Το «γυμνό» σκανδαλίζει τους μουσουλμάνους

Το «γυμνό» σκανδαλίζει τους μουσουλμάνους

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νέα… ήθη κοντεύουν να εισαγάγουν οι Ασιατικοί Αγώνες στο Κατάρ και η αιτία είναι το μπιτς βόλεϊ. Σε έναν κόσμο όπου οι μουσουλμάνες κυκλοφορούν στον δρόμο φορώντας μακριά φουστάνια, τις παραδοσιακές μαντίλες και με καλυμμένο το πρόσωπο, το θέαμα που προσφέρουν τα κορίτσια του μπιτς βόλεϊ σκανδαλίζει. Το ανδρικό κοινό έχει εντυπωσιαστεί από τις ωραίες -και λιτά ντυμένες- παρουσίες αλλά αφήνουν τις γυναίκες στο σπίτι.

«Ηρθα με τους φίλους μου να παρακολουθήσω αγώνες του μπιτς βόλεϊ, αλλά, φυσικά, άφησα τη γυναίκα μου στο σπίτι. Δεν ήθελα να δει τι φοράνε άλλες γυναίκες. Σπάνια βλέπουμε τέτοιο θέαμα στο Κατάρ. Οι περισσότεροι ντόπιοι το βρίσκουν προσβλητικό, αλλά το δεχόμαστε επειδή είναι σημαντικό για τη χώρα μας. Θέλουμε οι ξένοι να καταλάβουν ότι είμαστε φιλόξενοι και πρόθυμοι να δεχτούμε τους τρόπους που ζουν και λειτουργούν, ακόμα κι αν δεν συμφωνούμε. Η αλήθεια είναι ότι απόλαυσα αυτό που είδα, αλλά δεν σας κρύβω ότι ντράπηκα», δήλωσε ο Σαλίμ αλ Ναμπίτ στη «Χέραλντ Τρίμπιουν». Οι κάτοικοι του Κατάρ στηρίζουν την προσπάθεια για να διεξαχθούν οι Ολυμπιακοί Αγώνες, το 2016, στη Μέση Ανατολή. Εχουν ξοδέψει δισεκατομμύρια στην υποδομή και τη δημιουργία νέων αθλητικών χώρων και υπερσύγχρονων εγκαταστάσεων, όπως το 50.000 θέσεων στάδιο «Εσπάιρ». Οι διοργανωτές των Ασιατικών Αγώνων χρησιμοποίησαν, περίπου, 80 φορτηγά άμμου από τους αμμόλοφους της ερήμου έξω από την πόλη για να δημιουργήσουν τις κατάλληλες προϋποθέσεις για τους αγώνες μπιτς βόλεϊ. Από τα 16 μουσουλμανικά έθνη που συμμετέχουν, μόνο το Ιράκ διαθέτει γυναικεία ομάδα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή