Με το χέρι Σπανούλη η νίκη των Ρόκετς

Με το χέρι Σπανούλη η νίκη των Ρόκετς

2' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δεκατρία… κεράκια για τους ισάριθμους πόντους που πέτυχε για πρώτη φορά στο ΝΒΑ, μπορεί να «σβήσει» ο Βασίλης Σπανούλης, που σημείωσε ρεκόρ καριέρας πόντων και λεπτών συμμετοχής (23) στην εύκολη νίκη των Χιούστον Ρόκετς επί των Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς (118-90). Ο «Vspan» είχε 13 πόντους με 3/5 δίποντα, 1/4 τρίποντα και 4/4 βολές, ενώ μοίρασε και δύο ασίστ και μοναδικό μελανό σημείο της στατιστικής του ήταν τα πέντε λάθη που έκανε. Το δίδυμο Μακ Γκρέιντι και Γιάο Μινγκ πέτυχε συνολικά 58 πόντους και ο Κινέζος σέντερ υποστήριξε ότι «έκανα απλά τη δουλειά μου. Από τη στιγμή που δεν έκαναν νταμπλ-τιμ πάνω μου, απλώς έπιανα την μπάλα και τελείωνα τις φάσεις».

Σήμερα, αναμένεται να επιστρέψει από τις Ηνωμένες Πολιτείες και ο προπονητής της εθνικής ομάδας, Παναγιώτης Γιαννάκης, που παρακολούθησε τέσσερις αγώνες των Ρόκετς, με τον Σπανούλη να έχει αγωνισθεί στους τρεις.

Στα 21΄΄ πριν από τη λήξη, το καλάθι του Ζακ Ράντολφ έκρινε υπέρ των Πόρτλαντ Μπλέιζερς τον αγώνα με τους Ντιτρόιτ Πίστονς (88-85). Ο αριστερόχειρας φόργουορντ είχε 31 πόντους και 13 ριμπάουντ και οι Μπλέιζερς πέτυχαν την 7η φετινή τους νίκη. «Είναι μια μεγάλη νίκη. Ξεκινήσαμε την εκτός έδρας περιοδεία μας, νικώντας μια από τις καλύτερες ομάδες του πρωταθλήματος» σχολίασε ο πρωταγωνιστής των νικητών.

Το δίδυμο Ντιρκ Νοβίτσκι και Τζος Χάουαρντ επανέφερε άμεσα τους Ντάλας Μάβερικς στις νίκες, ύστερα από την πρόσφατη ήττα που γνώρισαν στην Ουάσιγκτον. Οι Μάβερικς επικράτησαν των Νιου Τζέρσεϊ Νετς με 92-75. Είκοσι έξι πόντοι από τον Γερμανό σέντερ και 23 από τον Χάουαρντ. Η ήττα των Νετς χαρακτηρίστηκε ντροπιαστική από τον προπονητή τους, Εϊβερι Τζόνσον: «Το αεροπλάνο είχε ησυχία, το ίδιο και το πούλμαν. Συνήθως τα παιδιά περνούν την ώρα τους με παιχνίδια, αλλά όχι αυτή τη φορά. Αυτό είναι καλό σημάδι. Δεν μας αρέσει να χάνουμε».

Είκοσι ασίστ μοίρασε ο Στιβ Νας και οι Σανς «εκτοξεύτηκαν» στο παιχνίδι τους με τους Σακραμέντο Κινγκς (127-102). Ο Καναδός γκαρντ βοήθησε τα μέγιστα, ώστε η ομάδα του να πετύχει 127 πόντους κόντρα στους Κινγκς, οι οποίοι γνώρισαν την 4η συνεχόμενη ήττα τους.

Χωρίς να δυσκολευτούν ιδιαίτερα, οι Σόνικς επικράτησαν των Χοκς (102-87), με τον Ανδρέα Γλυνιαδάκη να αγωνίζεται μόνο για ένα λεπτό. Το Σιάτλ ξέφυγε με διψήφια διαφορά πόντων από το πρώτο δωδεκάλεπτο και την κράτησε ώς το φινάλε του αγώνα, χάρις στις προσπάθειες του Ρασάντ Λιούις, που κάλυψε το κενό του Ρέι Αλεν.

Οι Λος Αντζελες Κλίπερς υποχρέωσαν τους περσινούς πρωταθλητές, Μαϊάμι Χιτ, σε νέα ήττα (101-97). Ο Ελτον Μπραντ πήρε επί προσωπικού την επίθεση των Κλίπερς και σκοράρισε 33 πόντους, ενώ είχε και 17 ριμπάουντ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή