Πισω απο τις Καμερες

5' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σενάρια φαντασίας για τον Γκέκα

Πριν από μερικές μέρες, μερικές εφημερίδες στην Ελλάδα έκαναν λόγο για ενδιαφέρον του Ολυμπιακού να αποκτήσει τον Φάνη Γκέκα, στην περίπτωση που δεν τον κρατήσει η Μπόχουμ και η ρήτρα αποδέσμευσής του από το Παναθηναϊκό (έχει μαζί του συμβόλαιο μέχρι το 2008) δεν απαγορεύει την επιστροφή του στην Ελλάδα. Μιλώντας στην ΕΤ3, ο Γκέκας δεν άφησε αναπάντητα τα σενάρια: «Δεν με ενδιαφέρει αυτά που λέγονται για μένα στην Ελλάδα, δεν με ενδιαφέρει ο Ολυμπιακός. Το έχω πει άλλωστε πολλές φορές ότι αυτή τη στιγμή δεν σκοπεύω να επιστρέψω. Αν όλα πάνε καλά και η Μπόχουμ καταφέρει να παραμείνει στην κατηγορία, τότε θα συνεχίσω εδώ. Αν όχι, τότε θα κοιτάξω για αλλού, αλλά πάντα στο εξωτερικό».

Ενοχλημένοι στην Παιανία

Είναι προφανές ότι ο Γκέκας δεν κλείνει την πόρτα μόνο στον Ολυμπιακό αλλά και στον Παναθηναϊκό, με τον οποίο είναι χολωμένος από τότε που τον πρότεινε για αντάλλαγμα στον ΠΑΟΚ για τον Σαλπιγγίδη. Μέχρι στιγμής, πάντως, οι «πράσινοι» δεν σκέφτονται καθόλου το ενδεχόμενο επιστροφής του παρά την εκπληκτική χρονιά που κάνει με τη Μπόχουμ (8 γκολ σε 14 παιχνίδια), πρώτον διότι την οψιόν την έχουν οι Γερμανοί και φυσικά θα την αξιοποιήσουν αν συνεχίσει έτσι και δεύτερον, γιατί το κλίμα έχει γίνει πολύ βαρύ στην Παιανία για τον διεθνή επιθετικό μετά τα όσα δήλωσε φεύγοντας. Εκτός από τη διοίκηση, ακόμα και κολλητοί του φίλοι, που ακόμα του μιλάνε, είναι πολύ ενοχλημένοι και δεν το κρύβουν.

Αλλαγή σε όλα

Μετά τη νέα ευρωπαϊκή αποτυχία του Ολυμπιακού, ένα είναι βέβαιο: ότι η διοίκηση έχει χρέος απέναντι στην ιστορία του συλλόγου για να δημιουργήσει από την αρχή ένα νέο σύνολο που θα είναι κυρίαρχο στην Ελλάδα, αλλά κυρίως θα μπορέσει να βγει από την αφάνεια στην Ευρώπη. Αναμφίβολα, εκτός από τις μεταγραφές και τις ανανεώσεις συμβολαίων (το καλοκαίρι λήγουν δώδεκα συμβόλαια), «καίει» και το θέμα του νέου προπονητή. Διότι ουδείς Πειραιώτης μπορεί να διανοηθεί ότι οι «ερυθρόλευκοι» θα πορευθούν και την επόμενη χρονιά με τον Τροντ Σόλιντ στον πάγκο. Εως το καλοκαίρι, δεν θα ήταν παράλογο να συνεχίσει ο Νορβηγός. Εκτός και αν δεν τον… σηκώνει το κλίμα στα αποδυτήρια του Ρέντη

Ξύλο από μεταγραφή

Επεισόδια και μάλιστα πολλά γίνονται σε όλη την Ευρώπη, αλλά οι Σέρβοι πήγαν ακόμα πιο μακριά τη «βαλίτσα». Οι οπαδοί της Παρτιζάν ήθελαν να συμπαρασταθούν στον ΠΑΟΚ και προμηθεύτηκαν εισιτήρια του αγώνα του Ερυθρού Αστέρα με τον «Δικέφαλο» του Βορρά και βρέθηκαν στις εξέδρες της σάλας «Πιονίρ» για να πικάρουν τους «αιώνιους» αντιπάλους τους στο Βελιγράδι. Τους αντιλήφθηκαν οι «ερυθρόλευκοι» οπαδοί του Αστέρα και το γήπεδο έγινε «γης μαδιάμ». Ξύλο από μεταγραφή, δηλαδή…

Μια νίκη «αντρική»

«Αντρική» χαρακτήρισε την προχθεσινή νίκη του ΠΑΟΚ επί του Ερυθρού Αστέρα, ο Γιάννης Καλαμπόκης. Και έρχεται το ντέρμπι ΠΑΟΚ-Αρη, την ερχόμενη Κυριακή, στην Πυλαία. Ο ΠΑΟΚ βρίσκεται σε ανοδική πορεία, ο Αρης είναι σε καλή κατάσταση, ανεξαρτήτως του αποτελέσματος στον αποψινό αγώνα του με την Μπαρτσελόνα για την Ευρωλίγκα και προμηνύεται παιχνίδι «βγαλμένο» από τα παλιά.

Βήμα στις γυναίκες

Δευτέρας… διαλογής θεωρούν κάποιες φορές τα τμήματα των γυναικών κάποιοι σύλλογοι ομαδικών αθλημάτων. Υστερα από το βόλεϊ ήρθε η σειρά του χάντμπολ για αποχωρήσεις από την Α1 γυναικών. Ο Παναθλητικός έφυγε από το πρωτάθλημα, λόγω οικονομικών δυσχερειών. Για τους ίδιους λόγους έχουν αποχωρήσει και ομάδες του βόλεϊ. Φωτεινή εξαίρεση αποτελεί ο Ολυμπιακός. Αυτή τη χρονιά οι παράγοντες του συλλόγου αποφάσισαν να αφιερώσουν χρόνο και χρήμα στην ομάδα και να της δώσουν την αίγλη που αρμόζει στην ιστορία του ονόματός της.

Από το κακό στο χειρότερο

Καριέρα και στο τζούντο θα μπορούσε να κάνει η Φανή Ψαθά. Η δευτεραθλήτρια Ευρώπης στην πάλη, αγωνίστηκε στο πανελλήνιο πρωτάθλημα τζούντο και κατέλαβε τη δεύτερη θέση. Αυτές τις ημέρες θα μεταβεί στην Ουκρανία για προετοιμασία στο άθλημά της αλλά με δικά της έξοδα. Μήπως η παλαιστής πρέπει να το σκεφτεί να γίνει τζουντόκα; Οπως είναι γνωστό, η κατάσταση στην ομοσπονδία της πάλης πάει από… το κακό στο χειρότερο. Στο τζούντο κανένας αθλητής δεν πάει για προετοιμασία με δικά του έξοδα…

Μας «δουλεύουν»;

«Για άλλη μία φορά, η Ελληνική Ομοσπονδία Αρσης Βαρών κάνει πράξη τη δεδηλωμένη απόφασή της για αποκέντρωση του αθλήματος», αναφέρει η ΕΟΑΒ σε ανακοίνωσή της, σχετικά με τα πανελλήνια πρωταθλήματα ανδρών – γυναικών και παίδων – κορασίδων, που αρχίζουν σήμερα στην Πυλαία (Θεσσαλονίκη). Τώρα, αν πούμε ότι κάποιος «σπάει πλάκα» με τον… πόνο των αθλητών, που έχουν βαρεθεί να «τρέχουν» κάθε τρεις και λίγο στη Βόρεια Ελλάδα, θα χαρακτηρισθούμε κακοί ή οτιδήποτε άλλο. Διότι, αν οι αγώνες ετελούντο, για παράδειγμα στην Πάτρα, στη Θήβα, στη Λαμία, δεν θα λέγαμε το παραμικρό. Ομως, διεξάγονται για πολλοστή φορά, στη Βόρεια Ελλάδα.

Ελλάς μόνο η Μακεδονία;

Ας δούμε, αρχής γενομένης από τον Νοέμβριο του 2004, πού διεξήχθησαν τα πανελλήνια πρωταθλήματα: Το 2004 και πέρσι των ανδρών – γυναικών έγιναν στην Αριδαία (πέρσι μαζί με τους παιδικούς), ενώ το φετινό, όπως είπαμε, θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη. Στην Αριδαία διεξήχθη το 2005 το πρωτάθλημα επιλέκτων. Το εφηβικό έγινε στις Σέρρες το 2005 και στη Φλώρινα εφέτος. Τέλος, το σχολικό διεξήχθη στα Γιάννινα πέρσι και στην Αριδαία εφέτος. Υπάρχουν άνθρωποι του αθλήματος, που σκέπτονται ν’… αγοράσουν εξοχικό σπίτι στην Αριδαία. Διότι και πολλές άλλες πανελλήνιες διοργανώσεις έχουν γίνει εκεί. Είπαμε, Ελλάδα δεν είναι μόνο η Αθήνα. Αλλά δεν είναι και μόνο η… Μακεδονία…

Η κορυφή του παγόβουνου το… ξέσπασμα Εκι

Περιστατικά σαν κι αυτό που συνέβη χθες στην Παιανία είναι αρκετά συνηθισμένα στις ομάδες, διότι λαλούν πολλά… κοκόρια στο ίδιο κοτέτσι και υπάρχουν συχνά παραφωνίες. Με τον Γκονζάλες, όμως, η περίπτωση είναι λίγο πιο σύνθετη. Από τότε που ήλθε στα χέρια με τον εικονιζόμενο Παπαδόπουλο, όταν ήταν ακόμα… στραβάδι στην ομάδα, όλοι κατάλαβαν ότι ο Αργεντίνος είναι δύσκολος χαρακτήρας και μέχρι ενός σημείου αποδέχθηκαν το εκρηκτικό ταμπεραμέντο του. Τον τελευταίο καιρό ο Εκι, προφανώς στρεσαρισμένος από την αποχή του, είναι αρκετές φορές εριστικός και έχει αρπαχτεί και μ’ άλλους συμπαίκτες του, χωρίς να ξεφύγει η κατάσταση όπως συνέβη με τον Μάντζιο. Το περιστατικό αυτό ήταν η κορυφή του παγόβουνου αλλά ίσως να βγει σε καλό, με την έννοια ότι ένα ξέσπασμα αποφορτίζει την πίεση, και αν υπάρχει καλή καρδιά, δεν αφήνει κακίες πίσω του.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή