Πρώτη απώλεια για τον Εθνικό

Πρώτη απώλεια για τον Εθνικό

1' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Ολυμπιακός έμεινε μόνος στην κορυφή της Α1 πόλο ανδρών, μετά την απώλεια βαθμού (πρώτη εφέτος) του Εθνικού. Η ομάδα του Μάκη Βολτυράκη δεν κατόρθωσε να νικήσει, στη Νέα Σμύρνη, τον Πανιώνιο του Γιάννη Γιαννουρή. Ο αγώνας ήταν συναρπαστικός με πολλές ανατροπές και έληξε 10-10 (3-2, 0-5, 4-1, 3-2). Δικαίωσε, λοιπόν, αυτό, τους ανθρώπους του Εθνικού, που επιθυμούσαν, πριν αρχίσουν τα παιχνίδια της φάσης των ομίλων της Ευρωλίγκας, να είχαν παίξει κάποιους δύσκολους αγώνες στο πρωτάθλημα – δηλαδή, με τον Ολυμπιακό και τον Πανιώνιο.

Ο τελευταίος, που διαθέτει κάποιους έμπειρους παίκτες και αρκετούς νεαρούς μ’ ενθουσιασμό, αιφνιδίασε τον Εθνικό και προηγήθηκε 3-0. Η συνέχεια ήταν εντελώς διαφορετική και η πειραϊκή ομάδα έδειξε ότι θα «καθάριζε» εύκολα τον αγώνα, αφού έκανε το σκορ 7-3. Αλλά οι ανατροπές ήταν συνεχείς. Ο διεθνής τερματοφύλακας, Γιώργος Ρέππας, με εξαιρετικές επεμβάσεις, «κράτησε» τον Πανιώνιο στο παιχνίδι, ενώ κυρίως οι Γκέργκελι και Μιράλης ευστοχούσαν. Το σκορ έγινε 9-9, ο Αντώνης Βλοντάκης έδωσε πάλι προβάδισμα στον Εθνικό, αλλά ισοφάρισε ο Μπεριστιάνος. Τα γκολ του Πανιώνιου σημείωσαν οι Γκέργκελι 4, Μιράλης 3, Λούδης, Θωμάκος, Μπεριστιάνος και του Εθνικού οι Καλακώνας 4, Βλοντάκης 2, Μάζης, Χρ. Αφρουδάκης, Χατζηκυριακάκης, Εμμανουηλίδης.

Ο Ολυμπιακός στον Πειραιά νίκησε εύκολα τη Χίο με 13-8 (4-1, 3-4, 3-2, 3-1). Αλλον ένα πολύτιμο βαθμό «τσίμπησε» στην Αττική ο ΠΑΟΚ, που απέσπασε ισοπαλία από την Γλυφάδα με 9-9. Τ’ άλλα αποτελέσματα: Παναθηναϊκός – Α.Ο. Π. Φαλήρου 10-9, Βουλιαγμένη – Ηρακλή 12-6, Χανιά – Νηρέας 16-6.

Βαθμολογία: Ολυμπιακός 14, Εθνικός 13, Πανιώνιος 11, Χανιά 10, Χίος 8, Βουλιαγμένη 7, ΠΑΟΚ 6, ΠΑΟ 6, ΑΟΠΦ 4, Γλυφάδα 3, Ηρακλής 2, Νηρέας 0.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή