣΕΓΑΣ. Πρόκειται για τον «Δρόμο Θυσίας Καλαβρύτων». Και εφέτος αναμένεται να μετάσχουν σε αυτή τη σειρά των αγώνων οι κορυφαίοι αθλητές και αθλήτριες των δρόμων αντοχής. Μετά τον «Δρόμο Θυσίας» θα ακολουθήσουν οι αγώνες στη Σητεία (17/12/06), στη Νέα Σμύρνη (14/1/07), στη Χίο (28/1/07) και ο τελικός, στη Φιλοθέη (4/2/07).

ΠΙΓΚ ΠΟΓΚ

Ετοιμες για όλα οι μικρές

Σε όλα τα ατομικά αγωνίσματα θα έχουν τελικά συμμετοχή η Αγγελίνα Παπαδάκη και η Μαρία Χριστοφοράκη στο επικείμενο παγκόσμιο πρωτάθλημα νέων – νεανίδων. Οι 17χρονες διεθνείς είχαν εξασφαλισμένη παρουσία στο απλό, όπως και στο διπλό νεανίδων, όπου θα παίξουν μαζί, και ήταν στην αναζήτηση ξένου αθλητή για το αγώνισμα του διπλού μεικτού. Τελικά, η Παπαδάκη έκλεισε διπλό μεικτό με τον 18χρονο Ομάρ Ρασίντ από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Η Χριστοφοράκη θα έχει παρτενέρ τον συνομήλικό της Γιόχαν Σόντελ από τη Σουηδία. Το 4ο παγκόσμιο πρωτάθλημα νέων-νεανίδων θα διεξαχθεί στο Κάιρο από τις 10 έως τις 17 Δεκεμβρίου.

ΤΟΞΟΒΟΛΙΑ

Βρήκαν τον στόχο τους

Νικητές στο τοπικό πρωτάθλημα Κέντρου στην τοξοβολία αναδείχθηκαν οι: Ολυμπιακό τόξο: Ανδρες: Χριστόπουλος (Φιλοκτήτης) 568/600 – Γυναίκες: Ατλα (Τετραπτερυλλίς) 563/600. Ομαδικό: Ανδρες: Τετραπτερυλλίς (1.654/1.800, 2 – Γυναίκες: Τετραπτερυλλίς 1.656/1.800. Σύνθετο τόξο: Καλαδάμης (Εθν.). Ομαδικό: ΣΟΕΛ 1.674/1.800 – Φιλοκτήτης 1.612/1.800.

ΤΑΕ ΚΒΟΝ ΝΤΟ

Προετοιμασία για Πεκίνο

Τουρνουά συγκρότησης της Ολυμπιακής Ομάδας τάε κβον ντο για τους αγώνες του Πεκίνου θα πραγματοποιηθεί το Σαββατοκύριακο στα Λιόσια. Στη διοργάνωση θα πάρουν μέρος οι κορυφαίοι αθλητές μας. Στα τατάμι θα επιστρέψει ύστερα από πολλούς μήνες αγωνιστικής απραξίας, λόγω τραυματισμού, ο «ασημένιος» ολυμπιονίκης Αλέξανδρος Νικολαΐδης. Στόχος του αθλητή είναι να κάνει το πρώτο βήμα για την Κίνα, διότι θέλει να προσθέσει ένα ακόμη μετάλλιο στη συλλογή του.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή